Scudo Sports

Pahalı bisiklet ve giyimlerle halktan kopmak

Zekatını verdiği sürece sorun yok bence..:harika:
Ama aşırılığa kaçmamak lazım;)

Scudo
Bursa'daki %15 lik eğimleri halkı temsil eden gülle kadrolu singıl spidle çıkmaya çalıştığımı düşündüm bir an :)Muhtemelen kas yırtılmasından bir daha spora elveda derdim :)
Yada Bursa'da kuzeyden 40-50 kmlik esen rüzgara karşı halkı temsil eden ceket ve kasket ve üstüne basılmış ayakkabıyla pedal basmak. Biz bisikleti her alanda kullanıyoruz bir kısım halk gibi market ve kahveye gitmek için binek niyetine değil.

Not : Halkımın giyim kuşamına saygım sonsuz isteyen istediğini giyebilir.

b3122b084925fae53216459c4a3e8f1e.jpg

Bisiklet benim için bir spor'dur. Kaliteli bir ürün kullanmaya kimse karşı değil fakat bazı arkadaşlar kalite diye aldığı ürünün fabrikadaki maliyeti 10-20 tl bile etmezken piyasada 100 tl gibi 200 tl gibi fahiş fiyatlara aldığının farkında değil. Biz buna karşıyız. Firmalar gerçekten bisiklet'e spor amaçlı baksalar sizce bu fahiş fiyatlar olurmuydu? Siz spor yapıyorsunuz diye değil yüksek paralar verdiğiniz için size üretiyorlar bu giysileri aksesur'ları. Yani yaptığınız bu spor'a ne kadar saygıları var orası çok belli. Dolayısı ile şahsi olarak söyliyeyim asgeri ücret'e çalışan birisi olarak trilyonerde olsam saçma sapan fiyatlar'a asla bir giysi veya aksesuar almam. Zaten benim bisiklet almamın diğer bir sebebi bu işe gönül vermiş olan insanların olgun insanlar olması zararsız doğaya saygılı ve kendini diğer insanlar gibi marka peşinde veya öne çıkmak için türlü türlü yapmacık hareketler barındırmayan insanlar olduğu için bu kervena katıldım. Fakat bakıyoruz ki hala aramızda bu zihniyette insanlar var. Lütfen bisikletinizi bırakın gidin Ferrari alın ve bol bol hava atın. Bizim huzurumuzu bozmayın.
Selam ve Dua ile.

İster pro olarak ister hobi düzeyinde uğraşılsın, bisiklet bir spor dalıdır. Her spor dalı gibi bisikletin de gerektirdiği bazı ekipmanlar vardır. Nasıl savunma sporlarıyla uğraşan birisi en kalitelisinden sevkart, kuki, dizlik vs. kullanıyorsa, bisikletçilerin spora uygun giyinmeleri de gayet normal karşılanmalıdır. Burada önemli olan pro olup olup olmamak değil, o sporu gönül vererek, keyif alarak icra etmektir. Ayrıca ihtiyacın olmayan şeyleri alma durumu sadece bisiklet için geçerli değil, her sektörde boy gösteriyor. Acaba 400 lira krediyle geçinen öğrencinin iphone'unu yada s5'ini daha güncel versiyonuyla değiştirmesi ne kadar mantıklıdır? Millet parayı telefona verince sıkıntı yok, karbon'a verince ihtiyacın var mı oluyor...

@Arseyus
Evet haklısın bazı markaların kalitesinin dışında yaptoığı isimden dolayı fiyatıda fahiş oluyor.
Kalite satmak ile marka satmayı karıştıramak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
Dikkat edilmesi gereken şey özellikle bisiklet konusunda arama yapanların ilk karşısına çıkan bu forum gibi, ülkenin en önemli bisiklet dergisi olan cyclist gibi yerlerde satınalma gücü düşük insanların da düşünülmesidir.

Bisiklete binmek için gereklilikleri yükselttikçe dar gelirli insanların bu işten soğuması, çekinmesi olasıdır. Hadi forumda her gruptan insan var ve genel olarak o kadar çok problem yok ama o dergi tam bir fecaat. Ulaşım neredeyse hiç yer almıyor ve mesajlar ünlüler, dizi oyuncuları üzerinden veriliyor. Bisiklete binebilmek için ciddi paralar gerektiği havası var. Özellikle dergide bisiklet kültürü ifadesi çok yerde geçiyor, ben bisiklet kültüründen herkesin her yerde farklı amaçlarla bisikleti benimsemesini, bisikletin spor ve daha çok ulaşım aracı olarak kullanılmasını anlıyorum. Fakat dergide bisiklet sadece spor, yarış, mücadele bağlamında bir tüketim nesnesi olarak yer alıyor. Bu konuda bir çalışma yapıyorum ve umarım bitince burada paylaşırım..

@uguryilmaz144
Kardeşim sen karbon alıp hava atan kendini özel ve elit sayan biri değilsin. Çocuklara kask vb. hediye eden şımarmamış bir insansın.
Bu başlıkta kastedilen para ve markayla adam olduğunu sanan bisikletli züppeler.

imkani olan insanin, kendi ölcüsünde en iyisini almasinda bir sakinca yok bence. genc arkadaslarimi goruyorum daha ekonomik ozgurluklerini eline almamis. Performanslari benden iyi; e bi de gencligin verdigi heyecanla imreniyorlar haliyle. Zannediyorlar ki ben hep böyle bir bisiklete bindim ya da simdi kullandigim bisikleti elimin kiri havasinda satin aldim. anlatmaya calisiyorum bazi seyleri. Bakin diyorum benden daha iyisiniz. Sadece benim gucum buna yettigi ve kullanabildigim icin sansliyim. Bence biraz boyle dusunmek lazim. Benim gucum buna yetti o zaman pinarelloya binenlere kem gozle bakayim ben de. Bence ekipmanla yapilan her spor dalinda da var ayrica bu. Toplum olarak her maddi durumu iyi olana zengin kotu adam muamelesi yapmayi birakmamiz lazim acilen.

