Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden carraro?

Çağrı Fatih Yamalı

Forum Demirbaşı
Tepki
292
Bisiklet
Carraro
Merhaba Forumdaşlar. Bunu yazma ihtiyacı duydum çünkü buradan özel mesaj atan ve facebook'tan mesaj atan forum üyeleri bunu çok kez sordular.

Bazı arkadaşlar biliyordur, bir önceki bisikletim Carraro Crp 700, şimdi ki ise Carraro Crx 970 . . . "Ne var bu Carraro'da arkadaş!" diyenleri duyar gibiyim. Arkadaşlar, Carraro'da hiç bir şey yok. Ben bisikleti alırken her markanın kadrosuna güveniyorum. Mosso, Merida ve Salcano hariç. Amacım bir markayı övüp, bir başka markayı yerin dibine sokmak değil. Sadece bilgi amaçlı yazıyorum bunu. Carraro'nun kadrosu, diğer markaların kadrosuna göre daha ufaktır. Bu sayede bisiklet daha kıvrak davranır. Renkleri genel olarak mattır. Mat boya sevenler tarafından beğenilir ve renk seçimi konusunda çok kişinin gözüne hitap eder. Bazı markaların aynı fiyattaki ürünlerine göre komponentleri daha yüksektir. Kadro sağlamlığına gelirsek, söyleyecek çok şey var ama sadece şunu bilin, 6000 TL ile karbon almayıp bu markanın alüminyumunu tercih etmem açıklayıcı bir neden. Üstelik son seri olan Big 2911-2922 modelleri 12.000 TL nin üzerindeki full donanım XTR grubundan oluşan bisikletleri de Tripple Butted Hydroformed kadroya sahiptir, keskin hatları ve kusursuz kaynakları vardır.

Şunu ben kendimce test ettim ve gördüm ki markaların isimsel bir savaşı var dostlarım. Trek, scott specialized, cannondale, cube vs. gibi markalar isim yapmış markalardır ve pahalıdır. Çünkü kadroları sağlamdır. Carraro, Lapierre, Salcano, Merida, Sedona gibi markalarda gelişmekte olan ve hemen hemen aynı sağlamlığı yakalamaya çalışan markalardır. Üzerindeki komponentleri sizi götürendir benim zannımca. Yanılıyorsam bile, bundan sonra bunu bilir bunu söylerim. Çünkü kadro dışındaki her şeyi başka markaya ait. Gidon sele grupları Ritchey, Aktarım organları Shimano, Jantları Shimano, Lastikleri Schwalbe olan bir bisikletin neresi Carraro yada Trek olabilir ? Sadece kadroya 1000 - 2000 TL fazla vermenin saçmalık olduğunu savunuyorum artık. He bir de, "Kilo çok önemli yahu" diyen tayfa, 10.400 TL değerindeki Trek marka bisikletimiz 12,4 kilo gelirken, benim Kelebek 11,6 kilo geliyor. Bilin istedim.

Saygılar.

Scudo
Meridanin kadrosuna niye güvenmiyorsunuz merak ettim. Bu kadar yazıdan onu mu cimbizladiniz denilebilir ama adamlar kadrolarına güvenip ömür boyu garanti verirken sizin niye güvenmediginizi ciddi şekilde merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: necolondon1973
Ömür boyu garantinin neyin ömrü olduğunu düşünmek lazım. Decathlonda çalışan bir arkadaş "Kullanılan malzemelerin ömrü 5 ile 10 yıl arasında değişmektedir, bu süre zarfında ürününüzü garanti kapsamında tutarız." demişti mesela. Merida'nın yabancı sitelerde çatlaklarını okumuştum, karbonlarda kırıklarını okumuştum ilk bisikletimi alacağım zaman. O korku bana yetmişti.

Bence yazınız marka bağımlılığı (fanboyluk) tan öteye gitmiyor.

