Scudo Sports

pardus kullanan varmı??

otec

Forum Bağımlısı
Tepki
696
doğrumu yazdım emin değilim. pardus kullanan varmı aramızda merak ettim

Scudo
makinamdaki ikincil işletim sistemi pardus. ilk sürümü yüklü şu an. son sürümü zaman bulunca kuracağım.

Pardus 2007.1 Felis chaus kurdum ikincil işletim sistemi olarak çok da güzel. Tam geçiş için vakit harcamam gerekiyor, bir kaç programa alışkanlık kazanmak için.

Bir müşterime kurdum pardus'u, ben kullanamaz diye hesap ederken adam hastası oldu çıktı :D

• Beğen
Tepkiler: oktay tiryakioğlu
Linux'un en iyi sürümü diyebilirim Türkçe tabanlıdır.. (link) bu link ten pardusu indirebilir kurulum cd'si yaratabilirsin tamamem ücretsizdir..

Ben kullanıyorum işletim sistemi olarak,kullanabilmek için taban olması gerekiyor,zor değil ama çok basitte değil.

Linux Pardus seminerleri oluyor,linteki anasayfa'dan takip edebilirsin,şimdiden kolay gelsin..

• Beğen
Tepkiler: otec
Ankara'da 2005 yılında katılmıştır o seminere, linux ile ve pardus ekibi ile orda tanışmıştım. Kimisi oyun oynuyor interaktif olarak, kimisi ürünü tanıtıyor, herkes dostluk havasında idi.
Pardus'u eski bilgisayarımda kullanmıştım, masa üstü görünümü hoştu ama tam verim için bilgisayar tecrübesi fazla olanlara danışmakta fayda var.

benimde abim yan odada kullanıyor. süper bişey bence. evet bilmeyenler için(ben gibi) biraz zor ve yardım almak gerekebilir.
ben osx kullanıyorum. sadece meraktan sormuştum. :)

pardus ücretsiz linux tabanlı türkçe bir işletim sistemidir daha çok geliştirildiği vakit süper olacağına inanıyorum pardus hakkında bilgi almak isteyenler resmi web sayfasından yararlanabilirler

www.pardus.org.tr/

İlk kararlı sürümünden beri kullanıyorum. Makinamda WinXP de var; ama kapladığı alanı gittikçe küçülttüm ve artık nadiren kullanıyorum (bazı ilkel siteler hala IE filan kullanın diye israr ettikleri için, örn.: TCDD). Tarayıcı (program) için biraz uğraştım. Onun dışında, harici disk sürücü, v.s.yi hiç bir şey yapmadan gördü. Alışmak ve öğrenmek için harcanacak zaman, inanın Windows'daki çökmelere, yeniden formatlamalara, virüs/casus yazılım mücadelelerine harcayacağınız zamandan çok daha az olacaktır.

Bir güzel tarafı da Windows bölümünde bulunan tüm belgelerimi Pardus diskinden yönetebiliyorum.

Alt+ F2
Konsole .. komut çalıştır

Sudo pisi up

bilgisayarınız son versiyona güncelleniyor ;)

Kullanıyorum ve memnunum son versiyon biraz daha hızlı..
daha kararlı gibi görünüyor..

birçok zaman windows deli eder linuxu açarım :)

her zaman Mtb ye binmem arada bir Yol a da binmek lazım :)

Her zaman Windows çekilmiyo arada Linux ilaç gibi geliyor :):):)

ben pardus kullandım bir süreliğine, yeni version daha kararlı ve daha hızlı calışıyor. ama windows gewrektiren bazı yazılımlar yuzunden tekrar windowsa döndüm. ama USB flash belleğimde Slax linux bulunduruyorum. bilgisayarı flash bellekten boot etmem yetiyor :) bazi yerlerde guvenlik gerekiyorda ;)

Bilgisayarımda 2 yıldır dual-boot işletim sistemi var 1i linux diğeri windows ilk kullandığım linux sürümü almanların yarattığı suse idi ama nerdeyse 1 yıldır pardus kullanıyorum ve pardusun gün geçtikçe daha kaliteli bir sisteme dönüşmeye başladığını gördüm bunda tübitak,uludağ üniversitesi ve gönüllü yazılım geliştiricilerin katkısı çok büyük!!!Hepsine teşekkürler:)

Peki "boot" işletim sistemi dediğiniz nasıl oluyor??Bir harici belleğe mi kuruyorsunuz??Nasıl???

Ubuntu studio kullanıyorum. Şu an en iyi linux sürümü. Ama türkçeleştirmede problem yaşamışlar.

Yakında pardus düşünüyorum. Yanına bir beryl ve xgl kurdum mu deymeyin keyfime.

(link) (ubuntunun içinde bir pencerede xp çalışıyor!)

(link) (vista ve beryl yüklü ubuntu kıyaslaması, beryl nasıl bir şeydir merak ediyor iseniz mutlaka izleyin.)

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
ben bu gün pc me pardus kurdum! taze taze yani :D Ama malesef modem usb olduğu için nete bağlanırken bir takım kodlar yazmam gerekiyor. ama olsun! pardus windows'tan çok daha güzel ;)

@propcadmin

Boot işletim sistemi harici bir diskten veya cd den açılabilen işletim sistemi demektir. Piyasadaki live linux cd leri cd yi takınca cd üzerinden çalışmaktadır.

Bir flash belleğe bu dosyalar atılırsa o zaman sistem flash bellekten de açılabilir.

@eYa

yeni başlayan biri alışırsa gerçektende bırakmıyor aynı kuzi gibi benimde bir mşterim illa pardus istiyor hep

• Beğen
Tepkiler: rainn
Geri