Scudo Sports

Ön aktarıcı tel gerginliği ayarlama

Quatro16

Daimi Üye
Tepki
77
İsim
Alfa Romeo
Başlangıç
1963—64
Bisiklet
Salcano
Araştırdım fakat tam bir cevap bulamadım , ben bu ön vites göstergesinin yanındaki yerle oynadım ve ayar gitti tabii...Eğer bu yer tel geerginliğini ayarlıyorsa sağa doğru gerginleştiriyor mu bollaştırıyor mu ?Bir de arka vitesin gerginliği arka aktarıcıdan biliyorsunuz, o zaman göstergenin yanındaki ne işe yarıyor?

Teşekkürler :)

Scudo
Merhaba. Vites kollarındaki ayar vidaları seyahat halindeyken ince ayar yapmak için kullanılır. Siz üzerindeyken ayarladığınızda çok bozulmuş değilse daha kesin bir sonuç elde edersiniz. O plastik vidayı sıkınca telin gerginliği azalır. Açtıkça tel gerilir.
Vites yukarı çıkmıyorsa somunu gevşetirsiniz. Aşağı inmiyorsa sıkarsınız. Mantık bu şekilde çalışıyor.. :)

@SerkanH
Eyvallah.

IMG_20220801_222555.jpg
Arkadaşlar size birkaç sorum var:
1- Ön aktarıcı 2. Aynadan 1. Aynaya geçtiği zaman yarım viteste oluyor ama aktarıcıyı iyice içeri alıp sonrasında yarım vites yapmaya çalıştığımda tel geriliyor ama aktarıcı hareket etmiyor galiba biraz teli gersem sorun çözülür. Ama 2. Aynada böyle bir sorun yok istediğim gibi değiştiriliyorum
2- Şuan 2x8 ve 2x9. viteste sürtme var galiba tel gerilse sorun çözülür
3- Ama asıl sorun teli germe mekanizmasının üstündeki vida çıkmış durumda mekanizma çalışmıyor galiba dönüyor ama tel gerilmiyor

292373 dosyayı görüntüle
Arkadaşlar size birkaç sorum var:
1- Ön aktarıcı 2. Aynadan 1. Aynaya geçtiği zaman yarım viteste oluyor ama aktarıcıyı iyice içeri alıp sonrasında yarım vites yapmaya çalıştığımda tel geriliyor ama aktarıcı hareket etmiyor galiba biraz teli gersem sorun çözülür. Ama 2. Aynada böyle bir sorun yok istediğim gibi değiştiriliyorum
2- Şuan 2x8 ve 2x9. viteste sürtme var galiba tel gerilse sorun çözülür
3- Ama asıl sorun teli germe mekanizmasının üstündeki vida çıkmış durumda mekanizma çalışmıyor galiba dönüyor ama tel gerilmiyor

Çok gevşetince çıkmış. Tel gevşetilip o yerine sokulmalı; bu sondayken tel elle yeterince gergin olarak takılıp sonra yine bundan ayar yapılmalı.

Geri