Scudo Sports

Orta göbek değişimi için gerekli alet edevatlar

Caner Od

Üye
Tepki
40
İsim
Caner
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba,

Orta göbek değişimi ile ilgili pek çok konu olmasına rağmen hiçbirisi doğru düzgün bir açıklama, çözümleme ve orta göbeklerin değişimi için gerekli alet edevatlara açıklık getirmemiş.

pek çok farklı orta göbek var. hemen hemen hepsine de ayrı anahtarlar yazılıyor internette. Benim bisikletim Salcano assos 45 (assos50 ) slx modeli. üzerindeki orta göbek ( bottom brackets / orta mil ) 'de bu setten. ben orta göbeğimden ses geldiği için, açıp kurcalamak varsa bir sıkıntısı tespit edip gerekliyse değiştirmek istiyorum.

Değişim yapacağımı varsayarak, hangi aletleri kullanmalıyım yardımcı olur musunuz?

Scudo
Sadece buna ihtiyacın var
(link)

• Beğen
Tepkiler: Caner Od
Orta göbeğiniz hangi sistem? Octalink ise yukarıda verilen adaptör gerekli, hallowtech ise aşağıdaki videodaki aletlere ihtiyacınız var:

• Beğen
Orta gobe bisikletteki en onemli torklanmasi gereken noktadir. Bu konuda dikkat etmek gerek sokmekten ziyade toplarken oranin belli bir torkla sikilmasi gerekir
Dip not bisiklet ureticileri misal Accell o bolgeyi sikmak icin tanesi 3000€ civarinda olan tork kontrollu olan havali tabanca kullanir o yuzden toplarken mumkunse tork anahtariniz olsun ve onun sikin derim. Bisiklet kitapciklarinda genellikle yazar oradan bakabilir siniz veya teknik dokumanlara ulasmaniz lazim 75 nm ile sikilanda var 100 ile sikilan modellerde var.

• Beğen
@Murat B. dostum selam, hollowtech göbek var bisikletimde. bununla ilgili gerekli tüm ekipmanları çıkarıp, buraya bilgi olarak ekleyeceğim. yardımın için teşekkür ederim.

Kimse yazmamis bazen oyle durumlar oluyor ki tek cozumu sabretmek oluyor . sabretmekte onemli bence orta gobekler icin :hhhhhh:

Geri