Scudo Sports

neden pahalı..??

Hakim Arslan

Forum Bağımlısı
Tepki
689
Bisiklet
Giant
merabalar .
benim merak ettiğim konu bisiklet parçalarının neden bu kadar pahalı olması bazı insanlar fiyatları duyunca gözleri fal taşı gibi açılıyo :D:D neden bu kadar yüksek acaba verilen paraya değdiği için mi rahatlığı için mi yoksa herşey sadece bi zevk meselesi mi.?? yeni bi bisiklet topluyorum ultegralı.. örneğin bi maxxis lastik takımı 120 tl sadece dış, acaba bu fiyatlar bana nasıl yansıyacak bunların ömrü ne olacak gibi merak ettiklerim var bu zevk uğruna benim gözüme gelmiyo bu kadar ödemek ama merak ediyorum memnun kalacak mıyım??? teşekkürler şimdiden ..

• Beğen
Tepkiler: gokhan erdogan
Scudo
Sanırım ar-ge ve mühendislik çalışmaları + pazarlama giderleri + kar marjları + vergiler + vs. ile bu seviyelere geliyor fiyatlar :) Ama bazı parçaların kesinlikle fiyatlarını haketmediğini düşünüyorum orası ayrı konu..

• Beğen
Tepkiler: Hakim Arslan
yani sadece maliyet giderleri nedeniyle mi?? sağlamlık, kullanılabilirlik gibi avantajları yok mu ??

bu daha tatmin edici .. aslında buna karşın hafif ve uzun ömürlü olması gerekir senin dediğin gibi..

Yazıda ilk olarak ne ayzdığıma dikkat edersen sanırım sorunun cevabını net olarak alırsın :)
"Ar-ge ve mühendislik" bu ne demek acaba? Bence(bisiklet için konuşuyorum) bu bir parçanın dayanıklılığından, fonksiyonelliğinden ve performansından ödün vermeden mümkün olduğunca hafifletilmesidir.
Bu noktada basit birkaç denklemde oluşturabiliriz :)

Pahalıysa; dayanıklıdır, performanslıdır ve hafiftir.
Ucuzsa; dayanıklıdır, performanslıdır, hafif değildir.
ya da dayanıksızdır, performanslıdır, hafiftir.
ya da dayanıkldır, performanssızdır, hafiftir.

Denklemin kesinlikle çok yüzeysel olduğunu farkındayım eleştirmeyin:D ve aynı anda birden fazla maddeyide sağlayabilir :) Ama temel olarak, bütün iyi özellikler(dayanıklılık, performans, hafiflik, ucuzluk) bir arada olmuyor, mutlaka birinden biri eksik oluyor.. :)

XTR aynakol alan bir müşteri acaba kaç yıl sonra bu aynakolu eskidiği için değiştirir sizce ? benim oğlum şu an 3 yaşında ben yarın gidip xtr aynakol alsam sanırım oğlum askerden geldikten sonra değiştirip yenisini alır.yani demek istediğim pahalı ürünler 1 kere alınıyor sonuçta.üst grup bir ürün alan müşteri 3-5 gün sonra gelip eskidi diye değiştirmez bu yüzden de pahalı bence.

o zaman gönül rahatlığıyla alabiliyoruz..
allah oğlunuzu size bağışlasın askerlik daha da ewlilik torun nasıbetsin :D:D:D:D içimden geldi

1 sene önce ırc lastik dışı aldım bizim ordan 2 tane 40 lira ama 1 sene geçti aradan hala küçük dişlileri bile erimedi performansıda iyi

• Beğen
@Mehmet Keten

XTR aynakol dişlisinde titanyum alaşım varda o yüzden kolay erimiyor ama genel olarak 8'li sistemler daha uzun ömürlü diyebilirim.Tabi sizin kullanmanıza göre değişecektir.

ben 10 sistem yol bisikleti için soruyorum ..

ruble alacaksan ultegra derim. dura ace tamam daha ust model ama bence ruble için ultegra ıyıdır. ben komple 105 set kullanıyorum daha bir defosunu goremedim, benim işimi goruyor sonucta yarışlara katılmak gibi bir niyetim yok. Buarada dış lastik hala gerekliyse michelin lithion var bir çift 120'ye bırakırım. Koaly gelsin. bisikleti toplayınca aramıza bekleriz h.sonlarıitabi istanbuldaysan ;) ;) ;)

• Beğen
oooooooo abi sseni allah gönderdi :D:D:D temmuzda istanbuldayım bende diyodum turlara nasıl katılabilirim bu konuyu uzunca bi görüşelim msn de hkm__arslan@hotmail.com (iki alt tire) ekle konuşalım

bende ultegra aldım rubleyi lastik de aldım maxxis :D senin lastikleri gördüm onlar da şahane ama aldık artık... teşekkürler..

Ürünlerden Türkiye'de üretilen olsaydı eminin ülkemizde üretilen daha ucuz olacaktı.Zatan birçoğu monopol piyasa içinde olduklarından fiyatları istedikleri gibi koyarlar. İstersen alma!Gidip başka bir marka alıcam diyebilir misin? Shimano almasan sram alıcaksın(düopol). Keşke ülkemizde de bir üretici olsa yahut marka seçeneğimiz daha fazla olsa. Rekabete girip indirim yapsalar. Ne hoş olurdu.

• Beğen
@yaminkutlu
haklısınız tabi bide bunun ulaşımı, vergisi, gümrüğü ve bi çok gideri var zaten en önemli sebep bu olmalı ama benim merak ettiğim sadece bu masraflar için mi bu kadar para ödeniyor bu malzemelere yoksa bize faydaları da var mı uzun ömürlü mü dayanıklı mı gibi...

Bu sorunun cevabını ararken kendimi bir anda Çin bisiklet piyasasında buldum. İnternet sayesinde diğer ülkelerdeki fiyatları çok rahat araştırabiliyoruz. Mesela 350 dolar civarı bir fiyata karbon kadrolar satılıyordu bir sitede. Markasız, kendi üretimleri. Eğer 100 dolar daha verirseniz üstüne kendi isminizi bile yazdırabilirsiniz :p

• Beğen
Ben yol bisikleti için 105 ve yukarısının her şarta uygun olduğunu düşünüyorum. Tabii ki Ultegra hem daha hafif hem daha sağlam.
Aynı kadroya sahip Ultegra setli bisiklete binen yarışçı, 105 setli bisiklete binen yarışçıyı geçer ifadesi yanlıştır. Hatta aynı kişi aynı kadroya sahip Ultegra setli bisikletle bir tur atsın sonra 105 setli bisikletle aynı turu atsın belkide arasında süre farkı bile olmayacaktır.

Ama Ultgralı bisiklet nispeten daha rahat, daha performanslı bir nebze daha hafif olacaktır.

• Beğen
o zaman fark sadece buysa ucuzunu almak daha mantıklı yani 105 serisini.. ben ultegrayla devam ediyorum..

kardeş o lastikleri ve digital olan malzemeleri yapan muhendisler onları o kadar aşamalardan geçiriyorki yani olsunda bu kadar fiyat biraz olsun onlara hak ver

• Beğen
@Hasan Topcan

daha kullanamadım kısmet olmadı kullandıktan sonra vericem hak ama bence hakkını verecek malzemeler

ben 105 de kullandım ultegrada hafiflik dışında pek bi fark yok onuda pek hissetmiyorsunuz ultegranın vites geçişleri sadece birazdaha seri, ayrıca ultegranın daha sağlam olduğunu düşünmüyorum

Geri