@bianchimania
Çok saolun Mehmet Bey, parmaklarım yorulsa da bıkmaz teşekkür etmekten.Frenler normal, baktım az önce.Mıknatıs normal, sağlam sorunsuz okuyo
Evet arkadaşlar, bugün kadıköye indim çanta almak için, tek omuzluk çantayla rahatsız biçimde gittim, cadde boyunca yokuş aşağı 33km en yüksek hızımdı, hatta bi yerde okuduğumda en verimli nasıl vites atacağım konusunda fikir edindikten sonra gerçekten fazla yorulmadan tam verimle çok güzel kullanabildim bisikletimi. Bir araba kadar itibara sahipmişim gibi 1 arabalık şeridi alıyordum hatta iyice hızlanıp.
önce salı pazarına girdim, bugün de pazar olduğunu unuttum ama o kalabalığa ragmen garip durumda girdim tamirciye, o arka freni gösterdim ne sorunlar var bu sorun mu bişey yok dedi, km saatini iyi takmış mıyım diye sorduğumda, bu işleri siz yapmayın dedi, her neyse çıktım oradan çantacıya kadar çevirdim pedalı, arada giderken de 2kez zincirim attı ama benim hatamdı 2kez de.
bi kafamda kaskım eksikti(uygun olduğumda kısmetse), millet bana bakıyodu kalabalığın içinden geçerken.Ayrıca gelirken trek kullanan bi şahsiyet vardı ışıklarda yanımda duran, kibirle baktı, sonra bastı gitti hemen. Ben de markadır şudur budur deyip önemsemedim fazla da, bir yerde durup seleyi yükselttim,ayaklarım döndürdükçe pedalları neredeyse %100 verimle tüm gücümü tekerlere aktardığımı fark ettim artık, gerçekten kadro boyunun önemi çok var burada, aynı cesaretle aynı cazgırlıkla kalabalığın, arabaların arasına dalıyodum.Yani ben en azından böyle düşünüyorum, binmedim o markalara ama gerek olmadığını, aynı keyfi ve hızı bununla tadabildiğimi gördüm, eğer ki zamanında seleyi yükseltmiş olsaydım o daha seri yol alıp, çok daha rahat varırdım.Boyunuzdan kısa bisiklete binmeyin, kamburluk riski var, binip binememek değil, eğer ki boyunuza tam uyan bisiklete binmenin rahatlığını bir kez tatmışsanız anlarsınız...
çantacıya gittiğimde hatta dışarda müşteri çeken çocuklardan birine kilitlenicek bir yer olmadığından bisikleti emanet edip dün seçtiğim çantayı aldım sonunda, içine laptop da konabiliyor, yani seneye bu aylarda gireceğim proje yarışması için de yanımda seyahat çantası olarak alabileceğim çantamı da almış oldum.Dışardan bi amca fiyatını sordu kaça aldığımı,söylediğimde tabi doğrudur dedi gitti.Satıcı çocuklardan biri de pahalıymış gibi imayla söyleyince de geçiştirdim uzatmadan. Giderken de ne iş yaptığımı sordu dağcı falan mı gibilerden, hayır bilgisayarcıyım dedim, şaşkına döndü iyice

.
11.68km yol kat etmişim gidip gelerek km saatinin verdiği bilgi doğrultusunda.Sağlam monte etmişim valla, eve geldim kron xc2000 alan bi arkadaşımla dalga geçiyodum ama şakasına tabi aramızda, önce huyuna giderek "olm altında mis gibi xc2000 var" dedim ve devam ettim "mahalleden 2 adım öteye çıkamıyon,bende olucaktı tekirdağa kadar sallardım pedal" deyip sonra da gönül alır gibi direk konuya girdim
valla öyle gaz oldu ki, modaya kadar gittim modaya girmeden geri döndüm, balona kadar gittim hatta, beşiktaş iskelesinin yakınındaydım, vapura da binsem mi dedim hatta,
öyle gaza geldim ki beşiktaş,kabataş yapasım geldi, ya da kadıköy(vapurla)beşiktaş-taksim-karaköy(vapurla)kadıköy turu yapasım geldi gerçekten.arkadaşıma da söyledim uygun zamanda olur dedi, anlaştık prensipte, taksim tünelin ordan karaköye inen dik yokuşları kullanarak da karaköye gidilebilir diye plan yaptım.
sabah canım çok fena bir şeylere sıkılmıştı, inanın sinirimi aldı desem yeridir.
Mehmet Bey, korktuğum konu da şu; eğer akord ayarı bozulursa, sensörü sert vidaladım biraz, ön tekerdeki tüm jant tellerini sıradan geçirebilir tek endişem. Hatta yedek parçalar bölümünde bir başlık açtım bunun için, ASSESS marka göbek takmışlar bizim salcanolara; dandik mi sağlam mı çabuk bozulur mu falan diye de henüz 1 kişi cevap yazmış,
buradan link veriyim hatta okursa benden başka diğer salcano alan tüm bisikletsever arkadaşlarıma da faydası dokunur eminim.tabi daha başka geribildirimler alabilirsek yani. ASSESS markayı bilmiyorum zaten, bilen varsa bilgi verirse iyi olur.
aldığım saatin öyle bir ayarı falan yok Gökhan Bey, en ucuzunu tercih ettim fakat işimi çok iyi görüyor, zaten elektronik olunca iş bende sağlam durur kaza bela olmadıkça. Anladım sizi sanırım, pedal çevirdikçe km sayan bir sayaç sanırım o. Onu bilmiyorum da harcanan kaloriyi de hesaplayan 11 fonksiyonlu sayaçlar da var çok güzel.Yalnız şöyle bir durum var, genelde bisiklet inip de elimle bisikleti yürüttüğüm mesafe 20m bile değildir, yani o da pazarın içinden mecburen yürüyerek geçtim.Onlar da yani ihmal edilebilir çok küçük değerler.
Ben zaten hızlandığım zaman hızımı merak ediyorum trafikteyken çünkü lazım oluyo, arabalara minibüslere ayak uydurma açısından önemli buluyorum.Bir de turun sonunda gittiğim toplam mesafe var. Sonuçta ben nerede bisiklet orada