Scudo Sports

Nihayet...Canyon Ultimate CF SL 7.0

Hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir tercih.
Bu fiyata, bu ağırlıkta, bu kalitede bisiklet bulmak neredeyse imkansız.
Forumda internetten siparişle alıp kargoyla getirten ilk kişi olduğunuzdan kafalardaki soru işaretlerinin çoğunu kaldırmış oldunuz. Ben de bir Canyonsever olduğum için sizin gibi arkadaşların Canyon bisikletlerine gıpta ile bakıyorum. Hatta şuralarda da düşüncelerimi etraflıca belirtmiştim::)
https://www.bisikletforum.com/f61/c...-yardiminiza-ihtiyacim-var-138036/index2.html
https://www.bisikletforum.com/f19/canyondan-yeni-kadrolar-138659/

Gelelim sorulara. Model rengi olarak ben gri ve mavi kombinasyonunu beğeniyorum. Ultimate CF SL 9.0 shark silver-cyan. ancak bu renk alt modelde yok. İşin kötü tarafı 1500 Euro sınırını geçtiği için kargoyla getirtemiyorum. Acaba istesek o renk kadroyu takabilirler mi?
50-34 Aynakol seçeneğini göremiyorum. Bu aynakolla değişim yapabilirler mi?
Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Tesup Taru
Scudo
MehmetAliB. Tesekkur ederim. Sizin canyon ile ilgili forumda yazdiklarinizdan cok yararlanmıştım. Fiyat donanim ve kadro kalitesi bakimindan bu fiyata baska marka yok evet haklisiniz.
Bu modelde renk secenegi iki evet. Ben bu rengi cok begeniyorum. Mavi gri de guzel. Siparis asamasinda secenek sunmuyor, aynakol icin de opsiyon olmuyor. Ben 36-52 istiyordum zaten. Sadece ruble degisimi isteyebilirdim ama karisiklik yaratmasin ya da islem uzmasin diye sormadim. Siparis vermeden evvel mail ile sorabilirsiniz. 24 saat icinde cevap veriyorlar. Dusuk sezon oldugu icin daha hizli ilgilenebilirler. Yabanci forumlarda yogun donemlerde gec cevap verilmesinden sikayet edenlerle karsilasmistim.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@MehmetAliB.

Ben gidon boğazı boyunu farklı alabilmiştim bi fiyat farkı ile. Aynakol içinde öyle bir seçenek sunabilirler belki sormanızda fayda var.

@Engin Sarı

Tebrik ederim Engin bey,hayırlı olsun.Ayrıca iyi seçim olmuş.Artık Taymek rampası tamamen benim sorunum oldu.Sanırım bisikletinizden bir 5 kilo gitti;kar düşmeden haberleşip bir 80-100 km yapalım.Polatlı ya da bir Sivrihisar buluşması da olabilir Eskişehir ekibiyle.

• Beğen
@Derya Keçeci

Biri Eskisehir mi dedi :) zamani belirleyin yeter abi :)

Engin hayirli olsun bu arada.kazasiz belasiz kullanman dilegiyle gule gule paralansin altinda :)

@Ferhat Köse

Evet Ferhat,Ankarada konuşmuştuk.Umarım şu pastırma yaz'ı bize bir kaç gün güneş gösterir ve sıkı bir ekip hazırlayıp ballı gözleme yaparız.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Derya hocam, ferhat cok tesekkur ederim. 5 kg olmasa da bi 3,5 hafifledim sanirim. Ama muhim olan bisikldtten cok benim ne yabildigim hocam, bakalim :)... Eskişehir cok guzel olur. Ne zaman isterseniz pedallayalim...ben hemen her hafta sonu 50-100 km yapiyorum. Organize olup yapabiliriz...

Engin merhaba, dün bu güzel bisikletini gördüm canyon her zaman bir soru işaretiydi benim için kozmetik olarak tabii fotoğraflardan değerlendirmek çok yanlış… yakından inceleyip gözle görene kadar diyelim son derece işçilik dolu kalite kokan bir makine doğrusunu söylemek gerekirse teknik verileri zaten ortada jant seçiminde çok doğru olmuş bence defalarca söylediğim gibi Allah kazalardan nazarlardan korusun tekrar hayırlı olsun… selamlar..

