ben her ihtimale karşı yolu kesiyorum bakıyorum araba ilerde durmuş hemen yavaşlıyorum neme lazım...
sahil yolunda ras geldim ekip arabasına ,sağdan yavaş gidiyordu ben durumu çaktım hemen arkasından takip ettim ve sonra arabanın şöför mahalline yaklaşarak şöförle muhabete başladık ben soru sordum bilmiyo ayaklarına yattım ..
bisiklette hız sınırı nedir diye aynen şehir içi 30 km şehirler arası 40 deyince o .k dedim içerde arabanın ön tarafında radarı gördüm araç 35 ile gidiyordu ben de 25 ile ....
sonra aracı geçtim kartalda sağda duran trafik otosu ise avlarını avlamışlardı bile ....bi bakıma iyi o bostancı tuzla sahil yolunda deli gibi araç kullananları avlıyorlar ........
Bugün Sabancı Üniversitesi'ne hem araştırma, hem de spor amacıyla bisikletle gittim. Ama Cuma günü kütüphane 16.00'da kapandığı, ben de oraya o saatten sonra vardığım için araştırmayı yapamadık. Eve vaktinde yetişebilmek için oradan Şekerpınar'a dönüp okuduğum üniversitenin önünden geçerek Fatih istasyonuna indim. Banliyöyle Cevizli'ye geçip, oradan eve topukladım. İnanır mısınız pestilim çıktı (Bu turumu yarın paylaşmayı düşünüyorum). Bir gün sırf okulumu tanıtmak için Çayırova'ya süreceğim. Bu yorgunluk nedeniyle enerji jellerini keşfetmenin vakti geldi gibi.
Çavuş son durum şu ; sen sabah en geç 07:20 - 30 gibi Eminönüne geliyosun
Kadıköy iskele önü oradaki poğaçacı amcadan poğaçalarımızı yiyoruz ikişer adet poğaçalar Onur'dan....ve yazı tura atıyoruz...
Yazı : Göktürk
Tura :Koko
Cemşo sana zahmet Sirkeciden Göktürk e en kısa ve az yokuşlu güzargahı yazabilirmisin... bu hizmetin karşılığında sana karada karşılaştığımızda bi enerji jeli veiririm....
o.k uçarak geldim hemen yatıyorum sabah 06.00 da buraya mesaj atacağım evet tren olmaması iyi sahil yolundan uzak vede ırak olalım ..
06.15 de evden çıkacağım mıçım donacak ne yapalım gardaş emir demiri kesti ..
Sirkeci'den Göktürk'e en az yokuşlu güzergah Sirkeci-Eyüp-Alibeyköy-Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk olsa gerek. Onu düşünmezsen Sirkeci-Beyazıt-Vezneciler-Fatih-Edirnekapı-Rami-Beşyüzevler-Sultançiftliği (Sultangazi)-Habibler-Pirinççiköy-Kemerburgaz-Göktürk güzergahını düşünebilirsin. O da olmadı mı Sirkeci-Karaköy-Beşiktaş-Bebek-Rumelihisarı-Çayırbaşı-Bahçeköy-Kemerburgaz-Göktürk güzergahına buyur derim.
günaydın merkez.....
saat 04.51 .....
evet hava açık olacak baktım .....
9 derece...
14 km rüzgar etkisiz......
saat 07.10 da vapurum kalkıyor evden saat 06.15 de çıkarım aheste aheste gelirim sabah soğuğu çivi gibi .......
no polar......
her ihtimale karşı çöp torbasını geçireceğim önden gelen soğuğu bayağı iyi tutmakta arkadaki delikleri büyüttüm .....
ayakkabı kılıfı hazır iç termal hazır gene içlik termal pantolon üstüne bisiklet pantolon hazır ..... iki adet bisiklet forma tamam çift eldiven....
kar maske gözlük ....çift çorap.......ve de kask
yazı tura atak
yazı göktürk tura koko....vede bebek rampo.....
cem dostumu istihbarat subayı tayin ettim anlaşılan pek rampa yok oralarda...ilk defa milli olacağız...hadi hayırlısı...
rüzgar saat 15.00 den sonra etkisini çoğaltmakta...16 km den 20 km ye çıkıyor saat 17.00 de 20 km ...hissedilen sıcaklık 8-9 larda öğlen ,sabah düşük 3-4
rüzgar kuzey doğu..... dewpoint yani nem düşük....
Cem şaka yapıyor olmalısın dostum, yada en iyisi temden kırklareline kadar gidip eski kırklareli yolundan geri dönsünler
Anladığım kadarıyla Hasip Çehreyi sabote etmeye çalışıyorsun ama Kudret abiye yazık
Sabah 08:00 civarı eyüp ışıklarda geçiştik , aytekin önde kudu arkada öylece akıp gittiniz, işten sabah çıkmış olmasam sizi bulurdum.. öyle yani içim gitti
teşekkürler ömer....
bu gün kendime çok kızdım ne oldu bana anlayamadım ..... geçmiş teknik hatalarımın bedelini bu gün ağır ödedim.....
bu ocak ve şubatta yapılan hatalar ...kısa mesafe yüksek tempo nun hiç bi şekilde faydasını bu gün görmedim ama kış aylarında yüksek tempo, uzun yollar yapma riskli .....yerlerin ıslak olması 5 derecenin altında olan sıcaklık rüzgarın etkisi açıkça bu iş sezonluk olmalı... 2 ay boşlama , bu gün bisiklette tempomun düşmesine sebebiyet vermiştir halbuki aytek bilir eriklide beraber geberttik o rampaları....ve hatta bana demişti sen bi yola geçsen var ya demişti ama malesef bu bisiklet sporu nankör.....
