Peki ama nasıl??

çirkin

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2009
Mesaj
842
Tepki
1.364
Şehir
İstanbul
Forumun bu bölümüne girince nasıl gaza geldim anlatamam. Önümüzdeki yaz aldığım gazla Yunanistan ve oradan da İtalya hayalim var. Şimdilik hayal ama,gerçekleştirebilmem için detaylara ihtiyacım var. Yazıları okuyorum ama bence uluslararası bölümde sabit konu başlıklarında yol için gerekli olan şeyler, vize, pasaport işlemleri, yurtdışı konaklamalar,yapmanız yapmamanız gerekenler hakkında bir yer olmalı. Mesela bisikletle tura gideceğim dersen "oo buyur hoşgeldin mi" diyorlar yoksa " dur bakalım nereye kardeşim mi". Bisikletçi lisansının ne derece faydası olur. Elbette ben de araştuırıyorum tüm işi size yıkmak gibi bir niyetim yok ama bu konuda bilgi paylaşımı yapabilecek olan arkadaşlardan destek rica ediyorum.
 
Scudo
Kayıt
29 Haziran 2009
Mesaj
3
Tepki
2
Şehir
bursa
Merhaba
Bu yaz bende yunanistana gitmeyi düşünüyorum.Sorun çıkmassa 2.5 hafta içinde yola çıkıcam.Eğer düşünüyorsanız hala haberdar edin rota yol pasaport konusunda konuşuruz.

Yunanistan için sadece küçük bir not yunanistan şengen vizesi ile malesef başka ülkelere gitmek mümkün değil şengen başvurusu yaparsanız aklınızda bulunsun.Başka ülkelerden alın
 

evelent

Aktif Üye
Kayıt
5 Ağustos 2008
Mesaj
157
Tepki
98
Şehir
İZMİR
bir aksilik çıkmazsa temmuz 22 de çek cum. , avusturya, isviçre, almanya yapıcaz kız arkadaşımla... turu tamamladığımızda güzel önerilerle döneriz diye tahmin ediyorum..

biz interrail biletiyle ve öğrenci pasaportuyla gidiyoruz(ve schengen vizesi tabi) şehirler arası yolların büyük kısmını trenle geçicez..

plan yaparken fikir vermesi açısından:
(link) (bisikletle avrupa turu yapılacaksa eğer, bence bu yolun bir kısmından muhakkak geçilmeli) ,

interraille ilgili:
interrailnet.com
genctur.com

konaklamayla ilgili :
google den "camp+kalacağınız şehir" olarak arama yapınca tüm kamp alanları geliyor.. kamplarda kalmak hostellerde kalmaya göre %60-70 daha ucuz ayrıca işin ruhuyla da uyumlu:D

şimdilik bu kadar bakalım:)
 

çirkin

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2009
Mesaj
842
Tepki
1.364
Şehir
İstanbul
bu yaz maalesef bir yere kıpırdayamam. Ancak önümüzdeki yaza planlıyorum. Malum izinler doldu. Ama size iyi yolculuklar dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: TOYGAR YONTGAN

Özgür Nevres

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Haziran 2007
Mesaj
670
Tepki
1.287
Şehir
İstanbul
@çirkin

Kesinlikle "ooo buyur hoşgeldin" demiyorlar. Vize çıkarmak (avrupa ülkelerine) çoğunlukla sıkıntılı ve bazen sinir bozucu bir süreç, ancak pasaportunuzda daha önce vize varsa ve giriş-çıkış yaptıysanız süreç kolaylaşıyor. En önemli nokta, ülkelerine girdikten sonra geri döneceğinizi, orada kalmayacağınızı garantilemelisiniz. Bunun için de bankada bir miktar para, varsa üzerinize tapu, araç ruhsatı vb. göstermelisiniz. Ayrıca maaşlıysanız maaş bordrosu, işyerinizin imza sirküsü vs vs; işyeri sahibiyseniz imza sirküsü, imza sirküsünde imzası olan kişi tarafından imzalanmış dilekçe, ticari sicil kaydı, vergi levhası gibi bir ton evrak gerekiyor ve istenen tüm belgeleri eksiksiz teslim etmelisiniz. En ufak bir eksikliği bahane gösterip vize vermeyebilirler.
Tabi bazı ülkelerin vizesini çıkarmak daha kolay ama önemli nokta: İlk giriş yapacağınız ülke vizeyi aldığınız ülke olmalı (interrailde farklı, o durumda ilk giriş yaptığınız ülkenin vizeyi aldığınız ülke olması gerekmiyor). Vize almaya giderken interrail biletini de belgelere eklemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Vizeniz olduğu halde ülke giriş-çıkışlarında saçma sapan keyfi davranışlara da maruz kalabiliyorsunuz. Mesela ben Hollanda'dan çıkarken polis memuru, pasaportumun ilk sayfasının neden PVC kaplı olduğuna taktı. Dikkatinizi çekerim, girerken değil, çıkarken! Malum TC pasaportlarında bilgiler değiştirilemesin diye bilgilerinizin ve fotoğrafınızın olduğu sayfa PVC kaplı. Adama izah ettim ama tuhaf karşıladı, pasaportumun bütün sayfalarını tek tek inceledi. Komik :)

Unutmadan, ilk başvurunuzu çok sağlam belgelerle yapın ki red yemeyin. Red damgası yerseniz bir sonraki sefere işiniz daha da zor olacaktır.
 

