New York Bisiklet serisine gec gelen 2011 bahariyla devam

guneyc

Üye
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
48
Tepki
217
Şehir
New York City
Bisiklet
Trek
@RECEP ÇALIŞKAN

elestirinizi anladim recep bey, tesekkur ederim.

tek amacim ilginc oldugunu dusundugum fotograflari, kaliteleri yada benim becerimden tamamen bagiimsiz olarak, forum uyeleri ile paylasmakti.

ne yazik ki icerik yerine sacma seyler tartisiyoruz, turkce bilmeyen ekonomi ve tarih uzmani bile dahil oldu yazismaya :)

umarim bu konu uzamaz daha fazla, ben artik konunun ana basligi disindaki hicbir mesaja cevap yazmayacagim.

iyi haftasonlari
 
  • Beğen
Tepkiler: ayhan b
Scudo

cruiser76

Aktif Üye
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
124
Tepki
103
Şehir
İstanbul-Maltepe
Japonya ordusuz,Almanya marshal yardımları birde Türkler ve gelişti öyle mi yani. Bu kadar sığ fikirli olursak yanlış sonuçlara ulaşırız, e peki Güney Kore nasıl oldu da bu hale geldi, sömürerek mi, ordusuz mu, orayadamı Türkler gitti, sürekli Kuzey Kore ile teyakkuzda olan ordusu var, Türkiyeden dahamı az savunma harcamaları var. Askerlik 24 ay. Bir tek bizimmi düşmanımız var bu dünyada, her devletin kendine göre düşmanları vardır.

Adamlar sanayi devrimleriyle rönesansla reformla geliştiler, sömürü sadece bunun için de küçük bir pay.Buda büyütülecek bir pay değil. Adamlar icat yaptılar, biz ne yaptık, adamlar sanayi kurdular, biz ne yaptık? Hiç bir şey, hep boş işlerle uğraştık.

Çalışkanlık amalelik yapmak demek değildir, ortaya iyi sonuçlar çıkarmaktır, icat yapmaktır. Tarımda, sanayi üretiminde, hayvancılıkta, silah endüstrisinde. Bu alanlarda ne konumdayız, hepsinde ithal. Bumu çalışkanlık.
 

guneyc

Üye
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
48
Tepki
217
Şehir
New York City
Bisiklet
Trek
dersan bey,

anlamsiz ve kimseye fayda getirmeyecek tartismayi lutfen uzatmayin, fotograflarinizi ararken netfotograf sitesinde rastladigim su fotografinizi cok begendim,

baska bir sitede daha farkli calismalarinizi gormek mumkun mu?

http://galeri.netfotograf.com/images/medium/244D7F6024366CB3.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: ayhan b

Barış Kılınç

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2007
Mesaj
729
Tepki
1.154
Şehir
İstanbul
@cruiser76

NY'kun ulaşımının mükemmelliği mi? Duyan da adamlar trafik olayını bitirmiş sanır. Alıntıdır: "East River’dan 91. sokağa çıkıp kendimizi New York trafiğine atıyoruz. Sürücüler bisiklet şeridi konusunda hiç hassas değil. Bike lane olmuş park lane. Bisiklet şeridini ya park ya da araba sollamak için kullanıyorlar." Uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş. Kötülemek de bir o kadar kolay. Daha çok okumak araştırmak lazım. İnsana verilen değer önce insanın kendine verdiği değerden başlar.





(link)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
güney bey ;size bir sorum olacak !

siz orada yaşadığız zaman zarfında gözlemlediğiniz kadarı ile bisiklete binenler arasında acaba kasklı binenler mi yoksa kasksız binenlermi çoğunlukta ?

new yorkla kısıtlı değil gözleminiz amerikanın genelinde durum nedir merak ediyorum?
benim tahminim kasksız binenler çoğunlukta gibi sanki.
 

cruiser76

Aktif Üye
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
124
Tepki
103
Şehir
İstanbul-Maltepe
@Barış Kılınç

Ben metro ve diğer ulaşımlarıda dahil ederek söylemiştim. New York un altını ağ gibi örmüş adamlar bundan 100 sene önce. Brooklyn le Manhattan ı bağlayan bir den çok araçlar için köprüleri var, alttan tünelleri var, metro için ayrıca tünelleri var, caddeler geniş ve muntazam planlanmış. İstediğim yere rahatlıkla ulaştım ben orda sırf metroyla. Otobüs filan saymıyorum. Bu ulaşım mükemmel değildir de nedir?

