Ormanda bacağım kırılmış halde yatarken çekilmiş fotomu rica ediyorum

Lay Lay Lom

Aktif Üye
Kayıt
20 Ekim 2004
Mesaj
119
Tepki
42
Şehir
İstanbul
Herkese merhaba,

Talebim size biraz komik gelebilir, ama insan ömründe kaç kere bacağını kırarki :)
Bu sebeple benim için ilerde torunlarıma anlatacağım kötü ama önemli bir anı.Bu anıyı fotoğrafıyla anlatmak daha keyifli olur sanırım.

10 aralık günü belgırat ormanında ben yerde yatarken bir arkadaş fotomu çekmişdi, o arkadaşdan ricam fotomu demetdogan@gmail.com adresine atması.

Bu arada o gün ben yerde yatarken, üstündeki montları yağmurlukları çıkarmak ve soğukdan donmak suretiyle bana yardımcı olan, kaygısız neşeli tavırlarıyla acımı unutturan herkese teşekkür ederim.

Tabi 3 dakika sonra yanımda olan ve yaptığı atelle gerek ambulansdaki gereksede hastanedeki doktorların takdirini kazanan ve orada olması sebebiyle beni şanslı saydıkları doktoruma çok teşekkür ediyorum.

Bütün bunlara ek olarak bu tarz bir spor yapan her arkadaşın mutlaka ama mutlaka imkanları ölçüsünde özel sağlık sigortası yaptırmasını öneriyorum.

En yakın zamanda tekrar beraber pedallamak umuduyla, herkese sevgiler.

Demet
 
  • Beğen
Tepkiler: candede ve Banu B.
Scudo

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Öncelikle geçmiş olsun, böyle bir şanssızlığı bu kadar soğukkanlı atlatmana sevindim doğrusu.
Özel sağlık sigortası güzel bir tavsiye, gerçi primler biraz yüksek ama aslında her sporcu için gerekli bir uygulama. Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun.
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
Geçmiş olsun herhalde artık yürüyebiliyosunuzdur?
valla biraz garip bir tavırla karşılamışsınız ama hayata bu yönden bakmakta çok güzel...
 

obsolate

Daimi Üye
Kayıt
30 Haziran 2006
Mesaj
293
Tepki
265
Şehir
istanbul avrupa
Demet tekrar geçmiş olsun, en son konuştuğumuzda önermiştin banada özel sağlık sigortasını ertesi hafta akbanktan ayda 7 ytl'ye "Tehlikeli Sporlar Kaza Sigortası" adı altında yaptırdım (sanırım Bronz Paket olarak da geçiyor). Umarım kullanmak nasip olmaz. Herkesede tavsiye ederim. Bu gibi durumlarda devlet hastanelerinde sürünmenin verdiği acı biyerinin kırılmasının verdiği acıdan daha fazladır eminim.

Hızla iyileşmen dileğiyle...
 

bora_jb

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Ocak 2007
Mesaj
465
Tepki
106
Şehir
izmir
cok gecmıs olsun benım son ıstedıgım seylerden bırı kırık ckık olayı yardımcı olan kısılere de tesekkurler :)
 

İLKER TAŞ

SPECİALİZED. S-WORKS M5 HARDTRAİLL ALL......
Kayıt
10 Aralık 2005
Mesaj
1.873
Tepki
794
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
İLKER
Bisiklet
Scott
cok gecmiş olsun demet daha yeni öğreniyorum
umarım iyisindir
 

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
çok geçmiş olsun:( umarım en kısa zamanda düzelirsiniz...
 

penelope

Aktif Üye
Kayıt
17 Ekim 2006
Mesaj
140
Tepki
49
Şehir
bursa
cok gecmıs olsun.kısa zamanda aramıza donersınız umarım
 

simplonmurat

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
737
Tepki
336
Şehir
Evka-6 / İZMİR
İsim
Murat ALTINCAN
Bisiklet
Simplon
Çok geçmiş olsun.o fotoğrafı kemals35@hotmail adresteki kemal beyden temin edebilirsiniz.Bana o yollamıştı.En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle...
 

