Scudo Sports

ön vites problemi

grideniz

Aktif Üye
Tepki
24
Merhaba bu vites ayarlarında çok yeniyim herşeyi kendim uğraşıp öğrenmek istediğimden viteslerdeki aktarıcının(ön) zincire hafif sürtmesini düzeltmek için ön vitesin kadrosuna bağlanan yeri biraz oynatıp zincire değmeecek şekilde ayarlamalar yaptım fakat bu sefer diğer viteslerde sorun yaşamaya başladım .L vidası H vidası derken tüm ayarlar garip oldu ve herhangi bir viteste zincire değme ,vites geçmeme gibi sorunlardan bir türlü kurtulamadım,
BU ayarları iyi bilen arkadaşlardan yardımlar bekliyorum

Scudo
ön vites ayarı için önce ön vites telini sök.sonra zinciri arka dişlide en büyük dişliye al.aynakolda da en küçük dişliye al.bisiklet 1. viteste olsun.sonra L vidasını kullanarak aktarıcı kafesinin kadro tarafındaki duvarını zincire olabildiğine yakın bir şekilde ayarla.üstten bakıldığında ön vitesin sol tarafı zincire olabildiğine yakın olucak ama sürtmeyecek.sürtmediğini anlamak için arka tekeri kaldırıp pedal çevirerek basitçe anlayabilirsin.sonra ön vites telini bir pense ile gererek ön vitese bağla.bir elinle teli gerip gerginliği bozmadan bir elinlede sıkıcan.telin gerginliği aşırı olmasın ama gergin olucak.teli sıktıktan sonra ön vites ayarın tamam.şimdi bisikleti bir ayar sehpası gibi bişeye asıp dene.bisiklet kaç vites bilmiyorum ama doğru vites kullanımına uygun şekilde kullanıyosan sürtme olmayacaktır.bisiklet en yüksek vitsteykende H vidasını gittiği yere kadar zorlamadan sık.H vidasıda ön vitesin kadrodan uzaklaşacağı mesafeyi limitler.zincir aynakoldan dışarı çıkmamış olur.

Biskletim 24 vites dünden bu yana bu vites ayarları ile uğraşıyorum birşeyi yaptığımda diğer ayarı bozuyormuşum gibi geliyor L vidasını gevşetip sıkınca aktarıcının hareketlerini görüp ona göre ayar yapabiliyorum fakat H vidasının ne işe yaradığını görerek anlayamadım(görünürde birşey değişmiyor)
En son bisiklet 1. viteste iken zincir en küçük dişlide, 2. viteste geçirdiğimde yine en küçük dişlide kalıyor, 3. vitese taktığımda ise orta dişliye geçiyor, yani en büyük dişliye geçmiyor vites,
Ben bu vitesin kadro borusuna takıldığı yerde de oynamalar yapmıştım(ön vitesin yüksekliğinde oynamalar) acaba bu yüzden doğru ayarı bulamıyor olabilir miyim

@grideniz

h vidasını çok sıkmışsan ön vites en büyük dişliye geçemez.h vidası ön vitesin kadrodan uzaklaşacağı mesafeyi limitler.h vidasını gevşet.teli daha gergin sıkıp tekrar dene.teli gergin olması gerek.

• Beğen
Tepkiler: selçuktan
ankara daki arkadaşlardan birisiyle bir arya gelebilirseniz sorun çözülecektir
bir elin nesi var iki elin sesi var

Geri