Scudo Sports

Orta ve doğu karadeniz + batum

inndream

Daimi Üye
Tepki
181
İsim
akif
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar merhaba ramazan bayramından bir hafta sonra (start noktasında inebolu ve Sinop arasında kararsızım) Karadeniz sahil seridini komple takip ederek yaklaşık 12/13 günlük bir tur planlıyoruz yaklaşık rota mesafesi 1150 km. 3noktada sahilden içeri girmeyi planlıyoruz sumela manastırı, uzun gol ve ayder yaylası çok güzel ve eğlenceli bir rota olacağını düşünüyorum şimdilik 4 arkadaş planladık ama bir iki arkadaşın izin tarihlerini ayarlayamama gibi problemi çıkabilir. Gelmek istiyenler davetlidir. KONDİSYON ÇALIŞMALARINA DEVAM :)

Scudo
@yavuz öztürk
Yavuz abi yengemede al bir bisiklet daha üç aydan fazla var kondisyon çalışır yetişir bize gelirsiniz işte ;) :)

Ayrıca mevcut 4 kişinin ikisi bayan ikisi erkek. Biz erkekler daha rahat oluruz muhtemelen kondisyon bakımından. ;)

• Beğen
Tepkiler: çağan1907
21 ağustos samsun batum yapacağız inşallah. Giderseniz deyimlerinden faydalanabiliriz foruma yazarsan özellikle batum için.

• Beğen
Tepkiler: inndream
@inndream eyvallah arkadasım ıyı dıleklerın ıcın :) ama bızımkıne dıyorumkı ankarada oranda yurume yolu var bızım eve 2.5 km gel orda bınelım dedım arabaya mı baglıcaz dedı:) yanı ole bı tur ımkansız onun ıcın:)

vala bayan arkadaslarda katılmayı dusunuyolarsa bıle bravo demek lazım:) onlara

Sahil hattından sapacaginiz iki nokta , uzun gol ve sumela manastıri için fikirlerim ; benimde çok kulandigim guzergahlar sürekli asfalt ve eğlenceli , ama ayder yaylası için diyeceğim muhteşem bir yer fakat oldukça zor gecicek ben günü birlik çıkmaya(mtb) ile denemistim fakat 58 .km den sonra geri dönmek zorunda kaldım .Sahilden 103 km filan tutuyor . kondisyon ve bisikletinizin turunu bilmiyorum ama allah yardımcınız olsun :)

@Bahadır Aktaş
Bahadır kardeş tabiki paylaşırım ne demek ;) lakin fotoğrafların videoların raporların düzenlenip foruma eklenmesi uzun sürer 21 ağustos diyorsun gerçi yazıyı. Yazarken küçük bir hesap yaptım muhtemelen sizin turdan 3/4 gün önce videolar ve resimli raporlar hazır olur bizim start tarihi 24/25 temmuz gibi finish de yine tahminen 6/7 Ağustos gibi olur
@yavuz öztürk abicim kısmet inşallah ileride bir gün olur bakarsın. Ben hiç aklımda bile yokken kimsede fikir vermedi bu bisiklet hususunda birden öyle bir sardıki anlatamam heleki kafa dengi arkadaşlar ile üfffff tafından yenmiyor :) bir gün bir yazı okudum (adamın ismini hatırlamıyorum :) ) adam demişki. Bisiklet sürmeye başladıktan 2ay sonra bisikletle konuşmaya başladım 3ncü aydan sonra bisikletin benimle konuşmasından korkuyorum. :))))) şu an kelimenin tam manasıyla öyle bir durumdayım :). @fishman kardeşim uzun göl ve Sümela manastırı yolu hususunda bilgilendirme için teşekkür ederim ayder yaylasına gelecek olursak sedona 321 var bende hergun olmasa bile gün aşırı kondisyon çalışıyorum arkadaşlar ile birlikte baktık eğim çok kastı bizi dinlene dinlene gidicez yine ÇIKACAM o aydere :) gün zaman sıkıntımız yok o kadar yol gidipte ayder yaylasını görmeden gelmek o memlekete çok büyük ayıp etmiş oluruz doğrusu haksız mıyım?

@fishman sahilden 58 km çıktıysanız Ayder'i geçmişsiniz.Keşke dönüşte uğrasaydınız :) Sevgili kardeşim,Pazar Ardeşen arasında,yani Ardeşen'e gelmeden Çamlıhemşin yol ayrımı vardır.Oradan Çamlıhemşin 20 km.Çamlıhemşin'den Ayder de bir 20 km eder 40 km.

İnndream;
Batı karadeniz çok keyiflidir ama adamı perişan eder.Samsun'dan sonra ters rüzgarlara yakalansanız da yol düzdür.Sahil yolu delilerle doludur;hız kontrolu yapılmaz.Sayısız köprü ve yerleşim birimi girişi çıkışı vardır.Bu giriş ve çıkışlarda yolda renkli ve tırtıklı yerler bulunur.Üstünden geçsen bir dert,geçmeyip yola çıksan bir başka dert.Ayder'e gelince,arkadaşın yorumunu anlayamadım,nereden gitttiyse 104 km...