çirkin

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2009
Mesaj
842
Tepki
1.364
Şehir
İstanbul
Uzun ve bilgilendirici mesaj için gerçekten teşekkür ederim. İnşallah başka aksilikler filan çıkmadan seneye bisikletimle akarım avrupa yollarına:D
 
  • Beğen
Tepkiler: TOYGAR YONTGAN

Özgür Nevres

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Haziran 2007
Mesaj
670
Tepki
1.287
Şehir
İstanbul
@çirkin

Ufak bir hatırlatma yapayım, bankadaki paranızı göstereceğiniz hesap "işleyen" bir hesap olmalı. Yani son gün gidip hesap açıp oraya yüklü miktarda para yatırmayın, bunu kabul etmiyorlar. En az 6 ay işlem gören, para yatırılmış/çekilmiş ve son bakiyesi "+" da olan bir hesap olmalı.
Bankalar "varlık ekstresi" denen bir belge verirler siz istediğinizde. Bu belgenin de faydası olacaktır.
Bazı konsolosluklar (mesela İtalya) bankanızdan referans yazısı istiyorlar. Hatırladığım kadarıyla 50 TL gibi bir ücret öderseniz, bankanız bu yazıyı ingilizce olarak size veriyor.
 

omer yildiz

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Aralık 2008
Mesaj
510
Tepki
15
Şehir
antalya
@Özgür Nevres

Keske bu onur kırıcı durumlara dusmese ulke insanım.Ozgur bey,iste bazen cileden cıkıyoruz bu yuzden.Esas sorunlarımız bu degilmi?Konusursan siyaset oluyor,susarsanda idare etmesi kolay oluyor.Ama benim muhendisim baska bir ulkeye gitmek istediğinde anasının nikahını istesinler.Zedeleyici.:mad: Sizler gencsiniz ve akıllı insanlarsınız.Bu konularda gerekli girisimlerde bulununuz,Ancak boyle ilerleriz bu vize vs. konularında.Sizler yapabilirsiniz ancak.Guvendiklerimizde ancak birbirlerine hakaret ederler...Su anda bile aynı seyi yapıyorlardır.Acın tv yi gorursunuz.Sizin gibi gencleri seviyorum ve guveniyorum.
 

çirkin

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2009
Mesaj
842
Tepki
1.364
Şehir
İstanbul
@Özgür Nevres

Oy oy oy. İstesinler bakalım. Bir türk hakikaten dünyaya bedelmiş:D Oradan bir bisiklet derneğinden davet gibi birşey işimizi kolaylaştırabilir mi.
 
  • Beğen
Tepkiler: TOYGAR YONTGAN

Özgür Nevres

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Haziran 2007
Mesaj
670
Tepki
1.287
Şehir
İstanbul
@çirkin

Belki kolaylaştırabilir. Ama nasılsa davetiyem var diye diğer belgelerinizi sakın ihmal etmeyin. Bisiklet lisansının da faydası olabilir, bir fotokopisini belgelerinize ekleyin.
Aslında davetiye işinin astarı yüzünden pahalı olabiliyor, çünkü davetiye aldığınız kişi "benim evimde kalacak, masraflarını da ben karşılayacağım" derse mesela, bu sefer o kişinin gerçekten o adreste oturduğunu ve yeterli parası olduğunu belgelemesi isteniyor (biraz daha basit, herhangi bir fatura fotokopisi -elektrik, su, telefon- ve banka hesabının fotokopisi yeterli). Ama bir yabancıya bu belgeleri toplaması gerektiğini anlatmak karın ağrıtıcı olabiliyor :D
Ama söz konusu bir kişi değil de bir dernek, bu durumda davetiyenin faydasını görebilirsiniz.

Daha neler neler, düşündükçe aklıma geliyor :)
Bankadan aldığınız hesap dökümü banka tarafından imzalanmış, kaşelenmiş olmalı ve "imzayı atan banka yetkilisinin" imza sirküsünün örneğini de almalısınız (bankaya söylediğinizde tüm bu işlemleri yapıyorlar merak etmeyin).
İlk vize başvurunuzsa bu dediklerimi eksiksiz yapmanızda fayda var. Daha sonraki başvurularda belgeler bu kadar ayrıntılı istenmeyebiliyor, ya da belgelerin sadece fotokopisi yetebiliyor. Ama ilkse, ne kadar hazırlıklı olursanız o kadar iyi. Eksik nokta bırakmamalısınız.

