Scudo Sports

Ön amortisör seçim

Emre Yıldız

Forum Bağımlısı
Tepki
499
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar bende 2010 model kırmızı beyaz sedona 741 var bunda xcm v2 maşa vardı maşada boşluk oluştu bende aslı bısıklete garantısıne gonderdım.Merak edip aradığımda ıse maşanızı yenısını gonderıyoruz dedıler,Benımde aklımda maşamı değiştirme fıkrım vardı sıfır olunca satması daha koloay olur dıye dusunuyorum.

Sizce maşamı değiştireyımmı yoksa ıdare eder kalsın mı butce olarak kendımı pek fazla zorlamak ıstemıyorum.Internette şu maşayı gordum;

sizce üzerine 50-60 lira para verip aldığıma değer mı veya uzerıne maksımum 100 lira eklıyıp alabıleceğım maşa onerınız varmı suankı xcm masamı sıfır fıyatı olan 115 tl olarak hesaplıyorum. Yardımlarınız ıcın hepınıze tesekkur edıyorum:)

Scudo
bilmiyorum yaparlarmı ama bi aaslı bisiklet ile konusun belki onlar direk üst model bir maşa takabilir

• Beğen
Tepkiler: Emre Yıldız
@Alkan Koç

dün aradım masanın yenısı gonderıyorum dedı sadece dısk gonderırmısınız ben dıske geçtımde dedım olmaz gelen maşanın aynısını gonderecem dedı bende tamam deyıp geçtım buradakı bisikletcımle halledecem maşa alma işini.

@Emre Yıldız

o zaman maşanın borusunu hiç kestirmeyin öle daha rahat satarsınız

• Beğen
En başta maşanızı 115 TL den hesaplıyorum demişsiniz fakat bu maşayı sıfır olsa bile o fiyata satmanız bana biraz zor gibi geliyor...

burhan doğru ölüyo imdi bi araştırma yaptım 90 lira 0 ı (link)

Eğer havalı maşa kullanmayı düşünmüyorsanız bence gelen xcm maşayı kullanmaya devam edin. Havalı maşa alacaksanız da epiconlar hep tavsiye ediliyor. Yeni model beyaz olanlar hem daha hafif ( xcm ye göre600-800 gram gibi bir farkı var) hem de daha iyi bir performansı var. Ama masraf tabii. Arkadaşın linkini verdiği siyah epiconlar da iyi fakat eski model olduklarından beyazlarına göre daha ağırlar ve rebaund ayarları yok. Ama performans olarak iyiler, ben çok memnunum.

Benim maşa ve 741;https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=78684&page=4

Kilonuza göre ayarlıyabiliyorsunuz sonuçta. Bunun dışında üst düzey maşalar da olabilir ama bütçeyi zorlamak istemiyorsunuz.

Sonuç olarak, bence havalı maşa düşünmüyorsanız xcm gittiği yere kadar işinizi görür. Eğer havalı olsun derseniz siyah epiconlar bütçeyi zorlamadan işinizi görecektir. Biraz daha iyi ve hafif sadece disk uyumlu beyaz epicon iyi olacaktır. 2. el temiz de düşünebilirsiniz.

• Beğen
@Emir Tetiklitop

suntour 2. yada duruma göre 3. iyi maşasıdır.

havalıdır travel mesafesi var (maşayı açıp yaparsınız.) rld kiliti vardır mümkünse sadece disk uyumlu olanı alınması hem ağırlık hemde görünüş ile tercih sebebidir. inişlerde rahatlığı hissedilir.Çalışması sıkıntı yaratmayacaktır salcano yetkili servisidir. keçe problemi duymadım. rld kilitinde sorun yaşanabilir (az bir ihtimal). sorun yaşansa bile tamiri mümkündür. uzun yıllar hizmet edebilecektir. modifiyeye uygundur..fiyat performans oranı iyi maşadır..

dahasınıda isterseniz suntourun sitesine bi göz atın...

teşeşkkürler epicon maşa almaya kesin gözü ile bakıyorum tabiki daha ıyısını ıyı bır fıyata bulmassam :p

SR Suntour Epicon güzel bir maşa ama parçası bulunmuyor sanırım.

@Onurleo

gerekli tüm parçaları yetkili servisi temin edebiliyor..gerçi piyasadan pahalı denebilir ama bunu diyen biri piyasasını bilmesi lazım....alman menşeili sitelerde online olarak keçe burç rld dampingleri hava valfleri satılıyor ama inanın bi axonun rld kartuşuna 90-100 € vermek ne kadar mantıklı bilmiyorum..rldnin parçaları ayrı olarak satılmıyor yanılmıyorsam..ama keçe tarzı lockout kolu bunlar çabuk bulunan parçaları..

Geri