Scudo Sports

Otomotiv muhabbetleri

uguryilmaz144

Forum Bağımlısı
Tepki
2.561
İsim
Uğur Yılmaz
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar merhabalar;

Hepimiz bisikletçiyiz, hepimiz çevreciyiz de eyvallah da, eminim bu forumda bile benim gibi otomotiv delisi arkadaşlar vardır. Böyle bir konu açmamın amacı, otomobil, motor teknolojileri, motorsporları gibi konularda muhabbet edelim diyorum. Mesela ortaya hemen birkaç soru atayım, ortam kızışsın :)

Turbo mu atmosferik mi?
V6 mı, sıralı 6 silindir mi?
Arkadan itiş mi, önden çekiş mi? Yoksa ikisi de değil 4wd olsun diyenlerden misiniz ?
Bir otomobilde ilk bakışta aradığınız özellik nedir? Performans, ekonomi? Yada konfor ve güvenlik?
Eski otomobillerden hangileri hoşunuza gider ve neden?
Dizel mi benzinli mi? Neden?
Aynı fiyata sıfır alt seviye bir otomobil mi, yoksa aynı fiyata daha kaliteli üst segment ikinci el bir otomobil mi?
En sevdiğiniz motor sesleri? bu motorlar hangi tipte? V8,V12,I6,Boxer6,V10 vs?

Buyrun bu da benim favorilerimden biridir, iyi seyirler herkese :)

Scudo
Konu güzel, ilgi görür umarım. :)

-Turbo.
-V6.
-4WD, bkz: xDrive.
-Performans.
-Eski otomobiller hoşuma gitmez.
-Kullanıma göre değişir ama şehir içi günlük kullanımda tabii ki dizel daha mantıklı.
-Sıfır alt seviye.
-V12, bkz: S65 AMG

atmosferik.
v6 ya da Boxer 6 :)
arkadan itiş
performans.
porsche 911(930). mekanik sesi beni benden alıyor.
gönlüm ister benzinli ama türkiyede dizel.
ikinci el üst seviye.
f12 berlinetta=v12 M3 E92=v8 jaguar f-type=v6 porche 911 gt3=boxer 6

Atmosferik
I6
AWD
Performans-Güvenlik
W115 240
Benzin (çiğeri yeter baba;))
Sıfır Otomobil
I4(Evolution X) , V8(Mustang) , Wankel (RX8) ,V8 (e92M3) ve I6-D16 (Volvo FH16 750)

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
bir alfisti(alfa romeo'ya gönül bağlamış seven kişi) olarak böyle bir konu görmek çok güzel sahibi olduğum alfa 156'ın türkiyede bulunmayan 3.2 v6 gta modeli efsanelerim arasındadır.

E92 m3 un yeri ayrıdır bende 4000cc, v8 atmosferik motor ve manuel vitesin keyfi arkadan itisle birleşince tadindan yenmez :krnz:images-2.jpeg

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Bende yazayım öyleyse...
--Performans ve alt devirlerde tork için turbo, lineer güç eğrisi, anlık gaz tepkisi ve emme homurtusunu duymak için atmosferik.
--Sıralı 6 silindir krank olarak , V6 ve B6'dan daha ağır olsa da daha dengeli (smooth) ve vuruntusuz çalışmasından dolayı tercihim. S50B32, S54B32, 2JZ-GTE, RB26 favorim olan sıralı 6 silindir motorlar...
--Kuru havalarda arkadan itiş (rwd), soğuk iklim ülkeleri için de awd, özellikle simetrik 4 çekiş teknolojisinden dolayı subarunun 4 çekiş sistemleri
--İki aracım olmalı, biri güvenli, konforlu ve ekonomik. Diğeri de haftasonu aracım olacak ve safkan performans için bineceğim.
--Mclaren F1, Saleen S7, Lamborghini Diablo SV ve Lamborghini Countach, Camaro SS, E30 M3, Porsche 550A, 930 Turbo...
--Benzinli'nin devri, turbodizel'in torku ve ekonomisi...
--İkinci el üst segment.
--BMW E46 M3 CSL (I6), Mclaren F1 (V12), Porsche 911 GT3 4.0 RS (B6), BMW E60 M5 (V10), Porsche Carrera GT (V10)

Bu arada otomotivle ilgili hayalim, Nurburgring pistinde turlamak, alpleri ve avrupa ülkelerindeki bazı dağ geçitlerini spor bir arabayla geçmek...

