Scudo Sports

Ön Far Tavsiyesi(Yurt içi Yurt dışı fark etmez.)

Altınbaşak

Daimi Üye
Tepki
125
İsim
Mehmet
Bisiklet
Carraro
Hayırlı sabahlar arkadaşlar,

(link)

bu farı çaldırdıktan sonra daha kaliteli bir far arayışına girdim.bu sefer bataryalı almak istiyorum ve bana fiyat performans ürünü lazım.en fazla 30 dolar civarında olsa iyi olur.daha fazlasını da belki düşünebilirim.önerilerinizi bekliyorum.

Scudo
Batarya gümrükte kimyasal ürün e girdiği için sıkıntı çıkarabiliyor bilginiz olsun

bu benim alacağım far.
(link)

buda sana tavsiye ettiğim farlar.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

far olayını iyicene araştırdım kendimce.
fenerlerin içine konan ledler kaliteyi belirliyor. Q5, Q3, T6 gibi. youtube da karşılaştırmaları var. benim videolardan hissettiğim T6 en iyisi gibi. yabancı sitelerden arama yapacaksanız. bisiklet ışığı yerine el feneri olarak aratırsanız daha çok sonuç çıkacaktır.

son olarak bataryası 18650 denen 5000mah ve civarı bir batarya seçin derim.

güzel bir fener, 2 adet batarya ve şarj cihazı ile birlikte 25-35$ dolar arası uzun ömürlü bir fenere sahip olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Silmarillia
benim almayı düşündüğüm tek 18650 pil ile çalışıyo. 2 tane alcam biride yanımda yedekte dursun.
şuanki kullandığım aydınlatıcı 300 lümen arası bişe.
2000 lümen e geçince gözlerim şenlenecek valla

lümen hesabı biraz karışık ve sitelerde yazanlarda tam gerçeği yansıtmıyor gibi.
ev aydınlatmasında kullanılan daha yüksek watt'taki bir led ampulün lümeni yurtdışı sitelerdeki düşük watt'tlı led ampüllerden daha düşük. benim kafam karışıyor bu noktada açıkçası.

gerçek ölçümü nedir, yazan değerler doğrumu değilmi bilemiyorum

yazan değer gerçek olmasa bile benim mevcud fenerden daha iyi olacağı kesin. t6 yazanı doğru olsun yeter
zaten 18650 pil hem iyi aydınlatır hemde uzun süre sürer.

@c. kırmızı

Hocam bu daha iyi değil mi sizce? (link) hem de 5000 lumen, aynısını 105TL'ye satıyorlar burada...

daha iyide sevmediğim yanı bataryası harici. biyere asmak gerekiyor. ben öyle sevmiyorum. yoksa onlarıda çok inceledim.

@c. kırmızı

Bataryası ufak galiba. Bir kılıfa sarıp yada kılıfa bile sarmadan farın üst kısmına bantla yapıştırabilirsiniz yada başka bir şekilde üst tarafına sabit tutturabilirsiniz. Böylece sorunda kalmaz. :)

4*18650 pil pek ufak sayılmaz :D
1 adet 18650 pil 1 adet AA pilden daha büyük olduğunu var sayarsak . dediğin pek olacak gibi değil

@c. kırmızı
Bataryayı görebildim sonunda. Yalnız kablosu uzunmuş biraz, bataryayı sele altına bile koyabilirsiniz veya görünmeyen başka bir yere.

harici batarya olayı her türlü hoşuma gitmiyo. zaten 7000 lümen de bulmuştum sırf harici olduğu için vaz geçtim.

@c. kırmızı
Haklısınız hocam, benimde hoşuma gitmiyor :D

@Rotinda A.

e daha ne bana aldırmaya uğraşıyon ozaman :D

@c. kırmızı
Belki beğenirsiniz fikriniz değişir :D Hem 5000 lümen ile daha kolay fark edilirsiniz araçlar tarafından ve önünüzü daha iyi görürsünüz karanlıkta diye uzar gider :D

@Rotinda A.

12000 lümen lik bitane vardı şimdi bulamadım. :D

Cevaplara tesekkur ediyorum.benim de onceligim dahili bataryali.bir de dx den onerirseniz cok iyi olur.

dx aliexpress farketmez. aliexpressten ayakkabı dahil birçok şey aldım sorunsuz geldi.
feedback sayısı çok olanlara ve elmaslı satıcılardan alışverişin daha garanti olur. nereden ucuz buluyorsan oradan al derim

Geri