Yani sahilden itibaren 0'dan 1300 m'ye çıkacaksınız.Yaklaşık 40 km Ardeşen'den önce Çamlıhemşin yol ayrımı var.Gayet kolaydır.Hem Batıdan doğuya,hem doğudan batıya,kaçkarlar dahil tamamını tavaf etmişliğimiz vardır.Sahil yollarındaki deliler hariç karadeniz mükemmeldir.

@inndream

@Derya Keçeci
Özür dilerim yanlış bilgilendirdigim için bizim ev(surmene) den 112 km sürüyor ayder , sahilde oturduğum için şaşırdım , ardeşen(sahil) den çıkınca evet 43 km filan tutuyor .. @inndream elbetde gezilip görülmesi gereken bir yer kamp yaparken zevk alacağıniz en güzel yer bence :)

Uzungöl son kilometreleri çok bitirici bisiklet elde çıkmak zorunda kalabilirsiniz, Ayder daha sakin bir yokuş , Sümela da o zamanlar çok kalablık olur o da Uzungöl den geri kalır bir yanı yok kondisyon olayına dikkat edin.

@Derya Keçeci öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim sahil yolundaki deliler hususunda :) aslında her memleket uçuk tipler var ama aaaaah abicim ah sen birde benim memleketimi görsen (adana) hiç unutmam kırmızı ışıkta beklerken arabayla adamın birisin arkadan bağırışını duydum. Burası İstanbul değil kardeşim DEVAAAAM ET. yahu ne alakası var kırmızı yanıyor işte dedim. Yanıt daha acı adamı hasta etme sabah sabah burda kamera mamera yok işte devam et. Gulermisiiiiin ağlar mısın yurdum insanı işte peki @Derya Keçeci bey Karadeniz turunda başka konularda da onerilerde bulunabilirmisiniz. Sizin gibi ustalarımızdan bilgi konusunda yararlanmak isteriz.

@Hasan SAYLIK bey yukarıda da belirttiğim gibi yeri geliyo hergun yeri geliyo gün aşırı kondisyon turuna çıkıyoruz arkadaşlar ile inişli ve çıkışlı rotalar seçiyoruz bilerek karadenizi simule etmek için :p :) önümüzde 3,5 ay zaman daha var kondisyon yetişir heralde hafta içi boş hafta sonları bilerek yuk koyuyorum bisikletime tur esnasındaki yukleri simule etmek için dediğim gibi rampalar çok kasarsa dinlenip yine devam ederiz zaman sıkıntımız yok

@inndream İneboludan başlarsanız Ayancık'a kadar testere gibi bir in bir çık gidersiniz.Zor ama mükemmel manzaralar eşliğinde gidersiniz.Yol kalitesi düşüktür.Ayancık'a gelmeden bir 30 km dağlara sarar hayli rampa çıkarsınız.Sinoptan çıkarsanız zaten yol yeni.Sahil yolu açıldı.Ben sahil yolu açılmadan önce geçmiştim Gerzeden sonra hayli rampa tırmanmış ve inanılmaz bir yağmura yakalanmıştım.Dediğim gibi şimdi sahil yolu var ve samsuna kadar sorun yok.Samsundan sonrasını anlatmaya gerek yok zaten Çarşamba ovasını geçer Terme Ünye Fatsa üzerinden 150 km ile Ordu'ya varırsınız.Yalnız,Bolaman perşembe arası tüneller var.Bu tünellerden biri şu an türkiyenin en uzun tüneli.Sanırım üç beş tane daha var o yolda,saymadım.Elbette bu tünellerin bisiklet için ne kadar tehlikeli olduğunu söylemeye gerek yok.Alternatifi var,tünellere girmez 20-25 km ekstra giderek,bolaman Aziziye üzerinden burunu dolaşır Ordu'ya varırsınız.Ordu Giresun kolay,Giresundan sonra Tireboluda yine tüneller var;ben trabzon yönünden geldiğim için tireboluya girmedim ve mecburen tünele girdim.Vaktinde E 70 den çıkıp tireboluya girilebiliyorsa tünellere girmeden Görele,Vakfıkebir,Akçaabat,Trabzon...Sorun yok.

Ordu öğretmen evi iyi ama sivrisinekleri semiz'dir.Görele öğretmenevi fena değil,Vakfıkebir Öğretmenevi ise mükemmeldir.Memur olmadan da vatandaşa açıktır,fiyat uygundur.Trabzo'u bisiklet elinizde geçmenizi tavsiye ederim,sebebini ise trabzon'dan rizeye giderken anlarsınız.Ya da hafta içi sabah 06.00 sularında geçin.Benimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynamışlardı.

