Renkler güzelmiş, fiyat gümrük muafiyetinin altında, kullanıcı yorumları güzel falan derken aldım Select X-Alp Seek V modelini.
(link)
Kaç gündür ayakkabıyı ilk günden çamur etmeyim diye bekliyordum, bugün ilk denememi yaptım. Gerçi fazla değil, 10 km civarı sürdüm. Yine de ilk deneyimlere göre oldukça memnun kaldım.
İlginç bir yapısı var tabanının. Günlük kullanıma uygun ancak sürüş sırasında SPD pedalı hissetmiyorsunuz. Sanki tabanın iç tarafı sert ama en dış taban günlük kullanıma uygun olsun diye yumuşak yapılmış gibi. Bazı günlük kullanıma uygun modellerde ayağa kalkıp pedala yüklenince SPD pedal kilit mekanizmasının olduğu yerden ayağa batarmış gibi baskı yapar... Bu öyle değil. Çok rahat.
Ama Northwave ile bariz farkı ayağa oturma şekli. Northwave modelleri ayağı az buçuk serbest bırakıyor, bu ise tam sarıyor. Karşılaştırma olarak şu iyidir diyemem ikisi de rahat ettiriyor ama kavrama şekilleri farklı.
Bir de sanki bu markanın numaraları Northwave'in aynı numarasından 0.2-0.3 numara daha küçük gibi geldi. 0.2-0.3'ü ölçmedim tabi, tahmini olarak kafadan atıyorum numarayı.
Asıl merak ettiğim ise yaz sıcağında ne oluyor... Yaz gelince görürüz.
Öneren olmasa almazdım büyük ihtimal. Verdiğiniz bilgiler için herkese tekrar teşekkürler.