KAHRAMANMARAŞ-GAZİANTEP-BİRECİK-ŞANLIURFA
Merhaba Arkadaşlar...
Kaldığımız yerden fotoğraflara devam ediyoruz... Kahramanmaraş'ta güzel bir gün geçirdikten sonra Gaziantep'e karşı yola çıkıyorum. Kahramanmaraş'ta misafiri olduğum Ahmet EREN Abime çok çok teşekkür ediyorum...
Fotoğraflara geçiyoruz...
20.05.2007
Saat 6:50 gibi Kahramanmaraş'ı terkederken..
Gaziantep'e gitmek için Otoyolu kullanmak istedim ve gişelere giderken...
Otoyol'da devam ediyorum. Uzun b ir çıkış ama Allah'tan yol kaymak gibi.. Dudaklarımda müzik bağıra bağıra şarkı söyleyerek çıkıyorum. Deneyin çok zevkli oluyor. Gaziantep sınırları içerisine giriyorum..
Düz birazda hafif çıkışlı yolda Gaziantep merkeze doğru ilerlerken Gaziantep'ten Mustafa(titus) ve Bertan(byloft) arıyor. Buradan çok teşekkür ediyorum ikisinede. Bertan girişe kadar geldi beni karşılamaya.. Girişte fotoğrafı çekiyor..
Merkeze Kenan'ın yanına doğru yol alıyoruz. Kenan ve Mustafa ile burada görüşüyoruz. Yavuz Bisiklet'in önündeyiz hep birlikte..
Gaziantep'te bisiklet kullanımı çok yaygın. BMX'çi cenneti bir anlamda. Dünya'nın 3. büyük parkı Gaziantep'te ve ortasına çok güzel bir pist yapılmış. Arkadaşların akrobasi görüntülerini izliyoruz...
21-22.05.2007
Gece için Öğretmen Evinden yer ayarlıyorum. Rahat bir uykudan sonra kalkıyorum ve Mustafa(titus) sağolsun beni almaya geliyor. Dükkanına koyduğumuz bisikleti alıyoruz ve ben Yavuz Bisiklete gidiyorum. Küçük bir bakım yapalım diye. Ve ilk sorun çıkıyor karşımıza. İlk gün yediğim yağmur yüzünden araka göbek pas tutmuş. Arka göbeği komple değiştiriyoruz.
Yavuz Bisiklet...
Sağolsun Kenan kardeşim işi iyi bilenlerden. Öğlen'e kadar yetiştirdi bisikleti ve ben Birecik'e doğru harekete geçtim. Saat:12:51 Km: 664.79
Güzel geniş bir yolda ilerliyorum. Çok rahat bir yolculuk geçiriyorum.
Nizip Merkeze 15:15'da giriyorum.
Yaklaşık 10 Km sonra Birecik'e varıyorum. Birecik benim için ilk 2 gün konaklamalı durağım. Nedeni ise Önemli Doğa Alanlarımızdan birisi. Dünyaca ünlü Kelaynak'ların yurdu burası. Bunun haricinde birçok nadir kuşada ev sahipliği yapıyor.
Türkiye'nin 3.büyük köprüsü Birecik köprüsü. 711 metre uzunluğunda. Hatta en büyük taş köprüsüde diyebiliriz.
23.05.2007
Birecik'ten hareket zamanı. Çok güzel dolu dolu 2 gün geçirdikten sonra saat: 5:30'da Şanlıurfa'ya doğru hareket ediyorum. Birecik Köprüsü arkada...
Çok zorlu bir yolculuk bekliyor beni. Aşırı derecede rüzgar esiyor karşımdan. 10 Km hızı geçmekte zorlanıyorum. Tam bir ızdırap. Mercimek tarlalarında çalışan köylüler durdurup çay ikram ediyorlar bana... Allah razı olsun..
İlerlemenin çok zor olduğu yolda sık sık mola vermem gerekiyor. Dilim damağım kuruyor. Kılıç tesislerinde Çay molası.. Sağolsun arkadaşlar çok iyiler. İlgi alaka çok güzel. Çoğu tesislere çay için ücret almıyorlar.
Şanlıurfa girişinde tesiste duruyorum ve öğlen yemeği yiyorum. Menüm aşağıda göründüğü gibi. Barbunya Plaki,Ekmek,Su...
Şanlıurfa'ya saat 13:05'te giriyorum. Öğretmenevi'ne yerleştikten sonra Şanlıurfa'yı geziyorum. Meşhur Balıklı Göl'e gidiyorum..
Mübarek Balıklar.. Elinizi uzatsanız birbirlerinin üstlerine çıkıyorlar...
Balıklı göl ve ben...
Çok kalabalık oluyor. Son Karemizde Balıklı Göl'den...
Şanlıurfa'da böyle güzel vakit geçiriyorum. Herşey çok güzel sevgili arkadaşlarım. Sabırsızlıkla bana katılacağınız günü bekliyorum..
Toplam Km: 805.25
Sevgiler...