@myant

Batılı ülkeler bir dönem mülteci akınından çok sıkıntı çektiklerinden ve hala da çekiyor olduklarından, vize işlemleri gitgide zorlaşıyor. Tabi batıda şu an esmekte olan sağ rüzgarların da bunda payı var, çünkü sağ partiler genelde yabancı düşmanlığı üzerinden prim yapıyorlar ve iktidara geldiklerinde de Türkiye gibi zamanında yoğun göç aldıkları ülke vatandaşlarına mümkün olduğunca engel koyuyorlar. Aslında dedikleri şu: Paranız varsa gelin ülkemizi gezin, ama sonra dönün. Gelip de buralara yerleşmeyin.

Türkiye de benzer tavrı Afrika ülkelerine gösteriyor mesela. Afrikalı birinin Türkiye'de oturma izni alması çok çok zordur.

Sınırlar var olmaya devam ettiği, ya da ülkeler arası bu kadar refah farkı olduğu sürece bu tür sorunlar da ama az ama çok malesef devam edecek gibi görünüyor.
 

ibrahim Kızılkaya

Daimi Üye
Kayıt
24 Ekim 2007
Mesaj
293
Tepki
1.009
Şehir
Bursa
@Özgür Nevres

Sevgili Özgür
Çok güzel anlatmışsın olayı.Kesinlikle katılıyorum söylediklerine.
Ülkeyi yönetenlere göre güllük gülistanlık durumdayız. Sürekli bize zorluk çıkarıldığından söz ediyoruz . Gerçekçi olalım biraz serbest dolaşım verildiğini bir düşünelim. Yatağını yorganını sırtlayanın oralara nasıl akın edeceğini tahmin etmek hiç te zor olmasa gerek. 10 kişi alınacağı ilan edilen bir işe binlerce üniversite mezunu insan başvurmuyormu ülkemizde?. İşsizlik oranları Cumhuriyet tarihinin rekor seviyesinde. Adli vakalardaki artış ta hepimiz tarafından bilinen bir gerçek.Geçen yıl İsveç'ten gelen bir arkadaşım anlatıyordu. İsveç'in bir kentindeki bir hapisanede çeşitli suçlardan yatan o an için 14 mahkum varmış 11'i Türk,2si Yunanlı ve biri de Kosovalı. ve suçlar da hırsızlık,gasp,darp,kamu malına zarar verme.. Yani çuvaldızı onlara batırırken iğneyi kendimize batırmayı da unutmayalım diyorum.
Yine de yurdışında pedal çevirmeyi düşünen arkadaşlar için oldukça yararlı bilgiler için çok teşekkürler.İyi bak kendine.Hoşçakal
 

ali alper uyar

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Nisan 2009
Mesaj
490
Tepki
753
Şehir
Edirne
Valla Arkadaslar benim uluslarasi davetiyem olmasina ragmen ve davetiyede herseyim tami tamina olmasina ragmen nerde kalicagimin adresini istediler. ben de bunu dusunerek internetten bi belge ciktisini aldim .ve ugrasmadim bulgar vizesi icin. fakat davetiyemi ordaki cok dikkatli inceledi ..yani adam gibi bir davetiye olmasi onemli bir nokta diger AB vatadandasi arkadaslara vize ucretine 60 euro verdim diince oha falan oluolar.. alismilsar yani vizesiz girmeye.. demek istedigim adam gibi davetiyeniz olsun.. cunku bg konsolslugunda bile bi suru rededilen vardi adam gibi bi sebep koymadiklari icin ortaliga ulkeye giris icin.. bi de memurlara cok sevimli davranin.. edirne deki yunanistan konsoloslugundakiler yumusakmis arkadasim soledi fakat randevuyla calismio o yuzden sabahin 4 unde 5 inde gelip siraya yazdircan kendini yoksa ertesi gun yeniden baslio... ayrica guvenlik gorevlisi yabanciya da sevimli davranin ben az kalsin dalcaktim ..ve giris cikislara gelince giris te sigortalarimizi sordular sonra tamam oldu gosterdik.. giriste corba parasi niyetine bi karton sigara verdiler hic aramadilar otobusumuzu bagaj da ne var die bi kaba taslak baktilar sonra girdik bu dediklerim derekoy icin ama kapikule de biraz daha siki kontroller 1 saat falan bekleyeblirsiniz ole yani...
 

çirkin

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2009
Mesaj
842
Tepki
1.364
Şehir
İstanbul
Vallahi öneri üzerine vize istemeyen ülkelere bakıyorum şu an. Yakında yazarım sizler için.
 
