Teşekkürler Ender abi ama ne yazıkki bir şey anlaşılamıyor otomatik çeviriden, ben çevirmeye başlıyorum.
Evet arkadaşlar bir hayli uğraştım ve yazıyı çevirdim okuyalım bakalım.
"Milk, it now seems clear, is not the solution to poor bone density. To the contrary, it's part of the problem."
Dr. Charles Attwood
In one study, funded by the National Dairy Council, a group of postmenopausal women were given three 8-ounce glasses of skim milk every day for two years, and their bones were compared to those of a control group of women not given the milk. The dairy group consumed 1,400 mg of calcium per day and lost bone at twice the rate of the control group. According to the researchers, "this may have been due to the average 30 percent increase in protein intake during milk supplementation. ... The adverse effect of increases in protein intake on calcium balance has been reported from several laboratories, including our own" (they then cite 10 other studies). Says McDougall, "Needless to say, this finding did not reach the six o'clock news." This is one study that the dairy industry won't be repeating any time soon.
Açıkça görülmektedirki süt düşük kemik yoğunluğuna çare değildir, aslında süt problemin bir parçasıdır. Dr Charles Attwood
Ulusal süt ürünlerinin konsülünün finanse ettiği araştırmaların birisinde menapoz sonrası kadınlara her gün 8 ounce (bu sanırım 2-3 bardak oluyor) bardak süt içirilmiştir 2 yıl boyunca ve kemik yoğunlukları süt içirilmeyen diğer kontrol gurubuyla karşılaştırılmıştır. Araştırmanın sonucuna göre süt ürünleri tüketen gurup günde 1400 mg kalsiyum almıştır ancak süt ürünü tüketmeyen guruba göre 2 misli daha çok kemik kaybına uğramışlardır, (ç.n. bu da sütün kalsiyum vermediği aksine azalttığının bilimsel bir kanıtıdır) araştırmacıların bunun nedeninin süt tüketimi sırasında %30 oranında artan protein alımından olabileceğini düşünmektedir. Fazlalaşan Protein alımının kalsiyum dengesine olan yan etkisi bir çok değişik labarotuvar tarafından da bildirilmiştir, buna bizim 10 değişik araştırmamızda vardır. McDoughal diyorki:" Söylemeye sanırım gerek yok bu araştırma saat 6 haberlerine ulaşamamıştır" Bu çalışma hiç şüphe yokki süt endüstrisi tarafından tekrarlanmayacaktır. (ÇN, (çevirenin notu, bingoo burada süt endüstrisi kendi eliyle kapana sıkışmış, deney gurubuna süt ürünleri vererek kemik yoğunluğunun artacağını kanıtlamak istemişler ancak ters köşeye yatırılmışlar
)
After looking at 34 published studies in 16 countries, researchers at Yale University found that the countries with the highest rates of osteoporosis—including the United States, Sweden, and Finland—were those in which people consumed the most meat, milk, and other animal foods. This study also showed that African-Americans, who consume, on average, more than 1,000 mg of calcium per day, are nine times more likely to experience hip fractures than are South African blacks, whose daily calcium intake is only about 196 mg. Says McDougall, "On a nation-by-nation basis, people who consume the most calcium have the weakest bones and the highest rates of osteoporosis. ... Only in thoseplaces where calcium and protein are eaten in relatively high quantities does a deficiency of bone calcium exist, due to an excess of animal protein."
16 ülkede yayınlanan 34 araştırma baktığımızda görüyoruzki, Yale üniversitesindeki araştırmacılar bulmuşturki, dünyada en çok asteroprosis görülme oranı (kemik erimesi oluyordu sanırım bu) - aralarında ABD İsveç ve Finlandiyanın da bulunduğu- en fazla süt ürünü et ve diğer hayvansal gıdaları tüketen ülkelerde görülmektedir (çn yani ne kadar çok süt ürünü ve hayvansal gıda o kadar çok kemik erimesi görülmüştür istatistiklerde )
Bu araştırma aynı zamanda göstermiştirki günde 1000 mg kalsiyum alan afrikan amerikalılar (zenciler oluyor sanırım bu
bizim ülkemizde onlara zenci demek ayıp değil sanırım
) günde 196 mg alan güney afrikalı siyahlara göree 9 misli fazla kalça kemiği kırığı sorunu yaşamışlardır diyor MCDoughal " Ülkeden ülkeye baz alırsak, en çok kalsiyum alan kişileren zayıf kemiklere sahiptir ve en çok kemik erimesini yaşamaktadırlar. Sadece bu yerlerde kalsiyum ve protein göreceli olarak çok tüketilmekte ve bu da kemik kalsiyumunun azalmasına sebeb olmaktadır, bunun nedenlerinden biri de aşırı alınan hayvansal proteindir."