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
üzücü bi olay.eski saglıgınıza bianevvel kavuşmanız dilegiyle.geçmiş olsun...
 

msconfig

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.121
Tepki
780
Şehir
ist
cok gecmis olsun, KIRIK :( cok kotu ya
tez zamanda iyi olursunuz insallah.
sigorta cok onemli, buyuk paralarda degil ihmal etmeyin lutfen
 

Fatih - MFG(+)

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
500
Tepki
368
Şehir
Maltepe/İstanbul
Gerçi MSN'de konuşuyoruz ama ben bir kere daha geçmiş olsun diliyorum. Tezelden iyi olursun inşallah.:)

Sevgiler

MFG(+)
 

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
Büyük geçmiş olsun yahu...
Umarım çabucak iyileşirsiniz. Allah şifa versin...
Fotoları alınca buraya da atar mısınız? Olay anına biz de tanık olsak!
 

Nedret Günaydın

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ocak 2007
Mesaj
4.626
Tepki
3.629
Şehir
Avrupa Yakası
kırkı mı,çıkık mı ben bu kelimelerle yaşıyorum.acısını ve verdiği eziyeti çok iyi bilirim kendine dikkat et dostum ve herkes için önerim tedbir bizden takdir yaradan'ımdan diyerek acil şifalar diliyorum..
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Selam Demet..
Bisikletin hala bende .. Biz pazarları yine gidiyoruz. Bir pazar bisikletini getirebilirim senin oralara.. Selamlar..
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
@d.berkay

Herhalde bir yalnış anlaşılma var.. Ben de oradaydım. Demet "neşeli tavır" derken insanların ona moral vermeye çalışmasını kastetmiş sanıyorum.Yalnışım varsa düzeltsin.
Kaza olduktan 1 dakika sonra doktor arkadışım yanındaydı. (Büyük şans) Ateli o yaptı. Ben de kazadan 2 dakika sonra ambulans getirtmek üzere yola çıktım. Hayatımın en hızlı yokuş tırmanışlarından birini yaptım.. Bisiklet üzerindeyken de sağlık ekibine yol bilgileri veriyordum.. Kısa süre sonra (göreceli olarak) kaza yerine ambulans geldi.(Ormanın ta içlerine girdi) Bu arada toplanan 10-15 kişilik bisikletçi grubu Demet'i yalnız bırakmadı. Üşümesin diye kendi giysilerini çıkarttılar.
Selamlar..
 
  • Beğen
Tepkiler: bora_jb

Lay Lay Lom

Aktif Üye
Kayıt
20 Ekim 2004
Mesaj
119
Tepki
42
Şehir
İstanbul
Herkese iyi dileklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum,

Güzel başlayan bir günün ardından yaşanan bir tatsızlıkdı. Daha kötüsüde olabilirdi, ki birçok insanın başına daha kötüsü geliyor. Ben çok şanslıydım diye düşünüyorum.

Herkese tekrar çok teşekkür ediyorum, ogün benim olabilecek en konforlu şekilde ormanda yatmamı ve olabilecek en kısa sürede medeniyete ulaşmamı sağlayan herkese.

Ben yerde yatarken çok eğlendim şahsen :) Belki düştüğümde kafamıda bir yere vurdum bilmiyorum :)

Ogün beni bir devlet hastanesinde götürdü ambulans ve ben birbuçuk gün o devlet hastanesinde yattım, nasıl olsa bir hastanedeyim diye ilk gün umursamadım hangi hastanede olduğumu. Ama kanımdaki trombosit eksikliğinden dolayı bana hiç ağrıkesici vermeden 4 gün o yatakta ameliyat sırası bekletmeyi düşünüyorlarmış ve bunu bana söylediklerinde hemen özel sağlık sigortamla özel bir hastaneye aktarılmam için kardeşim işlemlere başladı.

