Scudo Sports

Neden yurdum insanı sinyal kullanmaz?

elimden geldiğince arkadaşları uyarıyorum ama naparsınız alışkanlık meselesi:)

Scudo
Nedense trafikte bisikletçileri pek kaâle alan yok gibi. Ciddiyetimizi göstermek için ne yapmalıyız acaba???
Var mı bu konuda fikirleri olan?

Geçen gün arkadaşla biraz gezdik eve çıkıyoruz bizim ev teleferikte.Setbaşında Çınar Pastanesinin orada kırmızı yandı bizde durduk yanıma bir abla geldi arabayla sol ayna açık sağ ayna kapalı açtım elimle ablamın laf şu GÖRMEMİŞİM sağol.

Sİnyal vermeyip hayvan gibi insanın üstüne sürenlere aynasını kırarak ve bolca söverek tepki veriyorum insanı çileden çıkartıyorlar.

Not:Bu sadece gözüm döndüğünde oluyor :D sonra vınn :D

Önceleri çok kızıyordum, baktım ki sadece kendimi hırpalıyorum, değişen bir şey olmuyor. "O tip araç şöförleri için sinyal arabanın daha güzel gözükmesi için konmuş bir aksesuardır." diyip geçiyorum.
Tabi içlerinde kullananlarda var ama yanlış kullanıyorlar. Mesela; sağ şeritte, sağa sinyal verip, sola dönen insanları da gördüm.:boese157:
Ben araç kullanırken sinyallere çok özen gösteriyorum çünkü; o tip insanlardan bi farkım olmalı. Ayrıca başkalarını kınadığım şeyi bende yapmamalıyım. İnanıyorum gün gelicek ve o direksiyonun sol arkasındaki kolu kullanmayı öğrenecekler.:rolleyes:

Türk insanı cahildir, Türk insanı vurdumduymazdır, Türk insanı bencildir, Türk insanı tembeldir de ondan...

Atam bizi affet, seni haksız çıkardık :(

bir gün şu sinyal vermeyenlerden birine feci girişcem ama ne zaman...bir kere gayet hızla giderken ve rampaya çıkmak üzere hızımı tempolarken araç sinyal vermeden önüme sağa kırdı tabi tahmin ettiğim için ön lastikleri gözlemliyordum anında fren yaparak kıl payı kurtuldum :D tabi adama arkasından ana avrat sövdüm bağırarak .sokakta herkes duyup dönüp bakmıştı sonra adamı ışıklarda yakalayıp camına vurarak camı açtırdım ve napıyosun lan sinyalin yok mu senin sorusuna verdiği cevap "pardon görmemişim."sanki görmesi gerek sinyali vermesi için...sonra bende o sinirle pek birşey söylemeden uzaklaştım şimdi keşke adama o sinyali öğretseymiştim diye düşünüyorum

Ben eksikliği/hatayı artık ne derseniz, tüm kurumlarda buluyorum. Hiç bir konuda (sadece trafik değil) denetim organları çalışmıyor. Vatandaş kendi haline bırakılmış durumda.

Bizim burda her gece kavga çıkan bir park var. Hem de hep sabaha karşı. Emniyete söylüyoruz, kavga çıkınca arayın geliriz diyorlar. Belediyeye söylüyoruz, önlem alınamıyorsa gerekirse parkı kaldırın ordan diye, bizi ilgilendirmez emniyete şikayet edin diyorlar. Herkes topu birbirine atmakla meşgul, işini hakkıyla yapan yok. E peki ben her gece uykumdan bağrış çağrış sesleriyle uyanıp emniyeti aramak zorunda mıyım? Onlara göre evet.

Biraz alakasız örnek verdim ama demek istediğim; bunu önlemenin yolu trafik cezalarının caydırıcı olmasıdır. Ancak bu caydırıcılığın da etkili olabilmesi için, trafik denetimi yani ceza kesilmesi gerekiyor. Ceza diye bir şey yeterli yada yetersiz, var... Ama uygulama yok. Sorunun ana kaynağı bu bence.

• Beğen
Tepkiler: Samet Şenel
Onu yapmak için sorumluluk bilinci içinde plmak ve kendini canın kadar başkasının canınada önem vermek gereksimini bilmediği içindir..

Sinyal mi?
oda ne?
Türk insanı dikkatsiz ve bilinçsiz bisikletlilere karşı hala sadece çocukken binilir bisiklet modunda oldukları için sorunları yaşıyoruz....

Hadi sinyal vermedin farkettik ya su olaya ne demeli aynaya bakmadan kapı acmaları farketmediğimiz zaman kapı yerinde yok ve takla atabilme ihtimalin war?

SOnuç hastane kafa göz gitti.......BU durumları kime sölersek söliyelim birşey değişmiyor.Emniyette heryeri kontrol edemiyoruz üstüne bisiklet yolu olsa çaresine bakarız diye cvp bile aldım:(Üzücü Bİr durum İzmir için projeler var diyolar ama dogruluk derecesi nedir bilemem?

Geri