Scudo Sports

Özceylan bisiklet iade zorluğu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
bunlardan bir rüzgarlık aldım. piyasaya göre ucuza güzel fiyata geldi. fakat çok hafif büyük oldu çok kararsız kaldım küçük bedeni de olmadığı için iade etmek istemiyorum ama büyük geldiği içinde içime sinmiyor 10 gün oldu. kararımı verdim giymemişim etmemişim. faturası ambalajı herşeyi duruyor. aradım dedim abi üzülerek böyle böyle. adam 10 gün geçmiş ne iadesi dedi. normalde 7 gün başvurma 14 gün içerisinde de iade hakkım var. adam bana kanunu kılı kılına uygulamaya kalkıyor. yani giymemişsin beğenmemişsin o kadar parayı içine sinmeyen bir ürüne verme kardeşim demiyor adam oradan kazanacağın 20 30 40 lira. e bir daha ben senden ürün aha alırım. ne aldırırım. 3 paralık ürün için. nasıl böyle birşeyi göze alıyorsun. o kadar müşterinin peşinde dolanan bisiklet firması var iken. 3 kuruş için insanları geri çeviren firmalardan uzuk durmanızı öneriyorum.

Scudo
Bence sizin kararsızlığınız problem ürün büyük geldiyse ilk gün arayıp durumu bildirseniz bir sorun çıkacağını sanmam kararsızlığınız 10 gün sürünce giyim eşyalarında almak istememesi doğal karşılanabilir

ben hatasızım demiyorum ama bir çok firma giyilmemiş ise 1 ay bile geçse sorun etmez. edeni ilk defa gördüm. 2 günlük e ticaret ile alım satın yapan biri değiliz. karar verememiş olmam da gayet normal. fiyat araştırması yerine başka ürün arayışı vs.

Mesafeli satış sözleşmelerinde, 14 gün içinde gerekçe göstermeden ürünü iade etme hakkınız var. 7 günlük süre yasa değişikliğiyle 14 güne uzatıldı yani.

@Mehmet Altuğ 7 gün içerisinde başvuru ibaresi mevcut. 7 gün içerisinde ben bunu iade edeceğim deyip 7 gün içerisinde de kargolama satıcı eline ulaştırma durumu var. 14 gün direk yok ama fark etmez. burada konu günü gününe bir olay değil yani tabikide bunları bir Boyner bilmem ne ile kıyaslamıyorum ama adamlara yurt dışındaydım bakamadım deyip 3 ay sonra bile iade edebiliyorsun giymediysen. ürünün iade şartlarına uymuş olması yeterli. burada 3 kuruş için bir müşteriyi geri çevirme girişimi bence bir firmanın paracı ve seninlemi uğraşacağım düşüncesi ön planda. ve bende mesafeli satış ortamında bunu son derece olumsuz bir durum olarak gördüğüm için bu durumu benim gibi hassas kişiler için paylaşma gereği duydum. itilip kakılmaya alışmış kişiler durumu normal karşılayıp firmayı haklı bulabilir.

@smclk89

Konumuz belki bu değil ama yanlış bilgilendirme olmasın diye yazıyorum. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un 48 maddesi şöyle diyor:

(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.

Yasada 7 gün içinde bildirim yükümlülüğü yok. Bazı satıcılar kendi kafalarına göre iade şartları belirleyip, faturanın veya ayrı bir belgenin üzerinde bu maddeleri tüketiciye dayatıyorlar. Kanuna aykırı sözleşme yapılamaz ve satıcıların belirlediği bu şartlar yok hükmündedir. 14 günlük iade süresi sizin yasal hakkınızdır.

Özceylanlardan bir çok defa alış veriş yaptım. Gerek değişim gerekse ilgi konusunda çok üst düzeyler.
Yazış tavrınıza bakılırsa biraz sert çıkmışsınız, onlarda zaman geçtiği için gerginlik olmuş.
bir kaç defa ürün yanlış gelmesine rağmen değiştirdiler.
Tatlı dil yılanı dileğinden çıkarır diye boşuna dememişler, daha sakin olun böyle durumlarda kesinlikle ilgileneceklerdir.