Trabzon Maçka yolunu izleyerek Sümela manastırı görülebilir.Elbette manastıra ulaşmak için hayli tırmanmak gerek,tercih sizin.
Ramazanda Uzungöl arap turistlerle doludur.Son derece pahalı bir yer olup,doğru dürüst karnınızı doyuracak bir yer de yoktur.Bolca paragöz'ün üşüşüp evrimleştiği ucubik bir yer.Fotoğraflardaki manzara biraz aldatıcı olabilir.

Ayder için aynısını söyleyemem.Ayder'de pek çok alternatif var,kalınacak ve yemek yiyecek yerler anlamında yani.Süper lüks oteller de var,gündelik ucuz pansiyonlar da.Hele hele daha yukarılarda,yani milli parka doğru manzara da insanlık da 1350 rakıma göre çok daha temiz.

Size tavsiyem,yük çanta çadır ne varsa Ardeşen ya da Pazar'da bırakın ve Ayder'e hafif bir bisikletle çıkın.Deniz seviyesinden 1350 m'ye çıkacaksınız 40 km.Bu ortalama % 3.25 demek.Yüklü bir bisiklet için az değil,hafif bir bisiklet için de çok değil.En azından fırtına vadisi boyunca bir çok yerde durmak,fotoğraf çekmek,beslenmek ve dinlenmek isteyeceksiniz.İşkence çekmeye gerek yok.Neticede Batum'a kadar gideceksiniz,biraz ayaklarda derman kalsın :)

Sahil yolunda gitmekten ziyade kendinizi yaylalara vurun. Karadeniz turu yaptım ama yaylalar içimde hasret kaldı yine gideceğim kısmetse hayırlı yolculuklar :) )

• Beğen
Tepkiler: inndream
@Derya Keçeci tavsiyeleriniz içim çok teşekkür ederim umarım herşey planladığımız gibi geçmez tabiki ama kazasız belasız magandasız keyifli bir şekilde geçer tavsiyelerinizi kazıdım hafızaya özellikle tüneller konusunu varsın 25 uzasın yol canımızdan önemli değil

Sürmene'den el yapımı silahmı alsam ne yapsam yolda sıkıştıranın tekerine sıkarım :) gülüyorum ama canıma kastedene delilik yapmışlığım vardır. Kadıköy taksim sarı dolmuşlarının bir gün penceresinden içeri işaret fişeği atmışlığım var minibısun içi bir saniyede pespembe oldu. :) allahdan yolcu yoktu vallaaaa :))))

Geçen yaz Temmuz başında Sarp'tan başlayıp Çorum'a kadar devam ettim. Turum yaklaşık 8 gün sürdü.
Ordu Öğretmenevinde kaldım martı sesleri aşırı fazlaydı
Çarşamba Öğretmenevi eğer yeni binasına geçtiyse güzel olabilir
Ünye-Fatsa arası kalacak çok güzel kamp alanları var.
Rize Öğretmenevi ve Çayeli Hizmetiçi Eğitim Merkezi güzel
Samsun Öğretmenevi güzeldir ama bir kişi yaklaşık olarak 50 lira bu paraya değer mi bilmiyorum

Benim takip ettiğim rota boyunca yokuş inip çıktığım en büyük kısım
Samsun'dan içeri tarafa döndüğündüzde Çorum'a kadar olan kısımdı.

Öneriler:
Karadeniz de ne meşhursa onu yiyeyim mottosu çok tutmuyor çünkü hepsi pidesinin meşhur olduğunu söylüyor.

Soruların olursa yine yardımcı olurum.

Sınır Kapısına çok yakın bir yerde oturuyorum Batum- Sınır kapısı ve rota hakkında elimden geleni yaparım hatta ağırlarım diyeceğim ama o tarihe ben buralarda olmayacağım.

@Safa Arslaner tavsiyen için çok teşekkür ederim büyük ihtimalle detaylı bir şekilde konuşucağız ;)

Niyetim dun sabah erkenden kalkıp saat 6:30/7 gibi antrenman için yollara düşmek 100 km yi devirmekti valide hazretlerinin oğlum kahvaltıya sıkma (adana yöresine mahsus bir gozleme çeşidi) yapıcam demesi ile dayanamayıp kahvaltıyı beklemek durumunda kaldım :( :) çıkış saatim 12:30'u buldu ni tekim buna rağmen bakırkıy incirliden başlıyarak sahil şeridini takip Eminönüyarım adasını tam tur galatadan barbaros caddesi maslak üzerinden Belgrad ormanları 70 km'yi devirdim ortalama saate 15 km. hızım. Lakin yolda hiç hoşuma gitmeyen ve çok hoşuma giden birsey oldu piknik bolgelerine sanki çevik kuvvet saldırmış gozgozu gormuyordu :( amaaa trafikte hernekadar egzost kokusunu sevmesemde yeri geldiğinde motorsikletlerin bile geçemediği deliklerden geçmek bir kaldırım bir yoldan gitmek müthiş keyifliydi :)

İnşallah sefa kardeşim hele bir tura start verelimde :) ama şimdi raporu hazırlarken hangi başlık altına acıcam ben şehirlerarası tur makalelerimi uluslararası tur makalelerimi :)

Geri