Scudo Sports

Ön süspansiyonu zor kullanıyorum.

Derin Öz

Üye
Tepki
49
Bir süredir işe gidip gelirken bisiklet kullanıyorum. Bolca bayır çıkıp indiğim için ön süspansiyonu kilitli kullanıyordum. Dün süspansiyonu açtığımda sürüşte epey zorlandığımı farkettim. Sanrım alışmışım süspansiyonsuz sürüşe. Frenlemelerde bir kaç kez öne fırladım. Ön süspansiyon ayarını en serte aldım ama hala güvensiz geliyor bu durum. Sizin başınıza geldimi ?

Scudo
normalde tam tersi olması lazım yani mesela ön frene bastıgınızda süspansiyon bisikletin takla atma riskini azaltır onun dışında yokuş yukarı sürerken süspansiyon acıkken biraz zorlaması normaldir

Benim bisikletimde de süspansiyonda kilitleme mekanizması var ama çalışmıyor, kilitli konuma getirsem dahi neredeyse açık konumdaki kadar esniyor. Bisikleti satın alalı 3 hafta oldu, maşa Suntour Nex 4610.
Aldığım yere götürdüğümde üstteki mavi kilit mekanizmasını çıkarıp yeniden taktı. Kilitleme konumundayken esneme olmadı ama açık pozisyona getirip tekrar kilitlemeye çalışıldığında kilitlenmiyor. Daha geniş zamanda açıp bakmamız lazım dedi usta öyle kaldı. Basit bir sorun mudur acaba?

Genelde iki freni birlikte kullanıyorum ilk arka daha sonra ön freni devreye sokuyorum. Ön süspansiyonu açınca ön frendeki baskı azalıyor (yada artıyor) bisiklet farklı davranıyor. Yani başka bisiklet sürüyormuşum gibi geldi. Aslında o kadar da üstünde durmaya değmez belki ama ufak tefek arazi sürüşlerinde süspanyiyonun açık olması gerekli durumlarda sürüşte zorlanırsam endişesi yarattı. Bir de süspansiyonlarda kullanıma bağlı olarak eskime bulguları nelerdir. Yumuşarmı sesmi yapar ?

@Alkan Koç

kapalı konumda uzun süre sürdüyseniz biraz garip gelir doğaldır ama aşırı esneme varsa bi servise götürün derim

Bendede NG222 var maşa ne kilitleniyor nede sertlik ayarı yapılıyor kafasına göre takılıyor.Ayrıca bu sorunlarım var garantiside var alalı 3 hafta flan oldu sorunlar :
1)Maşa kilitlenmiyor
2)Sertlik ayarı yapılmıyor,
3)Vitesler sorunlu öndekiler geçmiyor uğraşmak gerek
4)1.vitesteykende arkadaki attırıcının altındaki kırılıyo gibi ses çıkarıyo sallanıyo bende değiştiriyorum vitesi.
5)Biraz hızlanınca pedal çeevirince çıt çıt sesi geliyor.
6)Zıplayınca falan gıcırdama sesi oluyor.
7)Geçen günde zincirde hafif bi kısmında açıklık olduğunu fark ettim sonrada ön attırıcının öndeki dişlere sürttüğünü gördüm ve artık pedal çeviremiyorum yarın servis yolunu tutacağım.
8)İnternetten baktığımda ve bisikletime baktığımda Deore olması gerekirken Altus olduğunu gördüm arka attırıcının v.s. ve rapidfire kollar var.Lastiklerimide Michelin ile değiştirmişler 500 tlye aldım çok karışık kafam yarın servise gidicem.

Suntour un yaylı maşaları gereğinden fazla yumuşak olabiliyor ve buda güvensizlik hissi veriyor, adalarda kiraladığım xcm maşalı bir bisiklette buna şahit oldum. Aynı şekilde xcr li bir bisiklettede bunu yaşadım, tepmeye çok açık rebound mekanizması hiç yok.

arkadaşlar maşa kilitli konumdayken esnemediği için yaptığınız freni önden sert bi şekilde hissedersiniz ve bu da frenler çok güçlüymüş gibi hissetmenize sebep olur.
maşa açıkken ise fren yaptığınız zaman enerjinin bir bölümü maşanın çalışmasıyla absorbe olur ve daha yumuşak bir fren yaparsınız bu da frenler zayıfmış hissi verir ama aslında böyle bir durum yoktur merak etmeyin :)

Banada olmuştu direk düz maşaya geçince sonra tekrar amortisörlü maşaya geçince ama bi süre sonra alışılıyo tekrar :)

Geri