Pedaldan hafif bir boşluk ve ses gelmesi

Kayıt
10 Haziran 2010
Mesaj
20
Tepki
7
Şehir
Kocaeli
merhaba
yenibir bisiklet kullanıcısıyım ve whistle miwok 1052v bisikletim var.
pedalında hafif bir boşluk bu normalmidir yoksa herhangi bir boşluğun olmamasımı lazım ?
bide sağ pedala yüklendiğimde kıtırrrt diye bi ses geliyor buda herdim değilde ara ara oluyor sizce nedir problem yada problem varmıdır ?
 
Scudo

ilkcan çağdaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2010
Mesaj
629
Tepki
265
Şehir
İstanbul
Elinizi pedalın mile bağlanan kısmına tutup,mili ileri geri oynattığınızda oynama var ise,sorun vardır.Orta göbek içerisindeki bilyalar kontrol edilmelidir.

Diğer sorunuz için ise;pedal içlerinde küçük bilyalar bulunmaktadır.Bu bilyalar zamanla bozulabilir.Bahsettiğiniz ses bilyanın bozulduğu anlamına gelir.Pedalınızın dışa bakan kesiminde plastik kapağı söküp,pedalın içerisindeki somunu söktüğünüzde pedal yerinden çıkarılıp,bilyaların durumuna bakılabilir.Ama bazı pedallar sökülmeyebiliyor,bunu da plastik kapağı açtığınızda somunu görmüyorsanız,anlıyorsunuz.Bu durumda yeni pedal almanız da fayda var.
 
  • Beğen
Tepkiler: deniz enül
Kayıt
10 Haziran 2010
Mesaj
20
Tepki
7
Şehir
Kocaeli
öyle bir oynama yok fakat yarım diş bir boşluk var gibi yani hemen algılamıyor zinciri tam olarak da anlatamıyorum :(
 

ilkcan çağdaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2010
Mesaj
629
Tepki
265
Şehir
İstanbul
Sizin sorununuz,orta göbekteki boşlukmu?yoksa arka dişli dişlerindeki aşınma sonucu oluşan,pedala bastığınızda pedalda hissettiğiniz,yarım diş boşlukmu?
Eğer ki mesajınızda söylediğiniz gibi;yarım diş boşluk var ise;arka dişlinizin ( kaset dişlide deniliyor.)dişlerini inceleyin ve normalde diş uçlarının az da olsa,düz şekilli olması gerekiyor.Düz şekilli uçlar zamanla aşınmış,yani uçlar yuvarlakmış ise,kaset dişlinizi değiştirmeniz gerekir.
Ayrıca;sorununuzu burda resimlendirirseniz,sevinirim.
 

Mehmet D.

Forum Demirbaşı
Kayıt
7 Şubat 2014
Mesaj
413
Tepki
95
Şehir
bursa
Bisiklet
Salcano
orta göbekte boşluk var, pedalda. nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?
 

zafter

Üye
Kayıt
25 Ağustos 2018
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
46
Şehir
Kahramanmaraş
İsim
Zafer Terzi
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar kron xc 250 kullanıyorum. Sürüş sırasında pedali bir süre cevirmeyip dinlendikten sonra çevirmeye basladigimda bosluk oluşuyor ve tak diye vuruyor pedal. Zannedersem zincirden kaynakli.Büyük bir problem değil ama sürüş konforunu düşürüyor. Tamirciye götürdüm sordum, sürmesini istedim surdu ve herhangi bir sikisık yok dedi. Ona göre anormal bir durum yok.sorum şu ki?? Sürüş aninda dinlendikten sonra pedali çevirmeye başladığımda Herhangi bir boşluk olmaması gerekmiyor mu??
 

Clal

O da olur.
Kayıt
19 Nisan 2019
Mesaj
320
Tepki
826
Yaş
41
Şehir
Ankara
İsim
Celal
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Konuların hepsi freehub kaynaklı olabilir mi? Diş sayısı az ve aralıkları biraz geniş olduğu için arka kaset bir miktar boşa dönüyor oda haliyle pedala yansıyor. Boşluk hissi yaratıyor hoş olmuyor. Galiba çözümü oval pedal basmak veya kilitli pedal kullanmak. Belki kilitli pedal da çözüm olmaya bilir ( çok emin değilim :) ). Bende bu boşluğu azaltacak bir yöntem var mı diye araştırıyorum. Bir şey bulursam paylaşırım.