Fatih Özgenlik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 393
Selam arkadaşlar,
Her hafta bir kez mutlaka Mudanya seferi yaparım bisikletimle.Tabii ki antrenman amaçlı ama bugünkü turu keyifli bir geziye çevirmeye karar verdim ve fotoğraf makinamı da koydum çantama. Farkettim ki forumda mudanya-bursa ve civarında epey gezi paylaştık ama hep dağ taş tepe fotoğraflarına ağırlık vermişiz. Gözönünde olan şeyleri ise es geçmişiz . Bu arada bisikletçime uğrayıp yeni bir maşa sahibi oldum
Yaklaşık 70 kmlik gezide mudanya'ya gidip en kısa yoldan bursadaki evime döndüm yani fotoğrafları çekmek için yolu uzatmadım. Bunlar sadece yolumun üzerinde olanlar. Bursa'nın bu açıdan ne kadar zengin bir yer olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur.
Şehrin çıkışına doğru "Geçit Köyü"nden geçiyorsunuz
(link)
"Tepedevrent"e ulaştığınız anda körfez ayaklarınızın altında...
(link)
Mudanya'ya gelmeden hemen önce, eski adıyla "Burgaz" yeni adıyla "Güzelyalı". Bu sahil yazın cıvıl cıvıl olur. Deniz çok kirli olmasına rağmen herkes akın eder bu sahillere... Yaz geceleri bu sahilde ateş,gitar ve bira üçlüsü çok iyi gidiyor.
(link)
Sahil Mudanya'ya doğru devam ediyor. Yolun hemen kenarında ise sıra sıra fabrikalar var. :boese157:
(link)
Girişte "Montania Oteli" karşılar sizi. Montania, Mudanya'nın eski adı. Eskiden Bursa'dan Mudanya'ya tren seferleri varmış.("Velosipet ile bir cevelan"ı okuyanlar bilir) Bu binada eskiden bir tren istasyonuymuş. Gerçi tren Bursa'dan Mudanya'ya 4 saatte anca gelirmiş. Bisiklet ile 1 saat
(link)
Mudanya Mütarekesinin imzalandığı "Mütareke Evi"
(link)
Tam karşısında ki "Mütareke Anıtı".
(link)
(link)
ne alaka diyeceksiniz ama geminin görüntüsü çok ilginç geldi bana
(link)
Otelin iskeleden görünüşü... taaa uzaklarda karlı dağlar.
(link)
Mudanya sahili. ilerde görünen iskele "imralı seferleri!!!!" için askeriye tarafından kapatılmış durumda.
(link)
Bursa'ya dönüyorum, yavaş yavaş akşam oluyor. Sol taraf Güzelyalı.
(link)
Bursa'da ki bisiklet yollarının hali. ne kadar sinir bozucu değil mi. Bisiklet yolunda ne arasanız var. Otomobil,durak,direk,motorsiklet,yayalar...!!!
(link)
(link)
(link)
(link)
Bir şehrin silüeti nasıl rezil edilir, en güzel örneği.
(link)
Çekirge semtinde bulunan "Atatürk Müzesi-Atatürk Köşkü"
(link)
Köşkten sonra tırmanmaya devam diyorum evime doğru ve "Muradiye Külliyesi" yolumun üzerinde..
(link)
(link)
(link)
(link)
Tophane'de yeni restore edilen ve yapılan kale duvarları. Yıllar önce, bu surların yıkıntılarının ( o kadar az harap bir haldeydi ki çoğu kişi farketmiyordu bile) fotoğraflarını çekerken insanlar tuhaf tuhaf bakıyordu bunlar nereyi çekiyorlar diye. Bu hali ise oldukça güzel bence
(link)
Son fotoğrafı çekip, kapıdan geçip 2-3 dakika içinde evime varıyorum..
(link)
Tek başıma olsam da bu geziden çok keyif aldım. Oysa her zaman dolaştığım yerlerdi. İnsan böyle bir şehirden kolay kolay sıkılmaz...