@Volks yanlış gelen üründe tabiki de öyle olacak aksini zaten yapamaz en kötü firma bile. yazmam dan gayet kötü anlamışsınız. üzülerek iade etmek istiyorum dedim. çok beğendim ama çok hafif bol geliyor hiç de giymedim ama 10 gün oldu demem ile aynı anda. 10 gün geçmiş ben ne yapayım alamam dedi adam. sonra ben tepki göstermeye başladım. var ya bire bin katarak şikayet edenleri şimdi anlıyorum burda sığıra hendek anlatmaya çalışıyoruz. gördüğümüz tavır ve anlayışlar sizin gibiler yüzünden çok şükür fazla bile.

Normalde çok ilgili biri bende alışveriş yaptım birçok kez ilginç neden böyle birşey oldu acaba!

firma ile tekrar görüştüm. kusura bakma arada böyle olur sen gönder biz hallederiz dedi Mehmet ceylan. ( ben tekrar aradım)

@smclk89 "Şikayetim var!" bölümünde açılan konu başlıklarında, siz derdinizi anlatmaya çalışırken, başkalarının firma hakkındaki olumlu düşüncelerini gelip "şikayet konusu" olayda paylaşmalarıyla ilgili açıkçası benim de sorunum var. Fakat siz buraya konu açıp forum kullanıcılarını azarlamaya mı geldiniz Allah aşkına? Hem önceden etiketliyorsunuz olumlu düşüncelerini belirtecek olan kişileri "itilip, kakılmaya alışmış kişiler" diye, üstüne de yetmiyor gayet tatlı dille size not düşen bir forum kullanıcısını "sizin gibiler yüzünden" diye ne olduğu belirsiz bir ithamda bulunup sözde küçümseyerek bir genelleme yapıyorsunuz. Derdinizi herkese açık bir platformda paylaşırken gelecek olan yorumlara da açık olmanız gerekmez mi?

Not: Sorununuzun çözülmüş olması sizin adınıza sevindirici.

@Anonim mualefet olmak için doğmuş bunu kendine görev edinmiş insanlara çok tahammül edemiyorum da denilebilir. kusura bakmayın olur arada böyle. diyeyim bende savunulan firma gibi.

Olay tatlıya bağlanmış istersen konunun ismini felan değiştirebilirsin. Firmayı kötü duruma dusurmemek için.

@xDodo sonuçta zorluk çıkarttı. ben üstelemeyebilirdim. ve gayet de sert tepki gördüm. mağduriyetimin çözülmesi. firmanın sergilediği tavrı değiştirmez. bende bir işletme kurayım gelene çık lan dışarı diyip. ya kusura bakma deyip falan hadi lan ordan derler adama.

@smclk89 bardağın boş tarafından değil dolu tarafından bakın ben esnafım ben hiç bir musterime bağırıp çağırmadım . Ama bana gelipte bağıran çok oldu genede güler yüzle konuştum(ögrenciyim yazları calisiyorum) yani bu adamlarda insan. İlk defa size denk gelmiş demekki canları bir olaya sıkılmış anlayışlı olursanız karşınızdaki anlayış gösterir :harika:

• Beğen
Tepkiler: isasntrk
Düzenli olarak alışveriş yaptığım bir siteydi ama aldıklarım genelde ufak tefek ürünler. Pahalı ya da değişmesi gereken bir ürün almadan önce 2 kere düşünmek gerek demek ki.

@Oğuzhan Y.
en azından almadan önce arayıp, ben bunu alacağım fakat küçük/büyük gelirse değiştirebilir miyiz gibi yaparsak oldukça yardımcı oluyorlar. Yaşadığımdan dolayı söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: isasntrk
Demek kanunlara tamı tamına uyuyorlar. Herhalde Türkiye gibi ortadoğu ülkelerinde böyle şeylerden şikayet edilir.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri