Orta halli Retro MTB'yi Trekking'e Dönüştürme Model: Peugeot Mosaique

Upper Architect

Daimi Üye
Kayıt
19 Ekim 2017
Mesaj
351
Tepki
423
Şehir
İstanbul
İsim
Numan
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Hanımlar,Beyler,genç arkadaşlar ve bu siteye erişimi olan bir cihazdan bu sayfayı açmış olan hayvan dostum(kedi vb.) hoşgeldin umarım hoşbulur ve hoşayrılırsın:) .Bugün elimizde bir kadro varki öyle böyle değil,müsaadenizle bu uzuunn maceramı sizede anlatayım.
Bu kadro öyle üstün muhteşem havada uçan suda yüzen bir kadro değil ,bir colnago veya bianchi efsanesi:eek: de değil,bazılarımızın bulabildiği mercedes benzz:okyrm: kadrosuda değil ancak bu kadro zamanında insanların her gün vaktini ayırıp tek tek kupon kupon biriktirerek alınan evin sevinci olarak gelen bir bisiklet olan peugeot mosaiq'e ait arka tarafı ağır ön tarafı hafif tank gibi sağlam:acpsnr: olan kadro.
Dedikten sonra konuya bodoslama dalayım.
Konu başlığındada belirttim trekking türü bir bisiklet oluşturmaya çalışıyorum.Bu doğrultuda yapmak istediklerim:
1-Kelebek(trekking) Gidon(tmmlndı)(Ankarada odtü araziyi dah önce sağanak yağışlı havada kelebek gidonla çıkartabildiysem,hafif arazi için fazlasıyla iyi olacaktır)
2-Ayarlanabilir Gidon Boğazı(tmmlndı)
3-Yeni v fren sistemi(Alivio olarak alındı bugün kurulum yapılacak)
4-Yeni vites sistemi(bütçe için önümüdeki ayı bekliyorum,kafamda trekking serisi olan alivio var,bakalım nasip olacak mı?)
5-Çift gidon bandı sardırma(buna daha var)
6-Yeni jant(26'')
7-Yeni lastikler(1.75 düşünüyorum ama bakalım)
8-Ön dinamo(tel şarjı sorunundan kurtulmak için+arka ışık jarjlı olursa gün içinde ön dinamodpn şarj ederim misss)
9-Çamurluk(muhteşem iyi oluyor kimileri çamura bulanmayı sevsede ben bisikletten indiğimde makineden yeni çıkan bulaşık gibi olmayı severim)
10-Arka bagaj(Sırtta çanta taşımak deli gibi terletiyor adamı yav)
Hepsi bir araya geldiğinde kadronun boyasını yeniletip orijinal yapıştırmalarının aynısından yapıştararak proceyi(özellikle c ile) tamamlamayı düşünüyorum.
*11-Lüks:cool: olarak belki brooks sele alırım(2-4 ay sonra olur olursa)
*12-Lüks:cool: olarak belki ön tarafa metal peugeot logosu yaptırabilrim (bütçeme göre 1 ay ile 6 ay sonra yaptırırsam)

Bugün yarın resimleri paylaşırım:huhuu:,mümkün olduğunca fikir almaya açığım.:harika:

Birde iyi niyetlerle bunu söyleyen muhakkak olacaktır(şimdiden teşekkürler) :kadronun değeri belli,bu kadar harcama gereksiz.Ve diyorum ki tamamen doğru :agla: ancak bununla birlikte belli bir seviyedeki aksamların kalitesini deneyimlemek olsun bisiklete nasıl tarz yapılacağını öğrenmek olsun güzel bir deney tahtası:okyrm: olduğuna inanıyorum ve bu süreci tatmak istiyorum.
Masraf olarakta 2 tane kron xc 150 veya carraro sportive alabilirim bunu da biliyorum ancak aynı tadı vermez ki.Şu dereceki bu sıralar yolda giderken bazı eski tip(doğan tofaş değil onlarında yeri ayrı ama beni sarmıyor işte:hihi:) arabaları görünce bunu alsan motorunu şöyle frenleri böyle yapsam farlarda şunları yapsam bi şehir içinde kullanılacak hafif müzik sistemi birde konser alanıda açılacak parti sistemi kurdurtsam üzerinede şöyle desene sahip bir boya yaptırsam gibi fantastik fikirler kafama hücum ediyor ve diyorumki bu senin işin değil git bisikletine odaklan(hayda breee)

Gelelilm trekking bisikletin olayına.Trekking bisikleti araştırdığım ve anlayabildiğim kadarıyla abi ben bu bisikleti şehir içinde kullanacağım ancak hafif araziyede rahatlıkla girebilsin diye istediğimizde verilmesi gereken tip teki bisikletelere deniyormuş.Hocamız tahtada evet arkadaşlar,şimdi formülü yazıyorum diyor: (MTB+Şehir)/2=Trekking imiş.

Boya ve bisikletin ileride yaptırmak istediğim tasarımından bahsedersek ilk colnago arabesque nun tasarımını çalayım dedim ancak sonradan hem benim trekking tarzıma uymayacağından hemde aşırı gösterişli( aslında daha ziyade bundan,biri sizi sokakta bu bisikletle görsün bisikleti almak için size kıyar:/ ) olduğundan bu fikirden vazgeçtim.Şu anda kadro ve orijinal maşası zümrüt yeşili renkte ve maşanın üzerinde kahverengi renk sarmaşık deseni düşünüyorum.Yapıştırmalar orijinal yapıştırmalar ile aynı tasarım olacak ancak orijinaldeki renkleri biraz değişik bulduğumdan kadroyla uyumlu olacak şekilde yapıştırma renklerini değiştirmeyi düşünüyorum.

Boya en son ki aşamam olacağından yok şunun içinde yok bunun içinde para ayırma derdimin ya olmadığı ya da en az olduğu aşamada olacağından ve buna daha vakit olduğundan kesin bir şey şimdilik yok.

Birde boya fırın mı olmalı yoksa tabanca mı ne dersiniz forumdaşlar:kedicik:?Bildiğim kadarıyla fırın daha sağlam ancak elde boyanmışında ayrı bir cazibesi var.[Kadro ve maşa,high tension(hiten) çelikten yapılma]

Şimdilik bu kadar hadi hayırlısı diyelim:kyfmyrn:.

Demiştim ancak bu yazı işi sardı ya hazır başlamışken fotolarıda yükleyeyim gitsin.
İlk üç resim bisikletin orijinal haliydi.Elciklerini arakdaş bmx elciği olarak takmıştı çok acı çektirdi şu anda kelebek gidonu gidon bantsız elciksiz kullanıyorum ve eski elciklerden daha rahat o derece yani.Seleyi elimde eski bisikletimden kalma velo plush sele ile değiştirdim,önceki selede sele yerine tahta olsa daha rahat olurdu.

4.resimdeki rampayı çıkarken sonra zirveye az bişi kala arka aktarıcı önce makaraları attı ardından üst kapağı dağıttı.Anakra Bağcılar mevkiinde dımdızlak kalakaldık.En yakın metro 10 km(bazıları için çok olmasada ben amötür turcuyum) sağolsun acilen destek ekibim(dayım oluyordu bu durumda) arayıp kurtarma aracı istedim.

5.resimdeki retro suni deri elcikleri ne yazıkki kullanamayacağım kelebek gidon için fazla uzunlar ancak çift gidon bandıda(6.resim) gayet iyi duruyor(VU HU HU HUUU)

7.resim metroda giderken çektimdi kelebek gidon ve ayaralanabilir gidon boğazı şu an için biraz şekilsiz duruyor(en azından benim için) ancak konforu artırıcı etkisi güzel.

8. ve 9. resimler eski fren sistemi ve yeni ancak kurulumu yapılacak fren sistemi.Bugün kurulumu yaptırtacağım hadi hayırlısı.


1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg trekking4.jpg 7.jpg 6.jpg 8.jpg
 

Dosyalar

Scudo

mrth

Aktif Üye
Kayıt
23 Temmuz 2016
Mesaj
155
Tepki
82
Yaş
37
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
Mosaique ye rağbet var bugünlerde maşallah. Bisikleti kaca aldınız
 
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect

Upper Architect

Daimi Üye
Kayıt
19 Ekim 2017
Mesaj
351
Tepki
423
Şehir
İstanbul
İsim
Numan
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@mrth Diğer arkadaşlara kıyasla pahalı,250'ye.Dediğiniz o rağbetten ötürü bende bu kadronun güvenilir olduğuna kanaat getirdiğimden giriştim bakalım ve danıştığım insanlarda benzer yönde şeyler söyleyince içime iyice sindi.

@mariokaldato Olmaaaaz,en zevkli kısmı o olacak Cumhur hocam.Birde şu anki rengini ben çok iç karartıcı buluyorum,bir yanım prijinalini koru diyor ancak diğer tarafım bı bisiklete bir ruh lazım diyor ve bu diğer taraf ağır basmakta
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@BookFox toz boya en ucuzu ve hizlisi olur ama renk secenegi yok fazla sanayi isi oldugundan
 
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect

halil halil

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
986
Tepki
1.564
Yaş
40
Şehir
New Caledonia
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama, kadrosu bisan mountain cat ile birebir aynı
bu modelden sonra mountain cat üretilmeye başlandı.
Peugeot da yeni modeli olan peugeot explorer 050 ye geçti Türkiyede
Hatırlayanlar bilir.



1996 da explorer çıktı
 

Upper Architect

Daimi Üye
Kayıt
19 Ekim 2017
Mesaj
351
Tepki
423
Şehir
İstanbul
İsim
Numan
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@halil halil Aynen ancak üzerinde bir peugeot adı olduğundan birde yapılan yorumlarda mosaiq mountain cat'in bir tık üstü denildiğinden mosaiq seçtim.Ancak bisan alsaydım onu mountain goat'a çevirirdim(düşündüm yani).Ters droppar takarım keçi beyazı renk birde üzerine mountain goat yazdırdık mı..,Ufff be.Dur ya uff be değil,uff meeee

@mariokaldato Şu an kafamda metalik zümrüt yeşili var ancak hele bir tüm parçaları toplayalım o zaman kesinleşir.Fahiş bir fiyat olmadığı müddetçe boya işi en sonda olduğundan tam içime sinecek bir şey yaptıracağım ama şindi bende net bir şey söylemek istemiyorum.Ankete katılanların çoğunluğu fırın diyor,bakalım
 

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.635
Tepki
20.347
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Ben de tabanca, top, tufegi cok severim ama eskidi bu yontem artik. Firin daha duzgun sonuc veriyor. Yani benim gordugum :rolleyes:.
 

Upper Architect

Daimi Üye
Kayıt
19 Ekim 2017
Mesaj
351
Tepki
423
Şehir
İstanbul
İsim
Numan
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@CmlCLK Dayımda aynı fikirde,fırın boya konusunda henüz yeterli bilgi sahibi olmadığımdan ve tananca boya için tonla örnek gördüğümden tabanca daha aşina geliyor,araştırdıktan sonra fırında istediğim renk tonunu yakalamak mümkünse Welcome to The Hellcümlesi altyazı geçebilir.
 

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.635
Tepki
20.347
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Sayin @BookFox, ufak bir tavsiyede bulunmak istiyorum kabul ederseniz. Elinizden geldigince Türkçe konusun ve ozentilikten uzak durun derim. Dilimiz cok saygin ve guzel bir dil ;).
 

Upper Architect

Daimi Üye
Kayıt
19 Ekim 2017
Mesaj
351
Tepki
423
Şehir
İstanbul
İsim
Numan
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Şu anda bisiklet otobüsün bagajında İstanbul'a yoldayım,yanımdaki makine mühendisi olan abimizle sohbet ederken boya mevzusunu ona da sorayım dedim.Hikmet abi(kendisi bahsettiğim yol arkadaşım oluyor)elektrostatik toz boyanın fırın boyaya kıyasla çizilmelere falsn daha dayanıklı olduğundan,iklimin etkilerinden daha az etkilendiğinden bahsetti.Elektrostatik(bu kelime bağımlılık uapabilir,genç arkadaşlar uzak dursun) toz boyayı 3.seçenek olarak ankete yapabilirsem ekleyeceğim,tabi bilgisayar başına geçince.

@CmlCLK Tmmdr.
 
Kayıt
15 Aralık 2013
Mesaj
476
Tepki
1.320
Şehir
Şile / İstanbul
İsim
MUSA
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Btwin'in full çelik kadrolu düz maşalı dağ bisikletini elimde ki fazla malzemelerle iyileştirdim. 26 jant tur bisikleti olabilir. Gidonu aparatla yükselttim. çelik gidonu elimdeki alüminyum gidonla değiştirdim. Fren ayaklarını ve kollarını deore yaptım. Microsift çevirmeli vites kolları altus oldu. Lastikler dişliydi, zırhlı rubena stu oldu.
aynakolu da değiştirmesek olmazdı, oda değişti. bir tek lastiklere para verdim. diğer tüm ekipmanlar önceki tur bisikletimden artan malzemeler. ağırlık durun tam 16 kg. çok ağır. bisiklet akmıyor, yoruyor. Trek'ten sonra bunu kullanırım dedim ama olmadı. ben de bir yol aldım. şu an rahatım.

20180815_072237.jpg

20180815_072227.jpg
 

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.779
Tepki
19.390
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
MTB ye trekking gidonu takinca direk trekking bisikletimi oluyor, yani her is gidonla tamamlaniyormu? Bu arada ya masaniz yada furj takiminiz orjinal degil masa cünkü cok uzun.

Firinmi yada tabancami sorusuna gelince, birde yukarida ankette yazdiginiz "Tabikide fırın alevler içinde sıacacık ooohhh mis gibi var ya" cümlesi yanlis. Firinda boya alevler yani sicak bir yerde boyanmiyor, normal vakumlu tozu cekmesine yarayan bir yer ve firinin özelligi sadece boyama islemi bittikten sonra 80° sicakliga ayarlanir ve cabuk kurumasini saglar. Bu islem tabiki 80° dereceye ayarlanmadan o gün son boyanan parca ise gece firinda birakilir ve sabaha kadar kurur.
Ayrica tabanca olayi zaten olmasa firnda boya atamasiniz, boya zaten tabanca ile atilir (Tabiki sprayle de atilir). Yani anketiniz firin ve tabanca ayri ayri olmasi yanlis.

Bence siz tabanca yerine spray demek istediniz.

Tekrar hayirli olsun güle güle kullanin. Umarim her istediginiz dediginiz gibi olur ve mutlu olursunuz.
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.140
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Upgrade işleminde,eski bisiklet güzelleşiyor mu? Evet, hatta baya bir farkta oluyor. Lakin hem masraflı,hemde uygun parçasını bulmak takmak vs zorlu bir süreç.Üstelik bisiklet iyileştikçe hep daha iyisini istiyorsun,bir bakmışsınki upgrade edecek bir yanı kalmamış ve sen biraz daha iyisini istemeye devam ediyorsun.O yüzden,eski bisikleti upgrade etmektense,orta halli yeni bisiklet almak daha mantıklı.
 

Fake Guru

Üye
Kayıt
11 Haziran 2017
Mesaj
88
Tepki
190
Yaş
37
Şehir
istanbul
İsim
Mahir Ç.
Bisiklet
Atala
@halil halil
Bisan "ihlas" ve peugeot mosaique sadece gazetelerin promosyonu için üretilmişti, ikiside aynı fabrikadan çıktı ama promosyon dışında satışı olmadı.
 

Upper Architect

Daimi Üye
Kayıt
19 Ekim 2017
Mesaj
351
Tepki
423
Şehir
İstanbul
İsim
Numan
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@MUSA Ç. 16ağır desenizde arkadaşta coreatec harmony var 17kilo:)Benim önceki 23kilo olduğundan bunu elimle kaldırmam gerekmediği sürece rahatım.

@-Skynet- Başta yazdığım gibi.Yükseltme mevzusuna gelirsek baştan alivio'ya gözkoydum,deore ve üstü bana fazla.Hatta alivio v frenle daha önceki sypo v fren arasındaki farkı dahi tam anlayamadığımdan benim için ideal olanın alivio oşduğunda karar kıldım.Ne fazla üst bir seri olsun nede beni tatmin etmeyecek bir şey olsun ve cevsp alivio idi.(dediğim hibi komponentten anladığımdan değil seni seçtim pikaçhudan bu,tabi açıklamasında trekking diye yazmasının etkisi var)

@Murat Cömez Bende içimden istiyordum Murat Cömez bu konuya da bir mesaj bıraksın,ancak bir yandanda ürküyorum ki yazdığınız çok sağlam tavsiye oluyorda surata atılan yumruk etkisini de yapıyor.
Bu bir yana furşu aldığım kişi değiştirmiş,maşa orijinal olanı.Tahmin ettiğiniz gibi furş orijinal değil.
Boya mevzusundaki bilgilendirme için teşekkür ediyorum,onu bilgisayara geçince düzelteyim.

Trekking türü hakkında buradan veya özelden bildiklerinizi paylaşabilirseniz,çok makbule geçer

image.jpeg 2gün önce İstanbula gelmeden önceki gün,(arka aktarıcı dağıldı ya) frenler beni tehlikeye sokmasın deyip frenleri değiştirdim.Bana bu fren kollarındaki çekiş ağır geldi,ancak pabuçların janta temas ettiği anda verdiği hoşnutluk(huuuv).
Resimde Orhan ustam bir elini yumruk yapıp diğer elini düz uzatıp onun üzerine koyarak diyor ki:İşte budur,oldu bu iş.V frenlerin kurulumu esnasında Harun ustamda ara ara el attı.
 

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.635
Tepki
20.347
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Bende Bisan Atlas diye bir model kullanmıştım. Uzun bir süre hemde. Sadece adı farklıydı ama üzerindeki donanımları aynıydı sanırım. İki metrelik bir yerden atlayana kadar dayanmıştı çatal. Çocukluk işte [emoji16].

Cemal Ç.
 
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect

Upper Architect

Daimi Üye
Kayıt
19 Ekim 2017
Mesaj
351
Tepki
423
Şehir
İstanbul
İsim
Numan
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@CmlCLK 2metreden atlamak sağlam yürek ister.30cm varsa ben bisikletten inip öyle indiryorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.635
Tepki
20.347
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
@BookFoxArkadaşım cesur biridir ama o denememişti. Sadece yürek yetmiyor bazen, biraz da akılsız olmak lazım [emoji12].

Cemal Ç.