• Beğen
Ooooo çok iyi :)

"Ankara CANYON Bisiklet Kulübü" gittikçe büyüyor. Engin Hocam, güle güle kullanın, güzel günlerde sağlıkla... e tabi beraber :)

Benim bisikletin hoşgeldin partisi de şuradaydı: Endurance Modası - CANYON Endurace CF 9.0 SL

O halde bir uygun gün ayarlayıp hem güzel bir sürüş, hem de bol bisiklet geyiği yapacak fırsat kollayalım madem :)

• Beğen
Alpaslan, teşekkür ederim. Sizin topic'i okumuştum evet, forumdaki bütün canyon konulu konuları okuduğum gibi :) Birlikte sürüş çok güzel olur, de nazara gelme ihtimalimiz artar :) ben iki gündür biniyorum, gözler üzerimde ;) ya da ben öyle hissediyorum. Fırsat bulunca sürüş izlenimlerimi de yazacağım. Görüşmek, turlamak dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: Alpaslan.Savacı
Bisikleti uzun, kısa, yokuşlu ve dünkü 190 km lik 4. sürüşten sonra (Bu sürüşü "Ankara Canyon Team" olarak :) -Tunç ve Alpaslan ile yaptık) bisiklet hakkındaki değerlendirmelerimi kısaca paylaşabilirim.
Öncelikle daha önce kısa deneme sürüşlerimi saymaz isek, hiç karbon bisiklete binmemiştim. İlk bisiletim salcano hi-ten mtb idi. Sonra cannandole şehir bisikleti, sonra corratec mtb, cannondale synapse, salcano cylo bisiletlere binmiştim. Canyon a ilk bindiğimde, şimdiye kadar hiç bedenime tam olarak uygun gelen geometrideki bir bisiklete binmediğimi hissettim. Bisiklet bana çok rahat ve performansa hazır bir pozisyon veriyor.
İkinci olarak, rijitliğini hemen hissettiriyor. Bisiklete verdiğiniz güce hemen cevap veriyor. Yokuş çıkarken özellikle, hemen hızlanabiliyorsunuz.
İnişlerde de çok çabuk hızlanıyor. Ancak bu bisikletin geometrisi sayesinde aldığım aerodinamik pozisyon kadar, jant seti ile de ilgili diye düşünüyorum (Token c28a). Yine jantların da katkısıyla hissettiğim bir başka farklılık, bisikletin virajlarda ve hızlı dönüşlerdeki stabiletisi. Virajları çok daha güvenli ve hızlı dönebiliyorum. Tabi bunda lastik (conti granpix 4000S) kalitesinin de etkili olduğunu söylemek lazım sanırım.
Bir kaç şey de bisikletin görüntüsü ve estetiği ile ilgili söyleyebilirim. Estetik görelidir ama fotoğraflarda göründüğünden çok daha çekici bir görüntüsü var. Kadro işçiliği üst düzeyde, kablo giriş ve çıkışları şimdiye kadar gördüğüm en iyi şekilde tasarlanmış. Mat bisikletleri çok seviyorum ki, canyon mat siyah ve griyi, beyaz detaylar ile dengelemiş. Kırmızı olmasını tercih ederdim bu detayların ama beyaz da fena değil.
Bir kaç söz de 105 5800 set için söyleyebilirim. Henüz Türkiye ye gelmedi ve 5800 setli bisikletlerin satışı başlamadı diye biliyorum. Daha önce 5700 ve ultegra 6700 kullanmıştım. Her ikisinden de daha akıcı ve kararlı vites geçişleri söz konusu. Frenleme gücü önceki serilere göre artmış gibi hissettim. En çok dikkatimi çeken, özellikle ön aktarıcının, çok daha az güçle çalışması. normelde ön aktarıcı da üst vitese çıkmak, teli germek yani, çok daha fazla güç istiyor ama 5800 ön aktarıcı sanki motorlu (di2) gibi çok rahat çalışıyor. Bununla birlikte eksi olarak, 11 li sistemle birlikte vites-tel gerginlik ayarı biraz daha hassaslaşmış. Henüz tel gerginlikleri ve vitesler yeni olduğu için ayarları sık sık değişiyor, havalar da yağmurlu ve değişken olduğu için henüz ayarları tutturmakta güçlük çekiyorum ama ayarların 10'lu ya göre çok daha hassas olduğunu söyleyebilirim. Ancak bi apex kadar değil. Sramlar 1 e 1 çalıştığından cyclo bisikletimde ayarlar epey uğraştıyor.
Bisikletin diğer detayları da oldukça tatmin edici. Gidon boğazı kapağı vidalı bir sistem değil, tamamen kapalı Canyon da. Ya da üst modellerde tamamen açık. head seti sökmek için özel küçük bir vida yapmışlar spacer'ların hemen altına. Çok şık duruyor kapak bu sayede. Gidon ve gidon boğazı kendi üretimleri ve oldukça rijit. Kullandıkları gidon bandı epey kaliteli. Sele borusu yine kendi üretimleri ve yerden gelen darbelerde konfor sağlıyor. Ancak dikkatimi çeken epey hafif olmasıydı. Sele borusu kelepçesinin de özel bir tasarımı var. Son olarak Canyon'un satış ve satış sonrası hizmetinde dikkatimi çeken bir kaç noktaya değineyim.
Gönderdikleri alyan takımlarında tork çizelgesi var, sıkarken kullanabiliyorsunuz. Ayrıca seleborusu, gidon boğazı gibi sürtünen yüzeylerde kullanmak üzere özel bir jel gönderiyorlar.
Canyon, teslimattan 10 gün kadar sonra müşteri memnuniyet anketi gönderiyor. Hizmetlerine, 7-8 kalemde puan vermenizi istiyorlar ve önerilerinizi yazmanızı rica ediyorlar.
Şu ana kadar ürün ve hizmet olarak oldukça tatmin edici. Profesyonellikleri ise takdire şayan diyebilirim. Avrupa standartlarında olağan prosedürler gibi görünüyor ama Türkiye bisiklet sektörünün kimi gerçeklerini düşününce insan, hayranlık duymadan edemiyor.

