Scudo Sports

Ön freni sağ kola bağlamak?

@cakhiy

Merhaba cakhiy;
Contra farkli bir sistem...
Contra larda arka gobek bir yerinden kadroya sabitlenir ve pedali ters cevirdiginizde bir pim, gobek icindeki balatalari gobegin ic yuzune surter...
Yani otomobil ve motorlardaki, hatta bazi bisiklet sistemlerindeki kampana fren gibi...

Fixie'de ise fren yok...Arka gobekte de sadece bir disli var...Oda sabit...Herhangi bir sistem yok...
Eger kilitlersen, kayarak duruyorsun...
Ikinci yolu ise bisiklet giderken( pedallar da gitme hizi dogrultusunda doner)
Pedallara ters kuvvet vermek...
Yani kilitleyecek kadar degil ama lastigin hizini(dolyisiyla pedalin hizini) yavaslatacak kadar guc vermek...

Yani katiksiz bir sistem...:)

Bu arada evet...Surpriz...Halil bir fixie yapiyor...
Plan beraberdi, ama once bulan yapar oldu:)

Bakalim artik Istanbul'da yayilsin Fixiecilik:)

Scudo
Başar arkadaşımız ön fren kolunu sağa takmak konusunda bir soru sormuş; konu ön/arka frene gelmiş ben kaptırmışım fren konusunda döşenmişim sonra konu fixie'ye gelmiş inşallah Başar arkadaşımız istediği cevabı almıştır. Bazen böyle oluyor eh fena da olmuyor konu konuyu açıyor.

Bulent

• Beğen
Tepkiler: selcuktnt
konu konuyu açıyor ...
yararlı ve faydalı olduğu sürece açsın tabiki..

@Başar

bence olumlu olabilir çünkü sağ kol daha işlevsel açılardan kullanıldığı için arkayı sol el ile kullanmak daha mantıklı motorsikletlerde aslında böyle ama tabi orada gaz vermek için sağ taraf kullanıldığı için arka fren solda bisiklettedse fena olmaz bence :)

benim bundan önceki bisikletimde öyleydi .Alman malı belki hepsinde öyledir

Genelde kisiden kisiye degisiyor...

Hollanda'da yaklasik yari yariya...
Kim nasil alistiysa ona biniyor...
Ama herkes digerinede alisik...
Dertleri yok o konuda:)

Ben ikisiylede efektif frenaj sagliyorum...
Hissiyata bagli oldugu icin karisiklik, dusus yasamadim;)

İşte bu!
Tebrikler Halil Bey :winkenlux
Bu tip bir bisikleti kullanmak Türkiye'de herkese nasip olmaz.
Ama sanırım yollarda görmek bize nasip olacak :)
İyi günlerde kullanın...

İkinciside benden geliyor...

Halil'inki mütiş zevkliydi...
Türkiye'de herhalde ikinci fixie'ye binen benimdir:)

Bu tat çok farklı...Ama Tren Pistonu gibi bacak istiyor:p...
Orasıda başka konu;)

Fren ve vites bir arada olan kollar için mümkün olmaz sanırım...

iyi 6 sayfa yazmışsınız. değişirse bişey olmaz mantık yürütmek lazım bisiklet zevk işi sonuçta nasıl rahat ediliyorsa öyle kullanılmalı.

@Alican

sevgılı alıcan kesınlıkle artnıyetsız yazıorum yanlıs anlasılmasın ama verdigin linkte daha once tr den bı fixie yayınlanmıstı su an bulamadım dıger forumdan bırınındı yanlıs hatırlamıyosam ..(benımkıde arka gobek harıc fıxıe sayılır :D ) budurumda 2 cı deıl 3 .cu oluyosun tabıkı bılınenler arasında :D

Geçtiğimiz cumartsi yabancı triathletelerin bisikletlerini inceliyordum çok güzel bir felt marka bisiklet vardı full durace zipp 404 jantlar yaklaşık 7 kiloluk bir aletti :)

Frenleride ters çalışıyordu yani sağ taraf ön sol taraf ise arka freni kontrol ediyordu...

Bike polo oynamayı falan düşünüyorsanız ve sağlaksanız sorun yaratabilir ancak diğer durumlarda alışma meselesi.

@yosparit
Bunca yıldan sonra konuyu hortlattığınıza göre bir hüsran yaşadınız galiba :D

@yosparit
Olur öyle. Kazasız sürüşler :tskler:

Buraya yazayimda herkes bilsin. Su forumlarda ki "konu hortlatma" muhabbeti bana hep sacma geliyor. Yeni konu acmaktansa ilgili mevzuyu zaten varolan bir konuya yazmak kadar olagan birsey olamaz bence. Hem forumda ki konu kirliligide onlenmis olur ;) Yanlis miyim :)

Geri