Scudo Sports

Pedalla Türkiye 7500 Km...

ARTVİN-ARHAVİ-RİZE

Merhaba Arkadaşlar,
Fotoğraf paylaşımıma kaldığım yerden devam ediyorum.

07.06.2007
6:20'de Artvin Öğretmenevi'nden hareket ediyorum. Şehir merkezini döne döne iniyorum. :) Çoruh nehrini geçiyorum ve 15 Km bozuk yolda ilerliyorum.
Kale ve şehir...

Artvin çıkışında yeni yapılan yol tünellerle dolu. Işıklandırmasız büyüklü küçüklü tüneller. Bikaçını araç durdurarak eskorluk yapmalarını söyleyerek geçtim.

Manzaralar çok güzel. Eşsiz güzelliklerle dolu heryer. İçimi yeşillikle dolduruyorum.

Çoruh Nehri eşliğinde ilerliyorum. Bölge bölge yapılan barajlar göller oluşturmuş.

8:43'de Borçka'ya giriyorum. Yol kenarında marketten bişeyler atıştırıyorum.

Borçka'dan sonra Cankurtaran Geçidini çıkmaya başlıyoruz yavaş yavaş. Ama manzara müthiş. Oksijeni bol bir yol.

30 Km sonra aylar sonra denize kavuşucam. Rakım sıfıra yaklaşıcak.

Çıkış yüzünü göstermeye başladı iyice. Sürekli su takviyesi yapıyorum.

Yolum üzerinde birçok Çay tarlalarına rastlıyorum. Düzlük pek olmadığı için hep yamaçlara kurulmuş tarlalar.

Nihayet saat 10:45'de zrveye ulşatım. Cankurtaran Geçidindeyim.
Birazdan Hopa'ya kadar inişe geçicem. Ama yağmurda yavaştan atıştırıyor.

Güzel bir inişin ardından 11:30'da Hopa'ya giriş yapıyorum. Toplam Km: 1754.16

Hopa'dan sonra Doğu'ya Sarp Sınır Kapısına gitmek için yola koyuluyorum. Gelmişken Türkiye'nin en sonunuda göreyim dedim. Ayrıca Sarp kayalıklar süper bir yer. Birçok kuş var.

Bir yanım Sarp dağlık bir yanım Karadeniz...

Bugün durağım olan Arhavi'ye bir tünelin ardından geliyorum. Burası karanlık bir tünel. Kaza geçiriyorum içeride. Bisikletim ile çukura düşüyorum. Sıyrıklar ile atlatıyorum. Bisikletimde de bikaç arıza oluyor. Arhavi'de UZMAN BİSİKLET bu konuda bana yardımcı oluyor.
Buna da şükür. Toplam Km: 1806.19

Arhavi Merkez'de dolaşıyoum ve Akşam yemeği yiyorum.

08.06.2007
Sabah yine erken saatte Arhavi'den çıkıyorum. Hava yarı kapalı yarı açık. Her an herşey olabilir.

Fındıklı, Ardeşen'i geçiyorum ve Pazar'a varıyorum. Saat 9:38'de giriyorum. Fazla oyalanmadan yola devam ediyorum. Yağmura yakalanmayalım diye.

Pazar'ı çıkalı 4 Km olmuştu ki, bir yağmur bastırdı akıllara zarar. Hemen bir kahve buluyorum yaklaşık 3 saat burada yağmurun azalmasını ve dinmesini bekliyorum.

Saat 13:10'da yağmur duruyor ve yola devam ediyorum. Çayeli'ne kadar hava kapalı ama yağmur yok. Sorunsuzca gidiyorum.

Ama bu durum fazla sürmüyor. Çayeli'yi çıkınca yine bastırıyor yağmur. Ama bu defa sığınacak bir yer bulamıyorum. Yağmur altında sucuk gibi oluyorum ve 15 Km Rize'ye kadar ıslanarak gidiyorum. Rize Belediyesine saat 16:10'da giriyorum ama sırılsıklam. Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürüne projem Hakkında bilgi veriyorum.

Belediyeden çıkıp Kaçkar TV'den Gençağa Bey ile görüşüyorum. Bir otele yerleşiyorum ve Gençağa Bey ile Akşam üzeri görüşüyorum .Otel'de Proje hakkında bilgi veriyorum.

Bugün de bu şekilde sona eriyor. Herşey yolunda gidiyor.
Toplam Km: 1888.93

Fırsat buldukça fotoğraflarımı sizler ile paylaşmaya devam edicem.
Tüm Bisikletforum üyelerine sevgi ve saygılarımla...

Sevgiler...

Scudo
Çok güzel resimler Serkancığım. Yolun açık olsun.
Görüşmek üzere..

• Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen
Sevgili Serkan, gezdiğin yerlerden bize ulaştırdığın görüntüler burnumda tüten, 3 yıldır gidemediğim memleketimin kokusunu getirdi bana. Ayağına sağlık tekertine taş değmesin, inşallah yarın sabah birlikte pedallayacağız görüşmek üzere...

gerçekten olanüstü emek harcıyorsun... fotograflardan gördüğüm kadarıyla süper yerler... ne diyim.... :)

güzel günlere pedallaman dileğimle....

• Beğen
serkancım Allah senden razı olsun ne diyim. bunlar nasıl fotolar Allahını seversen. daha bize göstermediğin ne fotolar var :) içim erdi gitti yav. pedalına kuvvet abim. yolun açık olsun...

