Scudo Sports

Ön teker sallanıyor

zanaatkar

Daimi Üye
Tepki
89
İsim
İbrahim Ç.
Bisiklet
Salcano
Ön teker sürerken sallanıyor. Bisikletçinin birine sordum, akort ayarı gerekiyor dedi. Neyin nesidir bu? Bu haldeyken sürmeye devam etsem sorun yaşar mıyım?

Scudo
sallanıyor derken yalpalıyormu yoksa göbekteki boşluktanmı yapıyor anlamak gerek

Sağa sola doğru sallanıyor.

bisiklet sabit dururken elinizle sağa sola doğru salladığınızda bir boşluk hissediyorsanız eğer göbekte büyük bir sorun yoksa sıkılarak boşluk alınabilir

Hareket halindeyken sallandığı bariz bir şekilde belli oluyor, birde dururken deneyeyim o halde. Böyle bir sorun varken bisiklete binmek zarar verir mi?

eğer bahsettiğim şekilde boşluk var ise ve bu şekilde kullanırsan hem yatağa hemde sürtünme vs den dolayı jantlara zararı dokunabilir

bisikletçinizin dediği gibi akort ayarı bozulmuş yani jantınız yamulmuş. 2 dakikalık iş bisikletçi hemen halledecektir.

sallanma değil o yalpalama. durumu anlatırken seçtiğiniz kelimelere özen gösteriniz.

@alperen_69
İlerleyen saatlerde deneyeceğim bakalım. Buradaki bisikletçiye değilde yetkili serviste 1 aylık bakım esnasında bu sorunu göstermek istiyorum aslında. Bunun içinde hafta sonu 30 km lik bir yol yapma niyetindeyim. Bu esnada zarar görür mü diye merak ettim açıkçası.

@Alper Gencan
Bizde kalsın, 10 TL'ye hallederiz dediler. Bu kadar tutar mı maliyeti? Ücretsiz bakım hakkı varken başka birine 10 TL vermek istemedim. :)

@Tuncay Üner
Bisiklete dair terimlere yeni yeni adapte oluyorum. ;)

Hocam sen başlık açınca ben korkuyorum. Aynı bisikletten ben de aldım sorun çıkacak diye ödüm kopuyor.

• Hahaha
Tepkiler: Rider Luigi Amca
valla akort anahtarları var internette satılıyordur muhtemelen. ondan alıp internetten araştırıp kendiniz de yapabilirsiniz, hem her zaman yanınızda olur. 10 lira konusunda birşey diyemiyeceğim tanıdık bir bisikletçi olsa para bile almayabilir. :)

@Ahmet Ayaz
Halbuki kimseler görmesin diye forumun derinliklerinde açıyorum konuları. :) Ne yazık ki bunları yaşıyorum. Umarım sen yaşamazsın. Biraz hor mu kullanıyorum acaba ben? :(

@Alper Gencan
Elbette bir süre sonra her şeyi kendimiz yapabilecek seviyeye gelmeliyiz lakin ilkleri önce bir bisikletçilere yaptırmak lazım. Ücretsiz bakıma sokunca hallederler artık. Ama yolda teker fırlayacak diye çekiniyorum. :)

Konuyu hortlatıyorum affınıza sığınarak benim de ön lastiğim yalpalıyor bahsettiğiniz akord ayarı yama, lastik değişme vb. ayak üstü tamir yapan yerlerde (sanıyorum aşağı-yukarı neden bahsettiğimi anladınız) halledilebilir mi yoksa yetkin birisi tarafınca mı yapılabilir? Aynı zamanda bugün selemi yükselttim ve gidonun sağa normal dönerken sola dönme esnasında kendiliğinden ekstra döndüğünü fark ettim, bisiklet de 7 yıllık (genel itibarıyle hor ve çaylakça kullandım diyebilirim) yalpalamayla bağlantılı olabilir mi yoksa alakasız mıdır? (Bianchi Nitro 24)

@Aruera
Tamirciye para vermiyorsun . 14-15 ve 16-17 İngiliz anahtarı 5-6 numara alyan , 5 liralık gres , 20 liralık akort anahtarı , pompa , yama alarak uzun zaman boyunca kâr elde edeceksin. Ne alaka diyeceksin bende de 7 senelik bisiklet var . Çok sürerim çok bakarım . Tamirciler başta savma yapıyor zaten .

@Aruera evet dediğin yerlerde yapar . Çok yetkin birisine gerek yok. Gidon daha fazla dönüyorsa dönerken ses geliyorsa muhtemelen güç bilyeleri yağsız kalmıştır .

• Beğen
Tepkiler: Aruera
Teşekkürler,iyi akşamlar

Aynı sorun bende de var fakat, hem arka hem ön... Arkayı nasıl yapabileceğim konusunda hiç bir fikrim yok. Yetkili Kron bayisine mi götürsem karar veremedim

@Dogu48
Alet edavat varsa yardımcı olurum daha doğrusu forum yardımcı olur. Göbek boşluğundan , akort ayarından kaynaklanabilir.

@MAERKEK

Kron XC100 benimkisi ilk aldığımda ön lastik yamuk geldi. İlk başta jant yamukmuş gibi hissettim ama meğersem lastikmiş. Aldığım yere fotoğraflarını falan da attım fakat nafile yardımcı olmadılar... Maaşı alıp iyi bir tur lastiği ve güzel bir bakım yapmak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Lastiği tamamen sökün geri takmadan önce bol köpüklü sabunlu su ile kenarlarını iyice silin takın ve hemen hava basın yüksek basınç olsun. Belki düzelir

@MAERKEK
2 defa yaptim maalesef bi faydasi olmadi

Geri