NG-350 vs. ORİON DS

airwolf045

Üye
Tepki
3
Öncelikle herkese selamlar.....
Foruma daha demin katıldım,ama iyiki araştırmışım çok güzel bi forum olmuş.....Yapanların emeğine sağlık......
Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim:
Aslen İZMİRliyim ancak şu an görevim dolayısıyla Sivas-Şarkışla da görev yapıyorum.....Bisiklet almaya kararvardim ancak Sivas ve Kayserideki olanaklar fazla değil.....Daha önce bianchi aspid-sf kullanıyordum,baya eskidi.....:D Şu an yeni mi model alacam ama Salcano NG-350 ve Bianchi ORİON-DS arasında kafam baya karıştı:rolleyes: ........İkisi de aynı fiyat ancak ufak tefek özellik farkları var.....
Acilen tavsiyelerinizi bekliyorum
Herkese saygılar,iyi günler

Scudo

Emir Alaca

Forum Bağımlısı
Tepki
437
ng 350 orion-ds den daha iyi parçalara sahip hemen hemen tüm donanımları orion-ds den daha üstün bana göre ng-350 alman daha akkıllıca zaten şimdiki bianchiler eski bianchiler gibi değil(eskiden oldukça iyiydi)

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Öncelikle forumumuza hoş geldiniz :).
Orion DS ve NG 350'yi ayrı ayrı inceledim, NG 350'nin üzerindeki parçalar Acera/Altus karışımı olması dolayısıyla daha üst modeller. Aynı zamanda öndeki disk freni de Shimano. Bianchi'de ise Altus/Tourney parçalar var. (Shimano'da sıralama küçükten büyüğe Tourney-Altus-Acera-Alivio... şeklinde devam eder) Bir bilgi verilmemiş ancak büyük ihtimalle NG 350 24 viteslidir (Acera'dan dolayı), Orion DS ise 21 vitesli. Ancak Orion'un amortisörü sertlik ayarlı, Salcano'da böyle bir özellik yok. Ancak bunun karşılığını da çok şık olan jant seti ile veriyor bence :). Yerinizde olsam daha üst model komponentleri ve daha kaliteli ön diski için NG 350'yi tercih ederim. Ne de olsa başlangıç seviyesinde amatör sürüş için her iki maşa da yeterli, bir üst seviye de ise her ikisi de yetersiz olacaktır.

fotoseyhan

Üye
Tepki
0
Tüm Salcano kullanıcılarına ve kullanıcı adaylarına selamlar...

Öncelikle belirteyim, elimde 5200 km'de, Gürsel Abi'den aldığım, gıcır gıcır, görenlerin "sıfır mı, yeni mi aldın?" dediği bir Salcano Insomnia var ve yeni bir bisiklet alsam da tercihim yine SALCANO, ve onun NG 350 modeli olur.

Her sene Bianchi'nin modellerini beyaz eşya mağazalarından aldığım broşürler ile incelerim, bu sene de baktığım kadarı ile bana uygun bir modelinin olmadığını gördüm.. Net konuşayım, bianchi ler beş para etmez.. Daha önce de bianchi kullandım, zırt - pırt kopan jant telleri yüzünden soluğu tamircide alıyodum, oradan biliyorum yani.. Bianchiler, bisikletten anlamayan çoluk çocuğun hayallerini süslesin dursun...