Özel hastanenin o çok özel yatağına yatırıldığımda hissettiğimi size şöyle anlatabilirim: Köhne bir evde yaşarken, hatta onun bile kirasını ödeyemezken, bunun üstüne işten de kovulmuşken mısırdaki dedenizden miras kaldığını öğrenmeniz gibi bir şey. Hoş miras yedi değilim ama miras kalsaydı herhalde öyle hissederdim :)

Yatağın düğmeleri var, basıyorsunuz vücudunuzun şeklini alıyor, devlet hastanesinde göğüs hizama kadar yapılan geçici alçının sırtıma yaptığı baskıyı hissetmemeye başladım o yatak sayesinde.

Hemen bana bir sakinleştirici verdiler, çünkü sürekli uykuya daldığımda düşdüğümü görüp sıçrıyordum ve kemik yerinden çıkıp tekrar giriyordu ve aynı acıyı tekrar tekrar yaşıyordum.Ben o sakinleştiriciyle hemen uyudum ve sabah hemşire gelip başımı yıkadı masaj yaptı ben yatarken oldu bütün bunlar.

Sonra ameliyata alındım, ve uyandığımda vucudum yine bir bütündü. Elime bir şey verdiler, her bastığımda hemşire geliyordu, herşeyimle ilgileniyordu.

Hastanede yatarken akciğerime pıhtı atmış, ben nefes almakda zorluk çekiyorum canım acıyor diyince 4 dokdor geldi inceldi muayne etti, sonra yatakla beni tomografi odasına götürdüler. Yani bir adam kırık bacağım sallana sallana beni sedyeden yatağa yatakdan sedyeye taşımadı.

Sonra işde akciğer embolsi olduğum anlaşıldı ve onun tedavsi başlandı.4 Gün nefes almakda zorluk çekdim."böyle büyük kırıklarda olurmuş, pıhtılaşan kan vucuda dolaşırmış dar olan damarda kalırmış, damarı tıkarmış" en azından bana böyle anlattılar.

Bütün bu hastane maceramı size anlatmamın sebebini sanırım anlamışsınızdır. Sakın yanlış anlaşılmasın, devlet hastanesinde çalışan ne doktorları nede hemşireleri kınıyorum, onlar o koşullarda çok iyi hizmet veriyorlar. Ameliyathanede yer yoksa doktorun yapacağı hiçbir şey yok.

Ben şunu söylemek istiyorum. Gerçektende riski olan bir spor yapıyoruz ve bu nedenle bazı özel harcamalarımızdan kısıp yukarıda saydığım sebeplerden, ki birçok şeyide anlatmadım, dolayı özel sağlık sigortası yaptırmanızı öneriyorum.

15 milyar tuttu hastane masraflarım ve ben sadece 80 milyon ödedim.

Umarım anlatmak istediğimi direk olarak anlatabilmişimdir.

Şu anda tek değnekle yürüyorum, işe gidip geliyorum. Sinemaya, tiyatroya gidyorum, hatta geçen gün dans bile ettim :) Değneksiz yürüyüşüm dans gibi olduğu için pek zorlanmadım :) En çok üzüldüğüm şey, koca kış geçti ve ben çizmelerimi giyemedim, giyemiyicem :)

Gürsel abi, bir arkadaşıma bisiklet almak için geleceğiz yanına, o zaman alırız biskletimi, emin ellerde olduğunu bildiğimden içim rahat :) Ama bir gün orman dönüşü misafirim olmak isterseniz tabi ki buyurun gelin. Yada ormana gitmeden kahvaltı yapmak isterseniz.

Herkese sevgiler...
 

M.Ergun GÖZET

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Ağustos 2006
Mesaj
541
Tepki
688
Şehir
Edirne
Bisiklet
Fuji
Büyük geçmiş olsun. Anlattıklarınız bir kez daha "sigortanın" önemini ortaya çıkarıyor. Ben de bir hafta önce sigortalandım. Çok da iyi yapmışım. Diğer arkadaşların da bir an önce sigortalanmalarını şiddetle öneririm...Tekrar geçmiş olsun...