Scudo Sports

Pedal basma sayısını ölçmek

kabuscobar

Aktif Üye
Tepki
25
Bisiklet
Trek
arkadaşlar pedal ölçermi deniyor ismine bilmiyorum tüm çaba kandansı bol antremanlar için. bir km saatim var sigma 906 ama dakikadaki padal sayısınıda öğrenmek istiyorum, bana ucuz ama iyi çalışan bir cihaz önerebilir misiniz?

Scudo
Sistemin türkçe ismi kadans ölçer veya pedal devir göstergesi olabilir :) Poların bu iş için yaptığı güzel modelleri var. Ama fiyatları biraz yüksek sanıyorsam. Sigmanın böyle bir sistemi varmı bilmiyorum. Ama büyük ihtimalle biraz üst modellerde vardır...

ben blackburn delphi 3.0 kullanıyorum. gayet memnunum fiyatıda oyle ucuk diil. tavsiye ederim.

sigma km saatimide kullanmak istiyorum, sadece pedal devrini gösterir bir alet var mı. çünkü yeni saat alırsam -bu özelliği de olan- eskisi çöp olacak. onu satmak için uğraşmak istemiyorum

blackburn delphi 3,4,5,6 modellerinden birini alabilirsin.

@kabuscobar

tekrardan selamlar sigma sport 906 modeline cadance aparatı takılmıyor diye biliyorum. sigma'nın BC 1600 ve BC 1606 L modelleriyle uyumlu cadance aparatı var ama seninkine uymaz. bunun için yeni bir km saati alman gerekecektir. tabi tam emin değilim sen yine bir araştır istersen ;)

arkadaslar cevaplar için tesekkurler ama 10-15 milyonluk bir cihaz yokmudur sadece pedal devri olcecek olan

garmin forerunner kullanıyorum,Türkiyedeki fiyatı konusunda bir bilgim yok,alan hesabı,alarm, altimetre,barometre ve bluetooth,dahili hafıza,il -ilçe bilgisi,mp3 player,navcity,nokta kaydı,pusula,şehir içi navigasyon,dokunmatik ekran,koordinat takibi,harita,4 seviye gri tonlama ekran,waas,10 farklı rota özelliği,ıpx7 su geçirmezlik standardı var, çokta uygun bir fiyata almıştım,istersen bir araştır

@MeLiSBuRCu

Ne kadar uygun bir fiyat? :Skull-175 :Skull-175 :Skull-175

@oxsy

çok gülme:D sadece pedal basma sayısını ölçen aletlerden çok daha iyi bence

garmin forerunner ın hangi modelini kullanıyorsun ? mp 3 playerı olan bir modelini bilmiyordum ???

model olarak bilemiyorum ama bu modelden sonra başka modelleride çıktı,en son 305 montre cardio ........ gibi bir model çıkmıştı,tam olarak bilemiyorum

abi bana yardımcı olacak konuya yani pedal sayara dönsek:)

Ben hesap tablosu yaptım. Dişli kombinasyonuna ve yaptığın hıza göre kaç çevirdiğini kestirebiliyorsun. Bedava.

Örneği burada var: (link)

@MeLiSBuRCu

konuyla bir ilgisi yok amma gecenler Mesut abi ''bisiklettinizde en cok ihtiyac duydugunuz sey nedir diye ?'' bir konu acmıstı bir cok kisi msn demisti bu ozelliklerden yola cıkarak artık msn,internet ve nicelerinide bir km saatinin icine sıgdırabileceklerini dusunmekteyim :)

MErhaba sadece kadans ölçer bir cihaz yok malesef, hiç duymadım şimdiye kadar, imzamdaki yazıda bazı bilgiler var, sigma kataloğundan sizin modele eklenip eklenmeyeceğine bakınız lütfen, eğer eklenmiyorsa en uygun çözüm yine kadans ölçerli bir sigma sport saat almak, en uygun fiyatlar bu markada...

benim saate kandans icin ekleni yapılamıyor, o halde en iyisi elimdekini satıp yeni almak olacak. bc 906 saat cok tem.z:) sadece 300km kullanıldı daha 4 haftalık.

@kabuscobar

Fiyat ve resimde koyarsanız memnun oluruz.

Sadece kadans ölçer bulamasan bile kendin çok rahat yapabilirsin bir tane.

Gidip karaköy elektronikçiler çarşısında hazır devrelerden dakika devir (RPM) ölçen bir devre araştırıp bulacaksın. (Mutlaka var ve displaylidir).

Sonra ona pedalı görecek bir sensörle tetikleme vermen gerekiyor. Bunu da reed sensörle yapabilirsin. Al sana kadans ölçer...

Bulamadın diyelim, o zaman sana PIC 16F84 için programını yazarım. Devresini de tasarlarım. Artık yapması sana kalır. Maliyet ne mi olur? 2 YTL 3 haneli LCD display, 1 YTL delikli pertinaks, 4 YTL Pic 16F84, 2 YTL Neodium mıknatısı, 1 YTL Reed Sensörü toplasan 10, bilemedin 15 YTL'ye gelir. Ama PIC'e göndereceğim programı yazdırman gerekir. İstanbulda Avrupa yakasında oturuyorsan onuda senin için halledebileceğimiz bir yerler buluruz.

Birde bisikletiine hız göstergesi isteyenler şu linkleri deneyebilir :
(link)
(link)

Birinci devreyi yaparsanız, yazılımı biraz değiştirip ek fonksiyonlar da koyabiliriz.

Kolay gelsin.

Geri