Niye bazı sitelerde daha iyi ürünler daha az puan alıyor?

powered

Üye
Tepki
17
birçok bisiklet parçası satan yabancı, amerikan sitelerine bakıyorum. mesela sramın sitesinde pg950 rublesi 2 yıldızken bazı sitelerde 5 üzerinden 4-4,2 vermişler. yine sramın sitesinde olan pg990 rublesi şu anda en iyi sram rublesi olarak 5 yıldızken bazı sitelerde 5 üzerinden 3 vermişler??:boese157: niye böyle bir terslik var pahalı ve kendi sitelerinde daha iyi yazan ürünler yabancı sitelerin bazılarında tam tersi az puan alıyorlar.yine bir örnek xt aynakol lx aynakoldan daha az puan almış.ve birçok sitede kimse avıdlerin juicy 7 ve carbon modelini beğenmiyor.bütün bunların sebebi fiyatlarının çok olup oy verenlerinin bilinçsiz olması mı ???:mad:

Scudo

Murat CER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.132
genel kullanıcı profili puanlamada öne çıkar..çok fazla dikkate almamak lazım diyeceğim ama ürünler hakkında fikir edinmek, kullanıcıların yorumlarını almak da önemli..gerekçeli yorumlar var ise daha faydalı olacaktır.

ulas

Forum Bağımlısı
Tepki
9.754
Bisiklet
Geotech
Ona bakarsan (link) da da bir çok kaliteli ve uygun fiyatlı ürün az yıldızlı. Ben de şaşırıyorum. Ama bence onun sebebi şu: Şimdi ürünü tanımayan biri örneğin XTR arka vitesi 175 YTL görürse ne olur. Ohaa der ve ardından 0 yıldız verir. Benim en çok karşılaştığım nokta bu. Bazen de enteresan durumlarla karşılaşıyorum. Üye puan veriyor ardından o ürünü alıyor ya buna ne demeli. Hani ihtiyaçtandır diye düşünüyorum ama inanın değil. Geçenlerde bir üye Velgo pedala 1 puan verdi ve ardından satın aldı. Ve açıklamasına da çok iyi pedal çok iyi fiyata notunu da eklemeyi unutmadı :)

Bence puanlara pek bakmayın. Yıldızlara pek bakmayın.

powered

Üye
Tepki
17
o zaman sanırım bir parça alırken en iyi yorumu o parçayı kullanan verecek.yabancı sitelerde de herkesin kafasına ve fiyatına göre puan vermesi en büyük saçmalık.zaten yani örnek olarak 300 ytl lik bir parçayla aynı firmanın 150 ytl lik parçasının aynı kalitede olması beklenemez

hcyoldas

Daimi Üye
Tepki
130
@powered

Bu puanlamaların içine siteye ilk defa girenler ve tanımayanlarda sadece puan vermek için karıştığını düşünürsek puanlamalar pek inandırıcı gelmiyo.En iyisi ne istediğini bilmek ve sitelerin kendi yorumlarını karşılaştırarak sonuca varmak.Yada parçaları gerçek uygulamalı olarak deneyip karar vermek.

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Tepki
4.699
Bisiklet
Specialized
şimdi o değerlendirme olayı şöyle adam sramın sitesinde sadece kendi parçaları arasında kıyaslıyo parçaları ve en üst model rublesi de o olduğu için 5 yıldız alıyo haliyle...ama başka sitelerde o ruble xt ile xtr arasında olduğu için ve karşılaştırmlarda sadece sram parçalar arasında yapılmadığı için daha düşük puan alabiliyor...

powered

Üye
Tepki
17
biraz önce bir yabancı siteye daha baktım lx ruble 5 üzerinden 4.7 ve 4.8 alırken xt 4,2 4,4 4,7 ve xtr 4,4 almış.aslında tam tersi olması lazım değil mi ?? yoksa shimano bi anda lx leri xtr lerle değiştirdi de bizim mi haberimiz yokk !!! ve sram ın pg 990 rublesi 5 üzerinden 4 almış.ama sramın sitesinde 5 üzerinden 2 alan pg 950 5 üzerinden 5 almış.zaten bu da ters ama pg 990 xt ile xtr arasında değil mi kalite olarak ?

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Puanlama yapılan sitelerde örneğin mtbr.com'da adamın başından o parçayla ilgili kötü bir olay geçmiş olabiliyor ya da amacına göre kullanmadığından kötü bir sonuçla karşılaşıyor ve haliyle düşük puan veriyor.

Ama eğer puan veren sayısı 1 veya 2 kişi ise ve bu az sayıdaki kişi, 1 kişi bile olsa düşük puan verince direk puan ortalaması düşük görünüyor.

Önemli olan aynı ürünü ne kadar fazla kullanıcının deneyip de yorumladığı ve yakın puan verdiği.

Bir ürünü almadan önce mtbr.com a bakın, bir kağıda o ürünü kaç kişi denemiş ve eksi yön olarak (weakness) neler belirtmişler ve ne kadar süreyle kullanmışlar bunu not edin.

Sonra da eksi yönleri karşılaştırın, aynı konuda eksi yönde yorum çok ise o ürün gerçekten o konuda zayıf olabilir.