Scudo Sports

Ortanın iyisi

ali serhat

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Bu hafta inşallah yeni bisiklet alacağım su iki model aklımda:
Carraro force 510

Kadro :Alüminyum 1.1/8"
Maşa :26" Suntour XCT PM 100
Jant :26" Carrora Çift Kat Alüminyum 32H Disk
Lastik :26x1.95 53-559 Siyah
Vites :Shimano Tourney TX55 21 Vites
Fren :Tektro Novela Mekanik Disk Fren+Rotor 160mm
Sele :Selle Royal Mach

Bisikletcim.com da 690 TL yalniz bu site güvenilir mi internetten alınca bisiklet nasıl geliyor?Bisikletçi olarak bunu satan bir tek ercanlar var ki 790 lira.
çoğu internet sitesi de ayni şekilde satıyor.

Sedonna 701

Kadro :6061 Alüminyum
Ön Süspansiyon :RST Capa T
Vites Sayısı :21 Vites
Arka Vites :Shimano Tourney TX35
Vites Kolları :Shimano STEF40
Ön Vites :Shimano FD-TX 50
Arka Dişli :Shimano MFTZ21 7'li 14-28T
Aynakol :Shimano FC-M 311
Fren Seti :Tektro V-Brake

Bu da pedalla da 770 TL iki yıl servis ücretsiz omur boyu kadro garantisi var.

Scudo
Ömür boyu kadro garantisi noktasında bir yanlışın var galiba. Benim bildiğim kadarıyla Sedona öyle bir garanti uygulamıyor. Heleki bu model için uygulayacağını hiç zannetmem. Bisikletçim.com un güvenilir olmadığı konusunda forumda görüş belirten kişiler görmüştüm ama kendim hiç alışveriş yapmadığım için kesin bir şey söyleyemem. son olarak ikisi de birbirine yakın modeller ben olsam Sedona yı seçerdim galiba.

yanlış hatırlamıyorsam ömür boyu garanti sadece bitwinde vardı

@mustafa.d

Benim bildiklerim,
Scott, Trek, Cannondale, Merida, bTwin..
Eminim daha da çok vardır :).

Bu arada bir de bir ara ömür boyu garanti tartışılmıştı, "bisikletin ömrü 10 yıl, ömür boyu denilen garanti 10 yıl" denmişti.
Şunu buldum şimdi Cannondale'in sitesinde "against manufacturing defects in materials and/or workmanship for the lifetime of the original owner." yani "materyallerdeki üretim hataları veya işçilik hatalarına karşı asıl sahibinin ömrü boyunca". Yani kadro faturası kimin adınaysa onun hayatı boyunca garantiliymiş :).

Carraro için n11 de de 690 tl yalnız 100 tl lik fark garip değil mi bir bisiklet için?Sedonnayı tercih etme sebebiniz nedir ya?Carraronun bazı donanımları daha üstün gibi duruyor.Hem n11 de daha ucuz yalnız az önce belirttiğim gibi şüphelerim var.Yalnız sedonnayı bisikletçiden alacağım.
edit:
n11 den alımlarda sorun yaşadığımız için bir deneme yaptım ilk kısmı dahi geçemedi.Şu an carraroyu 790 tl kabul edelim.Donanım farkı 30+tl faka değer mi?

@Edip Dinçer

Adamlar ne kadar ince detaylar koymuşlar. Allah göstermesin ilk sahibi erken zamanda hakkı rahmetine kavuşsa gitti garanti falan :)

@ali serhat

Sedona yı tercih etmemin sebebi şu. İki bisiklet donanım olarak birbirine çok yakın Ama carraro da mekanik disk fren var. Yani boşuna ağırlık. Boştan yere ağırlık taşımanı tavsiye etmem. V fren işini çok rahat görecektir zaten. O yüzden Sedona.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
kişiye özel garantiyide ilk defa duyuyorum

Çok tesekkur ederim sedonnada karar kıldım gibi.Alınca izlenimlerini aktaririm.Yeniden tesekkur ederim.

@ali serhat

Bende sedona kullanıcısıyım.Sedona nın ömür boyu garantisi falan yok.Garanti belgesinde yazan süre 2 yıl.Ömür boyu garanti olayı birşey olursa gel "hallederiz" den ibaret.

Ben o fiyat seviyesinde carraro yada salcano öneririm.Fiyatlar biraz daha yüksek ama peşinde daha fazla indirim alırsın sedona ya göre.Özellikle salcano da.

(link)

(link)

Mekanik disk yerine v firen daha mantıklıdır. Bence İnternet yerine bayiden görerek deneyerek pazarlık yaparak almak daha mantıklıdır.

Biraz iş büyüdü işin içine ghost se 1000 ve salcano astro 26 v girdi
ghost
Tip Dağ Bisikleti
Kadro SE 7005 PG
Kadro Tipi Alüminyum
Süspansiyon Suntour XCT V-Fren 100mm
Süspansiyon Tipi Tek-Ön
Jant AIRLINE-1 Çift Kat Alüminyum Siyah 4x8 Özel Örüm
Jant Ebat 26
Lastik CST C-1435 Siyah
Vites Shimano TX35
Vites Sayısı 21
Fren Tektro 837AL Siyah Alüminyum
Fren Tipi V-Brake
Sele Ghost VL-1535
Aynakol Shimano FCM131 42x34x24
Gidon Riser Alüminyum 620 mm OS 31,8mm
Ağırlık 14,64 kg

salcano

(link)

Yanlışlıkla aynı konuda iki mesaj atmışım neyse son kararımı almamada yardım eder misiniz bu haftasonu alıyoruz inşallah.

Merhaba seçimim salcano astro 50 v oldu normalde 830 tl idi yalnız hepsiburadadan 730 tl ye aldım.Dün bisikletim ulaştı,kurdurdum.Çeliğin ağırlığına alışmış olduğum için ilk basışımda şahlandı.Şunu belirteyim bu bisikletin en güzel yanı continental lastikleri.Yola yapıştığını hissediyorsunuz.Vites donanımını ayarladıkdan sonra çok iyi oluyor yalnız eğer ayarsızsa tam bir başbelası.Maşa gidondan kilitlenebiliyor ki tırmanacaksanız veya hız yapacaksanız bu özelliği kullanmak faydalı oluyor.
İlk sürüşüm dağ ve yol karışıktı.Dağ kısmını anlatayım başta.Orman yolunda 2 km dağa çıktık yavaş yavaş tırmanırken tekerin altından kayan kayalar muhteşem bir his veriyor.İnerken ise bisiklete kıyamadım.Düz yolda kitledim maşayı aldım 21 e rmpa aşağı iyi bir hız denemesi sonuç;gözüm yaşardı.
Sonuç olarak çok güzel bir bisiklet kesinlikle tavsiye ederim.

Bende salı günü kron xc 250 v aldım 770 tl + ön-arka ışık ile beraber astro 50 v ile kıyaslanır mı hangisi daha iyi kronun maşası kötü ama 2014 modellerde kilitleme de gelmiş sürdüğümde çok kötü gibi değildi ama ilerde nasıl olur bilemem.

Geri