Kullandığım şeylerin benim için özel bir anlamı olmalı.Şu an öğrenciyim ancak mesleği elime aldığımda bir Mercedes 190e Cosworth'a sahip olmak istiyorum.
Bu efsanenin çok güzel bir hikayesi var.Mercedes 1983 yılında bir çığır açmak istiyor;açıyor da.Özel ayarlanmış bir pistte,sadece benzin;yağ ve pilot değiştirmek için durdurdukları araçla ortalama 250km hızla 50.000 km yapıyorlar.1983 yılında bunu başarıyorlar ve araç hiçbir şekilde arıza çıkartmıyor
Hikayesi şurada:
(link) 190e bölümünde...

Mercedes 190E Cosworth 0.jpg

küçüklükten beri düzenli araba dergisi okurum, araba kullanmayı severim araba candır, can.

favori arabam tesla model s p90d ludicrous modunda 0-100km ivmelenmesini 3 sn altında tamamlıyor, bu hızlanma ile lamborghini ve ferrari dahil dragda hemen hemen her arabaya tampon plakasını okutur, 4 çeker ve piller aracın zemininde olduğu için inanılmaz ve benzersiz bir yol tutuşu var, son güncellemelerle full otonom sürüş özelliği de yakında gelecek ve son olarak arabanın her yeri bagaj :D

Benzinlilerde nissan gtr nismo, çift turbo güzel bir v6 blok var, kendi eşdeğer hacimliler arasında 20 küsür km lik tur mesafeli en ünlü pistlerden biri olan nürbürgring rekorunu elinde bulundurur. buyrun seyirlik videosu:

S65'i de çok beğenirim. Arabada müthiş tork var. Ama turbolar v12'nin sesini çok baskılıyor... O yüzden atmosferiklerin tadını alamıyorum pek... @Berke

Nurburgring muhabbeti açılırsa yüzlerce sayfa konu olur ben şimdiden söyleyeyim. En sevdiğim pisttir :)

@Ogulcandaan
f355 berlinetta, mustafa sandal ın klibinde gördüğümden beri hastasıyız :D

@Berke bide Mercedeslerde kilitli difransiyel olmuyor genelde o güce bi kilitli difransiyel iyi olur aslında.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@halil ibrahim duran Abi o V8 sesi, vites değiştirirken gelen klik klik sesi... Hastasıyız. Aventador mu F355 mi desen Aventador derim... Sonra onu satarım ve F355 in bütün versiyonlarını alırım...
http://hexagonclassics.com/wp-content/uploads/2015/10/IMG_5460.a.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Koyu bir V12 fanatiği olsam da sizin için bir istisna yapayım :)

• Beğen
Tepkiler: Ogulcandaan
@uguryilmaz144

en ilginç koltuk tasarımlarından biri var bu arkadaşta; şoför arabanın tam ortasında önde oturuyor onun sağ ve sol çaprazında birer koltuk var, yolcular onun hafif arkasında oturuyor :D

http://www.matthewbrian.com/mclarenf1/picpage2/mclaren-cockpit.jpg

http://wordpress.carthrottle.com/wp-content/uploads/2013/11/McLaren-F1-seats-680x507.jpg

http://singlelens.net/monterey/2014/gooding/slides/054-1995-McLaren-F1-3-seat-detail.JPG

Geri