Scudo Sports

Obez ve uzun

Scudo
Bütçe ne kadar

Boyunuza göre kadro hesaplama cetvelleri var. (link)

Uygun kadro ve model bulduktan sonra orta seviye bir bisikletin işinizi göreceğini düşünüyorum. Sadece nasıl bir bisiklet istediğiniz sorusuna cevap vermeniz gerekiyor ki bazen çok kafa karıştırabilen bir sorudur. :)

@Tahir Keskin
Tahir bey, bindiğimde teker yere değmesin dişlilerde ve aksamlarında kılomdan dolay bozulmalar olmasın, benım az bucuk arastırdıgım 29 jant 21 inch kadro boyu, boyumdan dolayı ama kilomdan dolayı hangisi uygun onu bilemiyorum. mtb ve on amantisorler kıtlenen cınsten yokus cıkarkeken yormamamsı filan sebebi,yle
3 4 bsiklet bukdun. salcano astro 29, kron xc 500, sedona 940 veya 20 . corrada 225 bunlarda fiyat farkı ve ince teker filan var. ince teker bana olmazmı? birde kron bisikletlerde bazı sorunlar oldugunu ve servısın kotu oldugunu okudum. sızın tavsıyenız nedir kardes?

@YÜCEL AYEZİR
bütçe 1000 seviyelerinde

@Onur İlker Gündoğdu
sanırım geyik değil iyi niyetle yazdınız. onada cewap vereyım o bisiklettede kilo sorun, genelde kondusyonar 110 kilo yazıyor tasıma kapasitesine

abiciğim normal bisiklette belli kiloları taşıyo zaten yada ben mi öle biliyorum

Tur bisikletleri genelde yolcuyla beraber yuk de tasimak icin tasarlandiklarindan kapasiteleri yuksektir ben kategori olarak onlari da incelemenizi tavsiye ederim. Amac bisikletle spor yapip kilo vermekse bu sekilde kilo verip, kondisyon kazanirsiniz - belki verdiginiz kilo sonrasi o kondisyonla bisikleti de yukler uzun tura cikarsiniz.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Bencede tur bisikletlerine bakın derim
Yük taşıma kapasiteleri yüksek ve dayanıklıdır. Ama 1000 tl ye kaliteli sıfır almanı zor 2. Eller şu aralar uygun

tur bisikleti dediğiniz şehir bisikletimidir? konuya tam vakıf olamadım

Specialized Sirrus, Scott Sub, Cannondale Quick gibi orneklere bakabilirsiniz. Sifirlari pahali gelebilir ama 2. elde butcenize yakinlari da mevcut.

Bildigim kadariyla Sirrus'un 130-140 kg, Quick'in 150-160 kg tasima kapasitesi var.

tur bisikleti şehir bisikleti gidi işte ince lastik olur amortisör olsa bile kitlemeli olur

@9magiko
quickte mesela moel numarası nedir. birde bütçe yükselelebilir 3 asağı beş yukarı.

Kadro olarak tum model numaralari icin kapasite asagi yukari aynidir, ama fiyat yukseldikce jantlar, gobekler, vb. bilesenler de daha kaliteli olur haliyle. Bahsettigim kapasite degerini asagidaki kilavuzun 53. sayfasindan gorebilirsiniz:

(link)

Ne alırsan al ama bence ince lastikten şaşma arkadaşların dediği gibi Sirrus vea Quick gibi pek çok opsion mevcut her markada. Nedeni ise lastikleri düz yolda kullanacaksan dağ gibikleti gibi tırtıklı ve kalın lastikler işkence edecektir sana. ben 100 kiloyum ve yol bisikleti kullanıyorum. Çokta memnunum.

Ben 128 kilo civarındayken kondisyon bisikleti kullanmıştım. Taşımıştı beni :D
Bence bisiklette kadro olarak 26" MTB seçmeniz uygun olacaktır. Zaten tahminimce sıkıntı çıkarak bölüm varsa o da tekerlek grubudur. Lastik konusunda dayanıklı tur lastikleri var. Jant konusunu da 36 telli sağlam bir 26" arka jant sorunu çözer. Hatta bulunabiliyorsa 40 telli. Ön tekerlek kısmında jant ve göbek sorunu olacağını sanmıyorum. Arka tekerlek göbeğinde de sorun olmaz bence en fazla mil yamulur o da çoğu bisiklette gördüğüm bir durum. Aslında mil yamulması bence çok önemli bir sorun ama neyse o konuya girmeyeyim. Kilo verdiğiniz zaman zaten kafanızda oluşturduğunuz bisiklet modeli oluşur ona yönelirsiniz sıkılınca. Ben olsam böyle bir yol izlerdim.

(link)
Bunada bakabilirsin yeğenim kullanniyor 2m boy 145 kilo uzun turlara çıkıyor memnun bende almayı düşünüyorum tabi üzerine ufak tefek değişiklik yaparak kelebek gidon schwalbe mondial green guad 1.50 lastik xt black aynakol deore arka aktarici gibi

merhaba. uygun bisiklet bulabildiniz mi?

@aprodigy 29'' MTB ve 21 inç kadro ile sorun yaşamazsanız. boyunuz 190'dan fazlaysa

• Beğen
Tepkiler: aprodigy
Geri