Scudo Sports

Novatec qr mandal seçiminde yardım

Anıl K

Daimi Üye
Tepki
236
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar biraz komik olacak ama ben yanlışlıkla jant mandallarımı çöpe attım. Şimdi yeni bir çift qr mandal bakıyorum. Merak ettiğim birşey var, (link) mandallar yol bisikletine uyumlu mu? Mtb bisikletimin mandalını yol bisikletime taktım ve tam sıktığımda çıkıntılık yapıyorlardı. Bugüne kadar mtb ve yol mandalları farklı olduğunu bilmiyordum :)
Yardımlarınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Scudo
Evet yol mandallari MTB mandalindan daha kisa ama Mtb mandalini yola takinca cikinti zarar vermez. Cikintiyla beraber sorunsuz kullana bilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Anıl K
Abi göz zevki için sıkıntı veriyor bana :) bu mandallarla ilgili bir bilgin var mı acaba? @Murat Cömez

Novatec iyidir ama uzunlugu yazmadigi icin neye uyumlu oldugunu bilemeyiz. Sana istersen Mavic cosmicin mandallarini önerebilirim türkiyede bir arkadas satiyor satiyor.
Yada dikkat etmen ölcü söyle...
Yol: Ön 100 mm / Arka 130 mm
MTB/Trekking: Ön 100 mm/ Arka 135 mm

3.JPG

4.JPG

• Beğen
Mtb ve yol mandallarında ön mandalların uzunluğu aynı. Aralarında bir fark yoktur. Sadece mtb arka mandal yol arka mandalından 5 mm uzundur. Tam ölçüleri Murat abi vermiş zaten. Bu 5 mm fark hiçbir şey fark ettirmez sadece çıkıntı olarak kalır orada öylece. Kullanıma engel bir durumu yoktur. Link ini verdiğiniz mandallarda herhangi bir ölçü bilgisi verilmemiş ama zaten yol bisikletinde kullanacağınız için arka 130 mm de olsa 135 mm de olsa sizin için fark eden bir şey olmayacak. Her türlü kullanabilirsiniz. Eğer arka 130 mm ise mtb ye takacak olursanız kısa kalır tek sıkıntı o olur. Bildiğim kadarıyla novatec in bu mandallarının 130 mm olanı da 135 mm olanı da var zaten.

• Beğen
Geri