Scudo Sports

Paslanmış jant telleri

KronCHE

Üye
Tepki
9
İsim
Cem Cevher
Bisiklet
Kron
Arkadaşlar paslanmış oksitlenmiş jant başlarını nasıl eski haline getirebilirim o puturtuleri nasıl giderebilirim keçeli kalemle boyasammı veya oje ile

Scudo
aynı sorundan ben de muzdaribim merakla takip ediyorum.

Paslanan jant teli başlarını yenisi ile değiştirerek o sorundan kurtulabilirsiniz.. :)

@Anonim

Guaj da olur ancak mat duruyor. Ben genelde suluboya kullanıyorum. Fazla sulandırmadan çok hoş renkler elde ediliyor.. :D

@SerkanH (link)

Sizce nasıldır,hadi aldım dileyim nasıl takacağım.Bisiklercilere sordum işçilik dahil jant teli başını 1 tl ye değiştiririz dedi yanlış anlaşılmasın sadece jant telinin başını 1TL ye değiştiriyorlar yani ön arka 72TL resmen dolandırıcılık.

@KronCHE

Her tel başını tek tek değiştirmek gerekir. Sırayla. Ve söktüğünüz gerginliğe tekrar getirmeniz gerekli. Kısaca bu olaya akort yapmak (etmek) de denir. Bu bilgileri gerek forumdan gerekse @Anonim nun youtube kanalını takip ederek de bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yagli boya ile boyayip ustune vernik atabilirsin 10 liraya gelir hepsi . fakat akord yaparken illaki boya asinacaktir.

@furkan.zaman

Yemin ederim seni yazıyordum. :D Gel de sen boyama tarifi ver diyecektim. :D

• Beğen
@SerkanH tesekkur ederim :) yakında yagli boya ve firca ile tur bisikletimi boyayacagim , bakalim nasil bisey olacak :))))

guaj boya tavsiye etmem çok mat yapıyor. yağlı boya ile veya akrilik boya ile boyanabilir.

• Beğen
Ben jant tellerini boyarken sürrealist çalışıyorum.mesela telin birinde bütündeki yalnızlığı vurguladım.kıyıp da binemiyorum bisiklete

Amma abarttınız WD 40 ile pası sökebilir miyim.

bu gidişle yeni jant alacağım sadece jant tel başında paslanma yok

Jant telleri için en iyi çözüm Permanent kalem. Kırtasiyelerde her renginden bulabilirsin. Sürdükten sonra yıkama ile kolay kolay çıkmaz.

• Beğen
h
@MuratHan

Hocam güzel diyorsunuz da jantımda biraz paslanma var ben bu pası nasıl atabilirim hadi pütürtu puturtu

Ben kucukken hafifce zimparalayip parlak soba boyalariyla boyamistim süper olmustu.

• Beğen
wd40 ile kismi gecirebilirsin bi dene derim

Sök jantını kola(coca cola al kalırsa içersin) ve bulaşık teli ile ovala tertemiz parlar. En son durula tekrar paslanmasın diye astar tarzı bir işlem yapabilirsin.

Geri