Oportünistleri tanıma rehberi

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İster kaypak olarak ister fırsatçı, istersede karcı olarak adlandırılmış olsun her türlüsünden gıcık olurum. peki bir oportünisti nasıl tanır vede hayatınızdan uzak tutmayı başarabilirsiniz. (Mümkünse tabi)
işte size şirketten tavşan kanı kıvamında tüyolar.
1-Oportünist jokeydir: Oportünist için üstüne bindiği şeyin kime ait olduğundan çok kendini hedefine taşıması önemlidir. Bunun için çorap değiştirir gibi binek değiştirir. Bindiği şeye çok güzel yağlama yapar ama ayağının tökezleyeceğini hissettiği anda hemen onu terkeder. Oportünistte ahde vefa diye bir kavram yoktur.
2-Oportünist bukalemundur: Oportünistteki renk ve deri değiştirme hızı değme bukalemunlara taş çıkartır. hatta bir oportünisti gören bukalemunların padişahı tövbe edip imana gelir o derece. Zaman ve zemine uymada oportünistlerin üzerine yoktur.
3-Oportünist gemiyi ilk terkedendir: Geminin bırakın batacağı tehlikesi, söylentisinde bile anında gemiyi terkeder. Kendisini taşıyan gemiye bir duygu bağı, bir yakınlık kurma oportünistin kitabında yazmaz. Titanic batarken çalan orkestra üyeleri oportünizm literatüründe enayi olarak adlandırılır.
4-Oportünist yanında david copperfield sihirbaz çırağı kalır: Oportünist üzerine giydiği esvabı öyle hızlılıkla ve hünerle değiştirirki gören gözlerine inanamaz.
5-Oportünist sarsılmaz kaledir: Oportünist birinin yüzüne tükürün hatta tükürük ile boğun hiç bir şey olmamış gibi davranır. Hiç istifini bozmaz. Oportünist birinde ilke aramak müdürbakkal' da antimadde aramak gibi birşeydir.
6-Oportünist duymada yarasa görmede sırtlan gibidir: menfaatinin gerektirdiği bir zerrenin sesini karagecede bir yarasa gibi duyar, izini bir sırtlan gibi görür.
7-Oportünistin suyla sabunla işi olmaz: Oportünist çıkarı olmayan bir konu için nanosalise bir zaman dilimi bile kafa yormaz. Oportünist çıkarı olmadığı şeylerin kara cahilidir.
8-Oportunistin mottosu benden sonrası tufandır: Oportünisti ifade eden çok sayıda söz bulunsada (dereyi geçene kadar ayıya dayı demek vs) onu en iyi ifade eden özlü söz budur.
 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Ben böyle adamlarla çalışıyorum. Kaçmak veya kurtulmak imkansız. Okurken gülümsetse de yaşarken sağlam küfrettirirler.