Bu arada, benimki kötülemek değil, eleştiri, insan sevdiğini eleştirirmiş ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: ayhan b

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@cruiser76

evet çok iyi bir ulaşım ağları var türkiye'den kat be kat hemde ama bunları zenci kölelerle yaptılar bunuda bir not olarak ekliyorum sadece ,fransızlarda aynı şekilde zenci ve araplarla yaptılar o metroları ...onlar hep patron olmayı ,sahip olmayı iyi bildiler onların da değer yargıları ve inançları böyle daha aşağıda olan ve geri ülkeleri sömürmek ...
 

cruiser76

Aktif Üye
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
124
Tepki
103
Şehir
İstanbul-Maltepe
Köle çalıştırmakla sömürü başka şeyler, metroda işçi çalıştırmak kölelikse, bizde de kölelik düzeni var, inşaatlarda amelelik yapanlar, yol işçiler, hepsi kölelik ve sömürü, eğer bu suçsa bizde suç işliyoruz. Hem bu geçmişte kalmış bir olay, ben bugüne bakıyorum, onlardaki insani anlamda da gelişmişlik ( yani insan hakları) kimde var? Geçmişte yaptıklarının yanlış olduğunu kölelik düzeninin onlarda biliyorlardır ama bugüne bakıp kendimizi geçmişten kurtarmalıyız. Adamlar geçmişte kölesi olanı başkanları seçtiler, üstelik adamın adı Hüseyin, Almanlar Avusturya lılar İsviçre liler ve bilimum Avrupa ülkesi milli takımlarında Türk oyuncu oynatıyorlar, ırkçı olsalar köeleik düzeninde olsalar bu böylemi olurdu. (Münferit olaylardan çok genele bakarak konuşuyorum)

Konuyu uzatmak istemiyorum. Benim söylemek istediğim, işte adamlar gelişmişler ama oraya buraya saldırmışlar sömürmüşler fikrinin yanlışlığı. Yiğidi öldür ama hakkını yeme. Adamlar başarmışlar, mükemmel ülkeler kurmuşlar kendilerine, kıskanmamak elde mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: ayhan b

Barış Kılınç

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2007
Mesaj
729
Tepki
1.154
Şehir
İstanbul
@cruiser76

Bu saydığınız özelliklerin çoğu büyük Avrupa şehirlerinde var, ilaveten bisikletle de rahat rahat her yere ulaşılıyor. Ha diyorsanız ki İstanbul'da bu kadar tünel köprü yok. Doğrudur. Eleştirelim ama bu tek ve gökdelen kırosu şehir örneği yetmiyor. :)





(link)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@cruiser76

stv de yayınlanan afrikadaki ülkeri konu alan belgeselleri izlemenizi tavsiye ederim nasıl sömürdüklerini öğrenebilirsiniz ve onyıllarca sürmüş bu sömürü ve hala sömürü düzeninin kalıntıları tam olarak silinmiş değil bana boşuna anlatmayın onların marifetlerini ,ama türk halkı her zaman ezilenin yanında olmuş ezmemiş kul hakkı yememiş bu yeter biz bu milletin çocuklarıyız ,ve bizden çaldıkları ile buralara gelmişler ,binbir türlü entrikalarla türkiyeyi uyutmuşlar bunca yıllar ama şimdi emin olun o millet uyandı ve bundan sonra yapacakları çok şey var...
 

cruiser76

Aktif Üye
Kayıt
7 Nisan 2006
Mesaj
124
Tepki
103
Şehir
İstanbul-Maltepe
@RECEP ÇALIŞKAN

Biz uyumuşuz bizzat kendimiz. Hangi fikirde olursak olalım, Türkiye nin anasorunu, ideolojik bir kavga var ve bu kavga hep sürmüş, 80 senedir var. Birileri 80 sene önce yapılanları beğenmiyor ve geriye dönüş istiyor.Birileride o yapılanlara sahip çıkıyor. İşte sorunda bu. Biz bu kavgayı aşamamışız ki sorunlarımıza çözmeye sıra gelsin. Ben halkımada çok kızıyorum, yetkin olanları başa seçmemişler, kim insanların bazı değerlerini kullanıyor, kim çok ve güzel konuşuyor onu başa getirmiş. Geldiğimiz nokta bu, yoksulluk ve az gelişmişlik.