• Beğen
Hadi hemşerim (Erzinan-Kemah) devam et kalbim seninle... Sana bu zorlu yolculukta başarılar diliyorum. sevgi ve saygılarımla.

• Beğen
Tünellerin kapkaranlık olması çok ilginç. Sanırım sende de far ve flaşör yok :( Epey zor olmuş anlaşılan. Fotoğraflar ve doğa muhteşem. Teşekkürler ;) Devamını bekliyoruz.

serkan'cıgım seninle gurur duyuyoruz ALLAH ın izniyle sag salim istanbula gelirsinde burda doya doya muhabbet ederiz anılarını paylasırsın bizlerle.ALLAH yardımcın olsun.

Sekan cım Selam,

Bacaklarına ve kalbine sağlık . . .Tünelde kaza atlatmışsın geçmiş olsun .Uzman bisiklet gerçekten uzmandır bilirim .

Kendine İyi Bak,

Tolga Gürgün

• Beğen
Tepkiler: sniper
Yeşile ve maviye doydun ama beni bir türlü doyuramadın gitti Serkan. Yhau her seferinde iç çekerek bakıyorum canım memleketimin her karışına...

• Beğen
@Serkan Taşdelen

Bu ne yahu.."Bindik bir alamete gideyoz kıyamete" gibi bir şey....Fotolar için teşekkürler Serkan....

75.- 76.Gün MUĞLA...

Merhabalar,

Bugün Akyaka'dan ayrılıp Sakar Geçidini Fırat Abi ile çıktıktan sonra Muğla'ya vardım. Çok rahat bir yolculuk geçirdim. Muğla'da Amcamlarda konaklıyorum. Kuzenim ile Muğla turu attık ve akşam H.Can Demirel, Altan Abi, Kürşat Abi ve M.Yeniçeri ile birlikte Muğla yaylalarını gezdik. Akşam birlikte yemek yedik. Çok güzel bir gündü. Herşey için Muğla Bisiklet Platformuna çok çok teşekkür ederim.
Herşey yolunda....

Toplam Km: 5458.36

27.07.2007 gününü tam anlamıyla dinlenme ile geçirdim.

Sevgiler...

(link)

Merhabalar,

Bugün Muğla'dan kalabalık bir grup eşliğinde ayrıldım. Şuan Aydın'dayım. Sabah 6:00'da H.Can Demirel, A.Şadan Ökmen, Mustafa Yeniçeri, Altan Kalay, Kürşat Erişti, Serhat Çolakoğlu ve birde ben toplam 7 kişi hareket ettik. Projenin en kalabalık katılımı bugün oldu. Bunun için Muğla Bisiklet Platformuna çok çok teşekkür ediyorum.
Yine Aydın'da konaklamamda yardımcı olan H.Can Demirel Abime ayrıca tekrardan teşekkürler..
Herşey yolunda gidiyor. Yarın Kuşadası'nda olucam Allah'ın izni ile.

Gün Toplam: 108.03 Km
Tur Toplam: 5566.39 Km

Sevgiler...

(link)

Merhabalar,

Bugün sabah biraz geç çıktım yolum kısa olduğu için. Öğlen saat 11:30'da Kuşadası'na vardım. Söke'ye kadar düz olan yol acısını Söke'den sonra çıkardı. Yollar sürekli inişli ve çıkışlı. Kuşadası'nde Cesur arkadaşımız yardımcı oldu bana. Bir pansiyona yerleştim. Herşey yolunda gidiyor. Yarın Allah'ın izni ile İzmir' geçicem.

Gün Toplam: 74.17 Km
Tur Toplam: 5640.56 Km

Sevgiler...

NOT:Forumda yaşanan problemlerden dolayı tekrardan yazdım bilginize.

• Beğen
Selamlar; Sevgili Serkan abimizin bu sabah saat 08:00 civarında İzmir'e doğru yola çıkacağını öğrendik.Serkan abi İzmir'e gelir biz onu yalnız bırakırmıyız.Sabah saat 8'de yola koyulduk ve Sekan abiyi rarşılamak üzere Torbalıya vardık.Niyahetinde Serkan abi ve ona bugün eşlik eden Göktürk abimiz göründü.İzmir'e doğru yola koyulduk.(İzmir'e gelene kadar nal topattı Serkan abi bize one hız o nasıl kondisyon 30 kilo bisiklet ile maaşallah abime)

İzmir'e geldik güzel vakit geçirdik.Fotoğrafları da en kısa zamanda bekliyoruz Serkan abi.:)

Yarın Sekan Taşdelen ile birlikte İzmir Gediz Deltası(ÖDA) gezilecek.Gelmek isteyen arkadaşlar bana mesj göndersin...

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün öğlen saatlerinde girdim İzmir'e. Bugün bana eşlik eden Selçuk'tan Bora'ya(bora_jb), Selçuk'a kadar gelen Göktürk Abi'ye(gokturkgunal), şuan tatilini İzmir'de geçiren Ender Alıcıoğlu Abime, İzmir'den Deniz(gencizmirli) ve Özgür'e(Özgür!) çok çok teşekkür ederim. Herşey çok güzeldi. Yarın Önemli Doğa Alanımız ve Kuş Cenneti olan Gediz Deltasını ziyarete gidicez.
Herşey yolunda.
Görüşmek dileği ile....

Gün Toplam: 99.24 Km
Tur Toplam: 5739.80 Km

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Geri