@Alpaslan.Savacı

Alpaslan dünkü fotolardan birkaçını paylaşırsan forum üyeleride Canyon takımını görebili r:). Güzel uzun bir idman oldu. Bisikletlerde hakkını verdi. Tek aksilik Engin in yoldaki camları bana göstereyim derken göremedeği bir cam yüzünden arka lastiği patlatması oldu.

Hayirli olsun cok güzel.

• Beğen
Hayırlı olsun çok şık, darısı başıma kutusuna açıcaz inşallah 2 haftaya :)

Boylarımız yakındı sanırsam, kaç kadro aldınız canyonda, boyum 186cm,( seat-top tube 580-567 cm )Cube Agree Gtc Carbon için 62 kadroya denk geldi..

Teşekkür ederim. Umarım sorunsuz ulaşırsınız bisikletinize siz de.
Boyum 1.83, bacak arası 84 cm. Canyon un "fit size" uygulaması var intersitelerinde. ölçülerimi oradan girmiştim ve çıkan sonuç M (56 cm) oldu. M size de seat tube (C-T) 54 cm, top tube 55 cm, head tube 15 cm gibi bir geometriye sahip. Ölçü olarak, yanlış hatırlamıyorsam toplam boy ve bacak boyuna ek olarak, kol uzunluğu ve torso (ensedeki çıkık omuk kemiğindenn, leğen kemiğinizin üst sınırına kadar olan boy) boyunu giriyorsunuz. uygulama, bisiklet üstündeki olası pozisyonunuzu grafik ile göstererek size uygun boyu söylüyor.
Cube, değişik bir ölçülendirme sistemi kullanıyor. slope geometri de olduğu için farklı ölçü veriyor. agree gtc de, seat tube 54, top tube 56 cm olan kadrosuna "58 size" diyor örneğin. emin değilim ama 62 kadronun da top tube 59 ya da 60 cm. olmalı. bacak içi boyunuzu bilmiyormu ama Canyon da size L(58) boy uygun olacaktır sanırım.

Daha ilk bisikletimi almışken bu güzelliği gösterip beni ilk dakika da soğuttuğun için teşekkürler :D

Şaka bir yana gerçektende çok şık ve çok güzel bir bisiklet güle güle kullan

• Beğen
Geri