Sorunu dışarıda aramayalım, sorun bizde.

bu kadar
selamlar
 
  • Beğen
Tepkiler: ayhan b

erdomsuper

Aktif Üye
Kayıt
19 Şubat 2010
Mesaj
197
Tepki
75
Şehir
MUGLA
ya arkadaşlar kişiselleştirmeden ,ince ince birbirinize hakaret etmeden devam edin lütfen.tüm bunlara hiç gerek yok.birbirinizin ne kadar "Türk" olduğunu bile sorgulamışsınız.oldu olacak genetik test yaptırın ,Türklük oranı düşük çıkanları buradan yasaklatalım site yönetimine..:((
KENDINI TÜRK HISSEDEN HERKES TÜRKDÜR...
Herkese iyi yorumlar..
 

guneyc

Üye
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
48
Tepki
217
Şehir
New York City
Bisiklet
Trek
bu anlamsiz ve tatsiz tartisma sona ermis gibi duruyor. bu forumda da disarida oldugu gibi kafatascilarin ve cuhelanin varligini ogrenmis olduk.

haftasonu dunyanin en kotu! sehrinde hava guzeldi, birkac yeni fotograf daha cektim onlari da ekliyorum.

umarim bu basligin icerigi olan bisikletler ve new york sehir hayatiyla ilgilienen insanlar hala vardir, onlara selamlar.

http://farm6.static.flickr.com/5096/5592046295_1e8094b1c1_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5103/5592637442_3266dea69a_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5305/5592045791_fdfd582ebb_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5062/5592045967_854aa3227a_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5306/5592638330_104106e524_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5101/5592046183_de77abbf9d_z.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5179/5592045617_02cf754856_z.jpg

selamlar,
guney
 
  • Beğen
Tepkiler: FarukDemir

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Yönetim olarak , bu konudaki bazı mesajları , kişisel hakaret içerdiği kararına vardığımız için taşımak zorunda kaldık. İlgililer silinmesini istedikleri diğer mesajları numarası ile bana bildirebilir.

Konuya dahil olan arkadaşları "bisiklet" ana çerçevesi dışına çıkmama konusunda uyarmak istiyoruz. İsteyenler kişisel iletişim adresleri üzerinden tartışmalarına devam edebilirler.


Güney Bey,
New York ile ilgili paylaşımlarınızın devamını dilerim.
 

guneyc

Üye
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
48
Tepki
217
Şehir
New York City
Bisiklet
Trek
merhaba,

bence ilk mesaj ve ikinci fotografli mesaj disinda pek gerekli birsey yok bu konuda.

konuyu ilk defa gorecek insanlari da yanlis yonlendirmemesi icin ben geri kalan herseyin silinmesi taraftariyim, bu mesaj dahil.

yanlis anlasilmalar ve goruntu kirliligi icin yonetim ve uye arkadaslardan ozur diliyorum.

selamlar.

ps: hazir yeri gelmisken, 50 mesajdan once ozel mesaj yazamama kuralina karsiyim, sizin ozel mesajiniza bile cevap yazamiyorum su anda. daha once de bircok arkadasa ayni sekilde ulasamamistim
 

Yusuf Z. Şipal

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Nisan 2010
Mesaj
1.792
Tepki
1.476
Şehir
Aydın, İzmir
Bisiklet
Cannondale
Selam, polemiğe neden olan durumla ilgili biraz hassas davranmışsınız diye düşünüyorum, elbette yüzyüze fikirlerimizi sunabilme imkanı olsa kendimizi daha iyi ifade edebilirdik. Forumlarda genelde olabilen birşey, o yüzden ağımızın tadını bozmaya değmez bir konu.
Fotoğraflar ilgi çekici, Sarar mağazasını orada görmek hoş, orada olsaydım mutlaka girer memleketimden başka şeyler de arardım eminim.
İnsanların bisikletli yaşama adaptasyonu elbette ki bizimle kıyaslanamayacak kadar ileri belli ki, bizde de eğitim seviyesi yükselip medeni algılama geliştikçe eminim aynı adaptasyon bizde de olacaktır. Fakat bunun ötesinde bu kadar farklı kültürün aynı çatı altında uyum içinde yaşayabilmesinden çok etkileniyorum. Paylaşım için teşekkürler