Scudo Sports

neden pahalı..??

sanmıyorum ya bu kadar az bi fark olacağını çünkü bu kadar ünlü bi marka neden bu kadar küçük bir fark için üst seriyi üretsin ki..En azından hafiflik, serilik, kalıcılık, sağlamlık olabileceğini düşünüyorum.
Ama galiba edindiklerime göre öyle görünmüyo:rolleyes: :rolleyes:
Ayrıca bu konuyu sadece 105 ve ultegra ile sınırlandırmayıp tüm serileri değerlendirebiliriz böylece daha kalıcı ve faydalı bir bilgi olur diye düşünüyorum..

Scudo
bence bu pahalı malın daha kaliteli olması işi saçmalık
malı düzgün kullanırsan her türlü dayanır ama sabit kadrolu bir dağ bisikletiyle downhill yapmaya kalkarsan paranı hayır olarak vermiş olursun. Yarışçılar kaç sene kullanıyolar parçalarını ne kadar memnun kalıolar bilmek isteriz doğrusu. Selamlar.

üst ekipmanlar için serilik ve hafiflik kavramlarına diyecek bir şeyim yok ama iş sağlamlık ve kalıcılığa gelirse üst ekipmanlar fark yer herzaman dediğim gibi bu üst seviye parçalar sadece ve sadece yarış kazanmak için tasarlanmıştır ve buna göre her parçası hassas değerlerde işlenmiştir ki olağan olarak çabuk yıpranırlar (kalitesizlik olarak nitelendirmiyorum)amatör kullanımlara pek gelemezler

@colnago
bu söylediklerinize katılmıyorum koca dura-ace serisini kalıcı olmamakla suçlamak biraz tok bi davranış kaldı ki dura-ace gibi bi seri sram'ı geçti compagnolo'ya yetişti;)
kalıcı olabileceğine inanıyorum çünkü shımanonun bundan 15 yıl önceki ürünleri bile hala kullanılabilmekte..

dura-ace için sram ve compagnoloyu karşılaştırman bizim konu için yanlış olmuş,o ayrı bir olay,sram redle sram forceyi karşılaştırman daha mantıklı,ben sadece dura-ace için bunları söylemiyorum red ve record serileri içinde düşüncelerim aynı bazı şeyleri yanlış anlıyorsun ,malzemeleri tabiki iyinin en iyisi ama bilmediğimiz bir şey var bu seriler çok fazla hassasiyet oranları ve yatak yüzeyleri en az 1000 de 1 toleranslarla üretililirler ki bu uzun süre kullanımlarda dezavantaja dönüşme ihtimali vardır

hayır karşılaştırmadım sadece onları baz aldım yani dura-ace o kadar ilerledi ki dünyanın en iyilerinden demek istiyorum :D:D yanlış anlamadım..

ömrü tamamen sana baglı bence kullanmana yani ama bu lastiklerle en iyi performansı elde edıcegıni dusunuyorum yolda giderken anlarsın zaten farkı :D

Adamın birine neden bu kadar pahalı ürünler alıyorsunuz demişler.Adam benim ucuza verecek kadar çok param yok ondan pahalı alıyorum demiş.
Yani kaliteli bir ayn kol gidon alındığında evladiyelik olur bununda etkisi var.

@Ekrem Özarslan

haah işte bunu arıyoduk bizde tam oturdu yerine ...

yahu evladyelik olurda şimdi mesela bir sele borusu sonuçta boru bu yani neden yaparsan yap bir kaç cm lik birşey ve ne kadar hor kullanırsan kullan çok zor eğilir bozulur birşey çizilmeler hariç.. şimdi buna tutupta 100 lira fiyat verilmez diye düşünüyorum bana göre israf... ama bi bakıma da zevk meselesi bu karışılmaz...

Genelde onlara 100 lira verenler zaten zevk için vermiyorlar önemli olan ağırlık dan kar etmek.Fiyat arttıkça ağırlık düşüyor sonuçta..

sele borusu konumuz dil o ayrı bi konu arkadaşın dediği gibi de o tür farklar ağırlıktan kaynaklanmakta bizim bahsetmekte olduğumuz çalışır durumdaki malzemeler...

Geri