Bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun.
Geçen sene almış ve kullanan birisi olarak bazı bakımları dışında sizi yarı yolda bırakmayacağını belirtmek isterim. Ben de araştırarak almıştım.
Çok memnunum ben de. Alüminyum olması ve sabit kadrolu olması çok önemli zaten. Bir de zoom maşa var, ara sıra iyi bir servise götürüp yağlatırsanız dengeli şekilde süper verim alabilirsiniz.
Frenleri markasızdır ama iyidir, vitesler shimano tourneydir, sağlam vitestir.
Bisikleti alırken fişleri var kitapçığınızda.
Dönemine göre uygun şekilde bakımı için servise götürüp işleri yaptırırsanız sorun yaşamazsınız.
İlk önce 20 günlük bakım fişi,
sonra ikinci ay ilk bakım,
sonra da üçüncü ay da ikinci bakımı yaptırabilirsiniz ücretsiz şekilde.
Size bağlı olmayan sebeplerden ötürü arıza olursa bazı parçalarda ilk 1 yıl içinde ücretsiz tedarik yapılabiliyor. Bunlara lastik ve park ayağı girmiyor mesela ama vitesler kalıcı şekilde kullanım hatasından kaynaklanmaksızın bozulduğunda değişebiliyor.
Bir de önerim; yokuş çıkarken vitesi hemen küçültmeyin!
Yokuş yukarı tırmanırken özellikle zaten vites küçülürken telleri geriliyor iyice, 1-2 devir ayakta pedal çevirip hızlandığınızda birkaç saniye yüklendiğiniz pedalın gücüyle bisiklet pedalsız yarım metre çıkarken o arada pedal çevirmiyorken vitesi küçültmenizi öneririm.
Özellikle bu tip hatalardan ötürü vites sorunu yaşayan çok arkadaşımız olur ilk başlangıçlarda.