gectigimiz hata sonu bi kac arkadas bi kac saat uzaklikta ki bi daga kamp kurmak ici gittik. cuma gunu isten cikica toparlanip 3 arabalik bi konvoyla dagin yolunu tuttuk. gece yarisina yakin lanladigimiz kamp noktasina ulastik hic vakit kaybetmeden cadirlari kurduk. ve hemen bisikletlere atladik gece gezisi icin. butun bisikletler cok guclu halojen farlar oldugu icin geceyi nerdeyse gunduze ceviren isiklarimizla bolgeyi kesfetmeye basladik. bu arada gece gezilerinde gunduz gezilerine arti olarak daha fazla heyecan duygusu + daha fazla hayvan gorme sansi oldugu icin cok daha eglenceli oluyo gunduze oranla.gece gezisini 3 civari bitirip bikac biradan sonra hemen uyuduk.ertesi gun (ctesi) elimizdeki haritalardan parkuru hazirlayip hemen yola ciktik.inanilmaz heyecanli yer yer uzun tirmanislarin oldugu bazen cok hizli bazende cok tehlikeli bi parkurdu.parkurda gercektende bisikletlarin limitlerini hissediyorduk.(ek bilgi: yukseklik havali amortisorlerin basinc ayarlarini deistirdigini ilk gunun sonunda anladik.yukseklik nedeniyle artan sikisan hava amortisorleri cidii bi sekilde sertlestirmisti).cadirlara geri dondugumuzde benim on ve arka tekerlek gobekleri gevsemis, diger bi arkadasin hidrolik freninin yag haznesi patlamis, kadrolar camurdan taninmaz hale gelmisti.butun geceyi tamirle gecirdik.son gun(pazar) haritalarda en ust duzey tecrube yazan bolume gitmeye karar verdik. son tur haftasonunun en uzun mesafeli olani olacakti ve belli bi noktadan sonra ciddi yukseklikteki bi ucurumun kenarinda single trail olarak devam edicekti.bu bolgeye geldigmizde single trailin(tek bisikletlik yok) in bile bazi noktalarda bi bolumu calilar tarafindan kapatilmisti.bazi noktalardada toprak coktugu icin yol ortadan kalkmisti.valla tirsmadim dersem yalan olur.spd ayarlarini en dusuge getirdim.benim onumde birden bi catirdi oldu ve asagiya bi sey dustu. o an o heyecanla kendii spdleri bile cikarmadan yan tarafta duvar gibi cikan kayaya yasladim. ayaklarim titriyordu yavas yavas spd leri cikarip bisikletten yavasca indim.biraz ilerleyince onumdeki arkadasi yoldan 2 metre asagida calilari uzerinde gordum. bisilet yoktu.benim arkamdan digerleride geldi.arkadasi dikkatli hareketlerle dustugu yerden cikardik.bu arada buluindugumuz yerdeki topraklarda parca parca cokuyordu.daha sonra biraz ilerdeki guvenli bolgeye doru ilerledik. ucurumdan kurtardigimiz aradas soktaydi. acasyip bi sekilde titriyordu.su falan icirdik.daha sonra olayi anlatti.o bolgede iyice daralan yolda gidon yandaki bi caliya takilinca aniden dengesini kaybetmis. duserken son anda takildigi baska bi cali hayatini kurtarmis. bisiklet asagi dustu tabii. salsa marka, scandium kadrolu, full sram xo lu bisiklet tarih oldu. dustugu yerden almanin imkani yok, olsa bile kacparca haline geldigini tahmin bile edemezsiniz. bu korku bize yetti tabii hemen cadirlara donup esyalari topladigimiz gibi geri donduk. su an heyecandan hala ara ara titremeler geliyo. brrrr...