  • Beğen
Tepkiler: TOYGAR YONTGAN

OrionForEver

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Haziran 2007
Mesaj
621
Tepki
857
Şehir
Istanbul
Arkadaslar Merhaba,

Oncelik ile HASAN Babacım simdiden sınırları asmıss gidiyorsun yolun acık olsun derim sana.

Bir digeri; Benim sahsi gorusum iş için gidermiş gibi vize basvurusunun yapılması. Eger bir baglantınız veya bir tanıdıgınız var ise, karşı tarafdan davetiye ile basvurmanız halinde cevaplanma suresi bir okadar hızlanırken, red yememe sansıda okadar artıyor.

Ozellik ile multi girişli şengen vize almanız cok cok onemli. Bunu yapmanız halinde cok cok rahat istediginiz ulkeye girip çıkabilirsiniz. Sürenizi onceden belirlemeniz cok cok onemli.

Onun dısında eger ben vize almadan elimi kolumu sallayarak dolasacagim derseniz: Bosna Hersek, Karadag, Sırbıstan, Hırvatistan olabilir. Ozellik ile sizlere hırvatistan ve bosna herseki onerebilirim. Ozellik ile Mostardan Saraybosnaya kadar olan kısım. Tura Durobnik uzerinden baslayabilirsiniz.

Bu ısınmak için iyi bir tur olur. Hırvatistan ve Bosna Hersek bisiklet konusunda cok cok uygun bir yer:) Bolcana daglıklı engebeli bir sahil seridi var.

Ozellik ile BOSNA HERSEK'in bizler için cok cok onemli yeri olması gerektigine inanıyorum. Inanın bana orada savasdan kalan yerleri gorunce bumu dunyanın istedigi duzen diyecekseniz. Bu konuda bilgi almak isteyen olursa tum bilgeleri paylaşmaya calısırım. Benim hayalimde burada bisiklet surmek var:) Belki bir gun olur
 
Kayıt
10 Temmuz 2009
Mesaj
84
Tepki
29
Şehir
istanbul
Türkiye'ye vize uygulamayan Avrupa ülkeleri;
-Arnavutluk
-Bosna Hersek
-Gürcistan
-Hırvatistan
-Makedonya
-Vatikan
-Kosova
Bulgaristan'dan vize almayı başarabilen Hırvatistan'a kadar gidebilir.
Bulgaristan vizesi 120 tl Karadağ ise yeni imzalanan antlaşma ile vize istemiyor.Biraz daha ileri gitmek isterseniz ordan Macaristan'a vize başvurusu yapabilirsiniz.Vize ücreti 60 euro.

-ayrıca bu siteden istediğiniz ülkeyle ilgili vize uygulamalarını öğrenebilirsiniz;
(link)
 

çirkin

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2009
Mesaj
842
Tepki
1.364
Şehir
İstanbul
Valla en cazibi de Bosna zaten. Hep duyuyoruz Başçarşıda bir kahve içmenin bir ömre bedel olduğunu. Hem Bosna biziz,biz Bosna'yız zaten. Gidilesi görülesi inşallah...
 
  • Beğen
Tepkiler: TOYGAR YONTGAN

OrionForEver

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Haziran 2007
Mesaj
621
Tepki
857
Şehir
Istanbul
@çirkin

Bosna Mukemmel bir yer benim en sevdigim ulke oldu. THY nin belli gunlerde saraybosna ya seferi var.

Sehrin ustundeki toplu mezarları gormek ama onların hikayelerini dinlemek insanın içini burkuyor ve duygulandıyor.
 

cedrick41

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
1.168
Tepki
1.390
Şehir
izmit-merkez
Arkadaş ben ve eşim almanyaya gittik 10 gün kaldık 1 ay evrak takib ettim vize için :mad:
bu ne ya adam belediyesindenmidir yerel yönetimindenmidir alıyor pasaportunu hoppp sanki evinin arka bahçesi gibi geliyor ülkeme bu nedir böyle kanıma dokunuyor arkadaşlar:boese157:
gerçekten
valla eşimle benim verdiğim evrak abartısız 4 cm i bulmuştu sıkıldım inanın buraya gelmesinler diye uğraştırıyorlar sanırım diyerek düşünmeye başladım vaz geçecektim neredeyse
bir daha mı?
gitmem :045:
benim isteğimde onlarında aynı şekilde evrakla uğraşmaları

BİZİ,YABANCILARIN TÜRKİYEYE GELİŞİNDE VİZE İŞLEMLERİ İÇİN KISITLAYAN BİR YASAMI VAR YOKSA ULUSLARARASI BİR ANTLAŞMAMI(malum vizesiz geliyorlar) kalın sağlıcakla!
 
  • Beğen
Tepkiler: çirkin