Scudo Sports

pc açılmıyor

observer

Forum Bağımlısı
Tepki
560
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar eski masaüstü bilgiasayarımla oynuyodum durmadan kendinin resetliyodu kapağını açtım fanlarını falan temizledim bi kaç ayar yaptım sonra düzeldi bir saat kullandım sıkıldık yine açtım ram ini falan çıkardım 10 dk sonra geri taktım her şeyi ama artık pc çalışmıyo monitörde görüntü yok(monitörü diğer pc de denedim monitörde sorun yok) mouse ve klavyede olmuyor onlarıda başka pc de denedim çalışıyolar acaba sorun nedir başka fotoya gerek var mı?
(link)
(link)

Scudo
O kadar büyük ve o kadar büyük foto yüklemişsin ki ,başka fotoya gerek yok. :D

Ekran kartında sorun var sanırım.İlk aklıma gelen o.

Pc reset atarken çıt diye bir ses geliyor mu hiç dikkat ettin mi veya kulagını tırmaladı mı?

hayır sadece fan dönme sesi geliyor

ekran kartını sök tak ramlerde anakartta işlemcide problem çıkmaz hard disk te problem olsa bios a girer ekran kartından kaynaklı anakartının ekran kartını monitöre takıp çalıştırmayı dene

ekran karı o ortadaki kart mı 3 yuva var birisi dolu ben onu ram sanıyodum yoksa kenardaki kırmızı büyük şey mi?

çıkartmaya çalıştım nündeki beyaz yeri kendime çektim ön tarafını çıkardım ama kasanın arka tarafına bakan kısmını çıkaramadım ayrıca ekran kartını monitöre neden ve nasıl bağlıycam?galiba bişeyi yanlış anladım :D

Ekran kartlari kasaya vidayla baglanirlar. Vidanin ciktigina emin olun. Eger zorlaniyorsa herhangi bir parca bence bu isleri daha once yapmis birisini bulmaya calisin. Ekran kartinin bir yerini kirarsaniz hic calismayabilir. Onun disinda eger hala calismiyorsa, yapabiliyorsaniz boardun uzerindeki bios pilini cikartip 30sn bekleyip tekrar takin.

• Beğen
Tepkiler: BULUT ÇELİK
Bios piliyle alakalı olsaydı bios ekranı gelirdi ki hiçbirşey gelmiyor kardeşim monitore bağlı kabloy sök ekran karına akılı olan ve kasasnın arkasında ekran karını sabi uan vida olur onuda sök sonra geri tak hepsini güzlce peçeteyle temizlediken sonra olmadı senin yapacağın birşey yokur gi bi bilgisayardan anlayan anıdığna yada bilgisayarcıya :)

rami de ekran kartını da çıkardım temizledim tekrar taktım ancak yine olmadı ama ayrıca o ram yuvasının kenarında rami tutmak için beyaz şeyler var ya onlar bozuk sanki rami tutmuyor ama ram kart okuyucuya temas ediyor yani elimle çekince çıkmıyor

ram'lerden bir tanesini teker teker deneyerek takin. genelde ramlerle ilgilidir bu sorun.

bilgisayar boot ediyor gibi mi? aciliyor da goruntu mu gelmiyor yoksa elektrik aliyor vs ama tik mi yok?

elektrik alıyor sadece kasa çalışıyor monitörde tık yok

anakartın vga girişi vardır üzerindeki ekran kartını söktükten sonra bu şekilde deneyin ayrıca ram syuvasının kenar tırnağını kırmış olabilirsin rami taktıgında çıt sesini duyman gerekiyor. bütün sorun ekran kartında...

Ana kart sorununu benziyor.Farklı bir anakartta kendi parçalarını test etme imkanın varsa o şekilde dene

İki ihtimal var. en kuvvetli ihtimal ramler ve bios la alakalı.

1- bios pilin bitik. o yüzden makinayı fişten her çekişinde bios atık kendini resetleyecektir. yani bios ayarların anakartın deafull ayarları olarak açılacak. bios pilini değiştir.
2- sonra ramlerin timing değerlerini (5,5,5,15 ya da 6,6,6,18 gibi) öğren ve bu zamanlamalarda kaç volt istediğinide. ramlerin üzerinde bu bilgiler yazar.
3- sonra ramlerden sadece birini tak anakart üzerine ve pc yi çalıştır. çalışmazsa parmağını power tuşuna 5 saniye basılı tut kendisi elektriği kesecek yeniden çalışmaya çalışacak. bunu bir kaç kere yap çalışması lazım.
4- (bu kısım tecrübe gerektirir, bilen birinin yapması lazım)ilk açılış ekranına gelmeden delete tuşuyla bios ayarlarına girerek ram voltaj ve timing değerlerini düzeltmelisin. tabi yeni bios pilini taktıktan sonra. sonra f10 tuşuyla ayarlarını kaydederek çık ve pc yi kapat. diğer ram i de tak ve yeniden çalıştır bilgisayarını bir sorun kalmayavaktır inşallah.

Diğer ihtimalse ekran kartı fakat bu çok düşük bir ihtimal. ondan ziyede ekran kartını ya da ramleri sokup takarken dikkat etmezseniz ram yuvası ya da pcı-e yuvasından bir dişliyi kırıp ya da yamultup kısa devre gibi bir probleme neden olabilirsiniz. böyle bir durumda anakartı değişmek zorunda bile kalabilirsiniz dikkat edin...

ekran kartınla falan ugraşma
anakarttan ramlari çıkar ve kasadan yani anakarttan gelen sesi dinle
tabi anakartta speakar varsa ....
yoksada bul tak anakartın uzerinde yeri vardır
muhtemelen statik olmuştur
anakartın verdigi tepkiye göre bana özelden msj at tel numaranınıda verebilirsin

Ekran kartında sorun fazla ısınmıs cip zedelenmiş muhtemeln. Ekran kartını cıkarcaksın fanını cıkarcaksın cipi görcen.

Cipin üzerinde termal macun vardır eski macunu temizlicen düzgün yeni macun sürcen tekrar monte edip denicen.

Sorun hallolmassa ozaman cip komple yanmıs demektir yeni ekran kartı alarak cözebilrisin.

baska bi sorun ise ekran kartın calıstıgından emin isen anakartının kuzey köprüsünde arıza var demektir.

Gecici cözüm için kuzey köprüsünü fön makinesi ile ısıtarak tekrar acmayı denemelisin ama bu idare eden bi cözümdür. Sorun kuzey kprüsünden ise kuzey köprüsü cipi deişmelidir ki buda anakart kadar para yapar işcilikle sıfır anakart alman daha mantıklı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: observer
Geri