5-10 yaşlarım arasında İzmir'de yaşıyordum. Bir bisikletli çocuğun kaza haberi üzerine ailem (özellikle annem) kask takmam konusunda baskı yapmıştı bana. Biz de İzmir'in meşhur fuarından kask almıştık, gördüğümüz zaman. Yoksa bilmezdik bisiklet kaskı nedir, nerede satılır.
O kadar küçük yaşta benim kask takmış olmam, şimdi benim için o kadar iyi oldu ki. En ufak yerlere giderken bile kask takmak rahatsız etmiyor. Çevredekilerin konuşmaları dokunmuyor. Arkadaşların kask takmak istemediği yerlerde bile çok rahat takabiliyorum ben.
Uzun lafın kısası, kaskı bu yaşlarda O'na sevdirmeniz, hem şimdi, hem de bundan sonraki bisiklet yaşamı için oldukça yararlı olacaktır
gökhana katılıyorum.. kask konusu çok önemlidir. bazen oluyor marketten bir şey alırken bile çıkartmıyorum etraftan laf atanlar olsun aldırmıyorsunuz bir yerden sorna yada alışıyorsunuz.. erken yaşta kaska alıştırmak çok iyi bir şey olur
Bisiklet biraz daha outdoor olunca evin içinde kış günleri çocuğu oyalayacak bişeyler lazım. Biz bilgisayar işini 3-4 yaşlarında tamamlayınca benim oğlumda kendine bilgisayar dışında başka heyecanlar arama yoluna gidince bisiklet 10 numara bi hediye oldu.
bende babam bana ilk bisikleti aldığında sevinçten havalara uçuyodum akşam iş gelişi getirecekti mavi pinokyomu getirdiği akşam 2 tekerlekli bisikleti ilk sürdüğüm ve öğrendiğim gündü üstünden inmiyordum arkadaşlarla toplaşıp 10 15 kişi mahallede turluyorduk yarış yapıyorduk bmx pinokyo 18 vitesli bisikletler ne güzeldi ama kask falan ozaman çok uzaktı bize bilmiyorduk ki 1990 lı yıllardı. şimdi sırada kask var sanırım kasksız binmesini sizde istemezsiniz oğlunuzun.
ben uzun zaman sonra yeni bisikletimi aldığımda işe gidip gelirkende binerim dedim babam annem laf etmişti araba çarpar bişey olur yolda die sonra baktılarki kask kafamda elimde eldiven reflektör heryerimizde ışıklar farlar pendikten kartala gitmeme laf ederken onlar şimdi sabah çıkıyorum yalova bursa istediğim yere gidiyorum hiçbişey demiyorlar.