İlgi gösterip, inceleyen tüm forum dostlarına şimdiden teşekkürler...
Kalın sağlıcakla...
Her hafta bir kez mutlaka Mudanya seferi yaparım bisikletimle.Tabii ki antrenman amaçlı ama bugünkü turu keyifli bir geziye çevirmeye karar verdim ve fotoğraf makinamı da koydum çantama. Farkettim ki forumda mudanya-bursa ve civarında epey gezi paylaştık ama hep dağ taş tepe fotoğraflarına ağırlık vermişiz. Gözönünde olan şeyleri ise es geçmişiz . Bu arada bisikletçime uğrayıp yeni bir maşa sahibi oldum
Şehrin çıkışına doğru "Geçit Köyü"nden geçiyorsunuz
(link)
"Tepedevrent"e ulaştığınız anda körfez ayaklarınızın altında...
(link)
Mudanya'ya gelmeden hemen önce, eski adıyla "Burgaz" yeni adıyla "Güzelyalı". Bu sahil yazın cıvıl cıvıl olur. Deniz çok kirli olmasına rağmen herkes akın eder bu sahillere... Yaz geceleri bu sahilde ateş,gitar ve bira üçlüsü çok iyi gidiyor.
(link)
Sahil Mudanya'ya doğru devam ediyor. Yolun hemen kenarında ise sıra sıra fabrikalar var. :boese157:
(link)
Girişte "Montania Oteli" karşılar sizi. Montania, Mudanya'nın eski adı. Eskiden Bursa'dan Mudanya'ya tren seferleri varmış.("Velosipet ile bir cevelan"ı okuyanlar bilir) Bu binada eskiden bir tren istasyonuymuş. Gerçi tren Bursa'dan Mudanya'ya 4 saatte anca gelirmiş. Bisiklet ile 1 saat
(link)
Mudanya Mütarekesinin imzalandığı "Mütareke Evi"
(link)
Tam karşısında ki "Mütareke Anıtı".
(link)
(link)
ne alaka diyeceksiniz ama geminin görüntüsü çok ilginç geldi bana
(link)
Otelin iskeleden görünüşü... taaa uzaklarda karlı dağlar.
(link)
Mudanya sahili. ilerde görünen iskele "imralı seferleri!!!!" için askeriye tarafından kapatılmış durumda.
(link)
Bursa'ya dönüyorum, yavaş yavaş akşam oluyor. Sol taraf Güzelyalı.
(link)
Bursa'da ki bisiklet yollarının hali. ne kadar sinir bozucu değil mi. Bisiklet yolunda ne arasanız var. Otomobil,durak,direk,motorsiklet,yayalar...!!!
(link)
(link)
(link)
(link)
Bir şehrin silüeti nasıl rezil edilir, en güzel örneği.
(link)
Çekirge semtinde bulunan "Atatürk Müzesi-Atatürk Köşkü"
(link)
Köşkten sonra tırmanmaya devam diyorum evime doğru ve "Muradiye Külliyesi" yolumun üzerinde..
(link)
(link)
(link)
(link)
Tophane'de yeni restore edilen ve yapılan kale duvarları. Yıllar önce, bu surların yıkıntılarının ( o kadar az harap bir haldeydi ki çoğu kişi farketmiyordu bile) fotoğraflarını çekerken insanlar tuhaf tuhaf bakıyordu bunlar nereyi çekiyorlar diye. Bu hali ise oldukça güzel bence
(link)
Son fotoğrafı çekip, kapıdan geçip 2-3 dakika içinde evime varıyorum..
(link)
Tek başıma olsam da bu geziden çok keyif aldım. Oysa her zaman dolaştığım yerlerdi. İnsan böyle bir şehirden kolay kolay sıkılmaz...
İlgi gösterip, inceleyen tüm forum dostlarına şimdiden teşekkürler...
Kalın sağlıcakla...