Harvard University's landmark Nurses Health Study, which followed 78,000 women over a 12-year period, found that the women who consumed the most calcium from dairy foods broke more bones than those who rarely drank milk. Summarizing this study, the Lunar Osteoporosis Update (November 1997) explained: "This increased risk of hip fracture was associated with dairy calcium. ... If this were any agent other than milk, which has been so aggressively marketed by dairy interests, it undoubtedly would be considered a major risk factor."
Harvard üniversitesi lanmark hemşireleri sağlık araştırması : 78.000 kadın 12 yıl boyunca takip edilmiştir ve görüşmüştürkü en çok kalsiyumu süt ürünleri tüketerek alan kadınların nadiren süt içen kadınlara göre çok daha fazla kırılmıştır. Bu çalışmayı özetlersek, Lunar Kemik erimesi hastalığı güncellemesi (november 1997 çn evet ayların ingilzce karşıklıklarını hala ezberlemedim :S) tanımlamıştırki: Bu bariz şekilde artan kalça kemisi kırılmaları süt ürünlerinden alınan kalsiyum ile ilişkilendirilmiştir. Görülmektedirki agresif olarak kalsiyum için pazarlanan süt ürünleri aslında kalsiyum kaybı riskinin ana kaynağını oluşturmaktadır.
"The association between the intake of animal protein and fracture rates appears to be as strong as the association between cigarette smoking and lung cancer."
Dr. T. Colin Campbell
Hayvansal protein alımının kemik kırılmaları ile ilişkilendirilmesi en az sigara ve akciğer kanseri arasındaki ilişkilendirilme kadar kuvvetlidir
DR T Colin Campbell
A National Institutes of Health study at the University of California, published in the American Journal of Clinical Nutrition (2001), found that "women who ate most of their protein from animal sources had three times the rate of bone loss and 3.7 times the rate of hip fractures as women who ate most of their protein from vegetable sources." Even though the researchers adjusted "for everything we could think of that might otherwise explain the relationship ... it didn't change the results." The study's conclusion: "[A]n increase in vegetable protein intake and a decrease in animal protein intake may decrease bone loss and the risk of hip fracture."
Kaliforniya üniversitesi ulusal sağlık entütüsü tarafından yayınlanan Amerika klinik besin (2001) yayını göstermiştirki " Proteinini en çok hayvansal kaynaklardan alan kadınlar, proteinini sebze ürünleri tüketen kadınlara göre 3 misli kemik kaybı ve 3.7 misli kalça kırığı yaşamışlardır. Bütün araştırmalar aynı kapıya çıkmaktadır ki sebzesel protein alımında artış ve hayvansal protein alımında azalış, kemik kaybının ve kalça kırığının azaltmasına neden olacaktır.
(Ç.n oh be bitti
)
Özet.
Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi sonuçlar gayet açıktır, eminin dışarıda diğer kaynaklar bunun gibi yüzlerce daha deneysel veri vardır, burda da gördük ki bağımsız sağlık kuruluşları, dünyaca tanınmış üniversiteler hatta süt üreticilerinin kendilerinin yaptığı deneyler dahi süt ürünlerinin ve hayvansal ürünlerinin kemik kaybı, kalsiyum kaybına yol açtığı, kemik kırılmalarını arttırdığı gün ışığı gibi aşikardır, buna alternatif olarak azaltılan süt ürünleri ve hayvansal gıdalar ile artırılan sebzesel gıdalar en iyi kemik sağlığının oluşturulması, en sağlıklı bedenleri oluşturabilmemiz için tek yoldur. Ben Hakan Yazman olarak bu bilgileri senelerdir savunuyorum, umarım bazılarının
alışkanlıklarının değişerek hayat kalitelerinin artmasına faydam olmuştur. Bilgiyi paylaşmanın keyfi ile sevgiyle kalın
Hakan Yazman