@Hasan Çağri
Teşekkürler. Evet, ben de tubeless düşünüyorum. Ama hala tam karar veremedim: Tubeless lastik mi kullanayım yoksa stan's sıvısıyla normal lastik mi? Ne önerirsin?? Normal lastik kullanırsam 300gr gibi bir avantaj getirecek..
Bir de hangi sarı bantı kullanmak lazım? Kılavuzda 25mm bant diyor ama jantın iç genişliğini 21-22mm ölçüyorum.. Bu bant elastik birşey mi; çektikçe uzayıp daralıyor mu???
Sıvı konusunda ise çekincelerim var;
1.Daha önce hiç kullanmadığımdan garip bir soru olabilir ama: Lastiğin içinde sürekli bir sıvı gezinmesi anormal olmuyor mu? Sürüş esnasında şapır şupur sesler gelmiyor mu???

2.Lastik patladığı zaman etrafa beyaz sıvıları püskürtüp hertarafı berbat ettiği yönünde yorumlar var! Ama tabi amerika'daki adama batan kaktüs dikeninin ne denli insancıl boyutlarda olduğunu bilemeyiz

Sonuçta sıvılı bir lastiği her hangi bir şey için çıkartmanın oldukça pis bir iş olduğu söyleniyor.
3.Sıvıyı sürekli yenilemek biraz zahmetli görünüyor, ama çok büyük problem de değil..
Şimdilik bisikletin üstündeki Michelin XC Hard Terrain lastikleri sıvıyla iç lastiksiz kullanayım diyorum, hem bu lastiklerden memnunum hem de sıvıyı denemiş olurum böylece diyorum. Problem yaşamazsam biraz daha hafif bir lastiğe geçerim, yaşarsam tubeless'a geçerim. En mantıklısı bu gibi..
Tekerler 1400 civarı çıkacak gibi, göbekler hafif ama ÇOOOK hafif değil. Birkaç konu önce gönderdiğim Hayes'ler... Uygun fiyata bulmuştum. Tel olarak DT Super Comp düşünüyorum.