evet teknik hatalar yapılır ve öğrenilir.....
gelelim yola bu göktürk yolu aynı şile gibi ve malesef bende bu tip yollar benim motivasyonumu bozmakta aşırı kamyon gürültüsü ve de uzaktan yolların gözükmesini sevmiyorum her yiğidin bi yoğurt yiyişi vardır ,ben sevmiyorum görünen yolları yollar görünmeyecek ve akabinde ne olduğunu bilmeyeceksin
ne kadar kilyos taraflarınada gitsem hala o yolları tam çözmüş değilim işin zevkli tarafı budur gideceğim yol uzaktan gözükmeyecek ...bu yol aynı şile gibi otoban......
aytek tekrar sıfıra döndüm bu iş gerçekten çalışma isteyen bi olay ipin ucunu kaçırırsan bittin demektir....
senin şu kaza olayı bana hiç yaramadı en azından çekirdek kadro çalışırdık...
2 ay sen yatmadın gerçi treynir olayının ne kadar önemli olduğu bizim gibi adamlar için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı......
evet treynırımız yok tabi........
neyse ben sıfırladım ...
şimdi nisanda artık yeniden kendime bi program çekerim ...
şimdi iznik olayına hazır olmadığım ve kartepe dönüşe bile hazır olmadığım ortaya çıktı .........
biz trenle gidip trenle dönmediğimiz için iş yaş ......
bide şunu düşünüyorum açıkça yav gardaş bize para veren yok biz bu işi niye yaparız ki ama yağma yok çalışacağız ve yapacağız ......
ayrıca saat 08.00 de başladık ve 13.00 de sirkecide idik toplam 90 km oldu....
toplam beş saat .......tabi molalar var......
Cemşo sana uysak varya...
ya arkadaş sana en kısa olanı yaz dedim sen bütün yolları yazmışsın sana jel falan yok
zaten Kudu en sonki 5€ luk barımı götürdü...
jel kargomun gelmesinede daha çok var....gariban işi BİM ürünü jellere talim olacağız artık...
Raif Abi, 2. seçeneği Sirkeci-Habibler arası kebap gibi olduğunu bildiğim için söyledim. Sadece Habibler-Kemerburgaz arasında rampa var. Ondan söyledim.
herşey çok güzel başlamıştı....
Göktürk e kadar çok iyi tempo tuttuk...( 35+ - 40+ )km/h
fakat Çavuşun bu tempolara karşı dayanıklı olduğunu bilmemize rahmen bugün bizi hayal kırıklığına uğrattı...
bizim Pederin bi lafı vardır köyde genliğini çobanlık yaparak geçirdiği için hayvanlar alemini iyi bilir...
ERKEK EŞŞEK GİBİ DİREDİ AYAĞINI GİTMİYOR....:
Şaka bi yana ve herşeye rağmen 95km bisiklet sürmüşüz ve 4saat 30dakka sele üzerinde kalmışız... tabiki bu rakkamlar benim için çok kötü daha iki gün önceki Karaburun gibi bir etabı çok sert esen rüzgara karşı daha uzun ve tek başıma çok daha iyi rakkamlarla yapmıştım ve gerçek non-stop....
ama biz bir ekibiz ve bir birimizin eksikliklerini birlikte tamamlayacağız....
işte bazı hoş kareler...
abici senden bi tek yol istedik sen her yolu yazmışsın...
hem zaten senin tarif ettiğin yollardan gitmedik....ama ben yinede sana bi sinikırs alırım söz..
sen doktoralarını vermeye bak....
Sinikırs beni kesmez. Adam gibi enerji jeli lazım bana. Öğleye doğru bayağı rüzgar vardı ama akşama doğru hafifledi dün yaptığım ve bitik halde eve vardığım Sabancı Üniversitesi-Şekerpınar turunda. Bu arada doktora yeterliliğini verdim, doktora tezini mi veremeyeceğim Aytekin Abi ? Bu arada dünkü turunuzda tabelada yazan Arıcılar, Hasdal'ın yeni adıdır.
gene kavşak gene kavşak yalnız bu tünel neydi yahu ...git git bitmedi.....
tünelin sondaki açıklığı görünce rahatladım sonra .....ordada yan yola vay anasını çapraz derken stada geldik ...rampa baktık hadi dedik emme orda bekçi bize yassak hemşerim dedi....
evet bu yolun hakkını yol bisikleti ile vermek bence mantıklı
1- göktürk
2- karaburun
3- şile
4- sabiha
burda rajon yarış bisikleti.....
evet dersime çalışacağım merkez ....kudunun berbat haline şahit oldunuz dostlarım... ama yılmam yakar geçerim ...eski kuduyu canlandıracağım ...
şaka bi yana ben gene zevk aldım bu çekirdek kadro ile her yere giderim önemli olan dostluğumuzdur biz asla birbirimize kızmayız....
ama ben kendi namıma arkadaşlarıma mahcup düştüm aslında üzülmedim değil , o koko rampasında bile daha iyi idim sağ diz çekmediği halde....beşiktaşa dönüşte gene birlikte bitirmiştik...
kemerburgazdan 12 km sirkeci idi... yolun sağ tarafı pek iyi sayılmazdı....
he babam tekerler gümledi....
yaşıtlarıma göre iyi durumdayım keşke zamanda geriye gitsemde 25 yaşıma dönsem ..ahhhhhhhhhhhhhhhhhh
dostlar sağ olun ....
aytek bana kızar ve de haklıdır boynumuz kıldan incedir o ne derse doğrudur ....