Scudo Sports

Pedal Morlukları

Didem Üstünol

Aktif Üye
Tepki
85
Pedal çarpmalarından kaynaklanan morlukları önlemek için ne yapmalı? Bacağımda morarmadık yer kalmadı 1 günde. Pedalın çarpmasını engelleyecek yada morarmasını hafifletecek bir araç, gereç var mıdır? Morlukları kısa zamanda kapatan bir ilaçtan bahsediyorlardı, kullanan var mı?

• Beğen
Tepkiler: Uğur Demirtaş
Scudo
Bir seneyi aşkındır bir morluk da beni tek etmiyor.Mtb de 1.50 lik lastik denemem de Tranway yoluna girmiştim ve meşhur kaval kemiğimi düşmemek adına pedala vurdum.Söylediğim gibi 1 yılı aştı eğer bir yöntem paylaşan olursa bende seve seve uygulayacağım.

@ferhat köse

Bunca zamandır geçmediyse bu saatten sonra zor o morluğun geçmesi. Daha kötüsü olabilirdi, neyseki sadece morlukla kalmış. O bahsettiğim ilacı bir soruşturayım ben. İşe yarar birşeyse paylaşırım.

bacağınızı pedala nasıl çarpıyorsunuz çok merak ettim doğrusu :O

normal koşullarda almadım ama düşerken alınan darbelerden diyorsanız orası ayrı tabi... ::)

@Mehmet Ergene

Bir kaç düşmeden kaynaklı da var tabi. Ama yine bisikletin çarpması sonucu oluşan şeyler. Yavaş olduğum kadar kazaya meyilli olduğumu da iletmişlerdir sana :)

ben küçükken pedalı hazır konuma getirirken (mesela sol pedal diyelim), o geriye çevirme hareketi sırasında diğer pedalı (bu durumda sağ oluyo) bacağıma çarpmışlığım ve bu yüzden morarmışlığım var.. pek çok defa hem de :)

alt baldır hiç başıma gelmedi ama... geldiyse de ben farkında diilim :)

@Candan Cığız

Benim de bir kısmı ondan kaynaklı :) Çok alakasız yerlerde de morluklar var. Diz kapağımın üstü gibi. Düşerken mi, yoksa pedal çarpmasından mı emin değilim. Ama 5-6 saatlik bisiklet turu sonrası bu hale geldi :)

hıc olmadı ama zamanla alısırsınız. duzelır.

didem abla bende dediğiniz gibi sürekli carpıyodum (ayarsız vites ,hızlı giderken ayagın pedaldan kayması ,bazen düz giderken anlamadııgm ve hissedmedigim şekilde carpma vs...)sonuc mos mor bacaklar ama spd ye gectiğimden beri o problemler tamamen ortadan kalkdı ayak zaten sabit oldugu için pedala n ufak carpma olmuyor. gerci spd yüzünden alışana kadarda 3-5 kere hayla arada bi ani harekette düşmelerden dolayı morarmalar oluyo ama nese :D

bildiğim kadarıyla morluk oluşması için, herhangi bi çarpma veya düşme olmasa da, herhangi bir zorlama bile yeterli oluyor.. malum insanız biz :)

spor öncesi ısınmak, spor sonrası soğumak, en önemlisi de kasları gereksiz ve alışık olmadığı bir düzeyde zorlamamak çözüm olabilir...

(EDIT: pedal menzilinin dışında kalan morluklardan bahsediyorum tabi ki :) )

• Beğen
Tepkiler: Didem Üstünol
o morluklar bisikletin imzası oluyor benim hoşuma gidiyor ayrıca wellegonun (umarım doğru yazdım :) ) bacakta yaptığı kanamalarda cabası :)

@Alkan Koç

Aynen Alkan. Muhtemelen bir süre sonra düzelecek, morluklar ve çarpmalar azalacak. Ama bu sorunu yaşayan (özellikle de yeni başlayan) arkadaşlarımız olacaktır. Bir çözüm bulursak güzel olur derim ben :)

Ya alt baldır pedala nasıl çarpılır ki :D Hayal gücüm yetersiz kaldı valla.Bende bir ara street yapıyordum onun pedalları dişli oluyor platform pedal,zıplarken birkaç kere ayağım havada kaydı ve pedal ön kaval kemiğini yırttı morarttı parçaladı :) Zamanla geçmişti.Ama alt baldır nasıl vurulur hiçbir fikrim yok

Normal bir spor ayakkabı ve bisikletin üstünde gelen standart pedal ile kullanmaya devam ediyorum bir kayma ve pedal vurması olmadı.
Pedalın iki yönü var hafif tırtıklı olan kısmı kullanıyorum ve spor ayakkabının tabanını gayet iyi tutuyor. Diğer tarafı hafif kaydırıyor. Problem yaşayan arkadaşların pedallarını merak ettim şimdi. Problem burdan kaynaklanıyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Didem Üstünol
Alt baldır kısmına darbeyi acaba bisikleti durdurmak istediğinizde ayağınızı yere koyduğunuz zaman mı alıyorsunuz? (pedalın arkadan çarpması sonucu?) Başka türlü nasıl olur canlandıramadım. Eğer bu şekilde oluyorsa bisiklet tam durmadan bisikletten inmeyin ayağınızı yere koymayın.

Aklıma başka çözüm önerisi gelmiyor ama diyeceğim şu ki her ne şekilde oluyorsa o morluklar zamanla bisikletle bütünleştiğiniz zaman o morluklara neden olacak darbeleri almaktan kurtulacaksınız.

Sağlıksız çözümü biliyorum onun için paylaşmayacağım ama bildiğiniz yolu hatırlatabilirim zamanla morlukların geçmesini bekleyin yada klasik yöntem soğutma (buz tedavisi) ile geçmesini sağlayın.

selam, benim de sağ arka baldır kısmı yara bere içinde, morluklar var, ayak bileğime kadar gidiyor. ilk zamanlar bisiklet kullanırken farkına bile varmadım, evdeyken acısı ortaya çıkınca durumun farkına vardım. bendeki sorun bisikleti ara sıra sağ elimle taşımaktan kaynaklanıyor. taşıdığım sıralarda sol pedal sağ baldırıma çarpıyor. şu an bile o bölgeye dokundukça yaralı yerler rahatsız ediyor.

biraz daha artsın bekliyorum doktora gideceğim.

Geri