Halktan kopmak nedir? Ben halk gibi mi olmak zorundayım, eğer bizler gibi hayatına hareket ve sporu katmaya çalışanlar kopuksa, evet kopuğuz ve marjinaliz. Lütfen Halkımız bizleri örnek alıp, bizlerin bilinç seviyesine gelmeye biraz gayret etsin. Ben insanlar için söylüyorum, yoksa bana ne, en fazla deli derler, hiç umrumda olmaz 120cm göbekleri ile benim yediğimi içtiğimi beğenmeyen, taytıma bisikletime harcadığım paralara laf edenlerle işim olmaz, umrumda değiller.

Adama diyorsun ki ya kardeşim sen sıska ve şişmansın, spor yap bak diyorum, ben senin abin olarak senin iyiliğin için söylüyorum diyorum. 80 lira verip spor salonuna üye olacak, adama koyuyor bi türlü başlamıyor, aynı adam 3100 lira verip bir maaşını telefona yatırıyor. Ya birader diyorum 1500 liralık telefon alsaydın (ki güzel bir telefon alınıyor) geri kalan parayla 1 sene spor yaparsın.

Bu işin esası düzgün besleneceksin bir, hareket edeceksin iki. Yoksa vücut iflas eder kafan da çalışmaz bu kadar net!

Dışarı baktığımda otoparkta şu an 10 tane bmw var, burası orta gelirli insanların yaşadığı bir yer. 2 tane bisiklete binen var apartmanda.

3000 liraya telefon alınca aferin, 3000 liraya bisiklet alınca halktan koptuk gidiyoruz. Halkım benim canım benim, bana karışmayın benim bisiklete binmem lazım görüşürüz.

Abi çok güzel yazmışsın ama diyalektik bir tartışma ortamı oluşamamış. Bence nedeni çok açık. Bu senin bahsettiğin şey insanlığın varoluşundan, ilk ilkel kabilelerden başlayan çözülemeyen ve çözülmesi de mümkün olmayan bir şey. Bu durum sosyalist bir kafayla bile değerlendirilse sorunlar çıkar ortaya çünkü her psikoloji makalesinde, araştırmasında yazdığı gibi insan kendinden olmayanı itmeye, ötekileştirmeye çok hazırdır. Sen davanda çok haklısın ama buna karşı çıkana da bir şey diyemezsin. Daha doğrusu bence dememelisin. @soner kalaycıoğlu

Para benim istedigimi alırım demekle, vücut benim kürtaj yaptırırım demek kadar saçma. Onun dışında derin bir konu. Polemige girmeyeceim.

@Murat B.
Katılıyorum.

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi, özellikle akşam yürüyüşlerinde Spotify'den dinliyorum seni. Selamlar, sevgiler.

Merhaba

Aslında beyhude bir tartışma bu. Esas olan bisikletini sevmek, severek binmektir. Bu Sevgi'nin azı-çoğu, pahalısı ucuzu olmaz. Bisikletinizi seviyorsanız dünyanın en güzeli odur. Bunun ölçüsü miktarı olmaz. Bisikletinizi sevin başkasınınkine karışmayın... İşin özü bu.

Geçen gün aynı böyle prof. giyimli pahalı markasını bilmediğim bisikletiyle kaldırımda üstüme çıkmaya çalıştı bilerek yani..Böyle olmasa söylemem büyük ihtimal bu forumdadır kendisi.. :harika:
Bilmiyorum ben sürüşlerimde kimsenin hakkına böyle yapmam trafikte sağdan sürerim çünkü benim hakkım çocuk çocuğun top oynadığı,mangan yakıldığı,araba PARK edildiği kaldırımlar değil.

Ben bu hobiden zevk alıyorum hem de daha önce uğraştığım hiçbir hobiden almadığım gibi...
Öğrenciyim aynı zamanda çalışıyorum ve bütçemin yettiğince bir bisiklet aldım asıl hikaye ondan sonra başladı. Zevkin en iyiyi elde etmenin değil de en iyiye elindekine birşeyler ekleyerek, deneyerek, yanılarak ulaşmaya çabalamakta olduğunu idrak ettim. Benim için en iyi bisiklet veya ekipmana sahip olmak değil de bisiklet üzerinde sürekli uğraş halinde olmak inanılmaz zevk verici...

"O paraya araba alırsın" cıların bisikletçi olanları, sizlerede selam olsun..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Halktan kopmak? Kim icice olmaya calisiyor ki? Mumkunse kopayim, daha da uzaklasayim. Cinsel istismarlar, hukuksuzluklar, hirsizliklar, adam kayirma, rusvet, her turlu yalan dolan, ahlaksizlik, kadin cinayetleri, din istismari, saygisizlik almis basini tam gaz gidiyor. Bizim tarzimizla halktan kopuluyorsa demek ki dogru yoldayiz. Su an birkac bin tllik bir bisiklete biniyorum, soz veriyorum istedigim standartlarda bir hayata kavustugum gibi bir sworks alacagim. Saygilar, sevgiler...

Geri