İsim konusuna katılıyorum ben.Çoğu marka isimden alıyor aslında.He tamam mühendislik falan da var ancak bana göre isim olayı ön plana çıkıyor.Canyon bile gördük bi kazada kadro çatlıyor.1-2 örnekle marka kötülemek saçma geliyor bana.Carraro nasıldır bilemem ama

Kadro ufaklığı ne demek merak ettim, renk konusu bir zevk, komponent yeterliliği konusuna katılıyorum

Yanlış anlamayın da çok
Fanboyluk bir yazı olmuş
Güvenmediğiniz Markaları yıllarca kullanan ve memnun olan çok kişi var.
Bu şekilde sübjektif bir yorum yapmak hiç mantıklı gelmiyor.
Söylediklerinizde katılmıyorum ancak saygı duyuyorum.

Marka fanboyluğu saçmalık bence. Bana göre en iyi donanımı en uygun fiyata kim veriyorsa onun fanatiğiyim. Mesela Sedona ya aklım ermiyor ürün yerli ama adamlar euro bazında millete kitliyor. Tamam Kullandığı komponentler yurtdışı ama bence salcona ve carraro yu biraz örnek olması lazım. Sedona kendi Merida trek sanıyor . :D En iyi donanımı en uygun fiyata bizlere sunduğu için Carraro. Varsa daha uygunu hemen ona geçelim. :)

Carrarodan daha ucuz ve kadrosu daha sağlam ve türk firması olan kron var 2014 sezonunda tl üzerinde satış yapıyordu ve çok güzeldi şimdi ise dolar üzerinden satış yapmaya çalışıyor bu firmada kendini aştı

Abi şimdi merida da marka var fiyatlar almış başını gidiyor salcano nun arbartılcak çok bir tarafı yok ama ürünlere göre fiyatlar ideal duruyor.Gösteriş istiyorsan al meridayı bak havana.

@Hakkı can AYDIN
Kron hakkındaki düşünceleriniz neler acaba xc300 yada xc500 almayı düşünüyorum önerirmisiniz ?

Tavsiye etmem.

Özellikle Tandem Bisiklet (Küçükyalı), İleri Bisiklet (Kızıltoprak)'ten almayın derim hatta mümkünse Carraro almayın derim...

Neden Carraro değil?:

1) Dün Carraro Sportive 225 (2013 model) bisikletimin arka ruble dişlisi kullanım sırasında kırıldı.
2) Garantisi halen devam ettiği için Tandem Bisiklet (Küçükyalı) i aradım. Garanti belgesinde "tüm parçalar garanti kapsamındadır" yazmasına rağmen vites grubunun garanti kapsamında olmadığını söylediler.
3) Pazar günü olduğundan ertesi gün (Pazartesi günü) Carraro Türkiye fabrikasını aradım.
4) Satış ve satış sonrasında sorumlu olan müdür oldukça saygısızca daha sorunumu dinlemeden sorunun kullanıcı hatası olduğuna karar verdi (!) Uzun konuşmalar sonunda garanti belgesinde kullanıcı hatasından kaynaklanan ve garanti kapsamına girmeyen bir madde olmadığını ve bisikletin tüm parçalarının garanti kapsamında olduğunu belirtmeme rağmen saygısızca ve küçümseyerek konuşmaya devam etti.
5) Telefonu kapattıktan sonra müşteri temsilciliğinden arandım. En yakın servise gidip sorunu tespit ettirmem istendi.
6) Carraro Türkiye sitesinde yetkili servis olarak gözüken ve bana en yakın Carraro servisine İleri Bisiklet (Kızıltoprak)'e gittim. Buradan bana yardımcı olamayacakları söylendi.
7) İleri Bisiklet (Kızıltoprak)'ta tekrar fabrikayı aradım. İleri Bisikletin sahibi ile görüşmelerini sağladım. Bunun üzerine en yakın servise gitmemi söyleyen fabrika beni başka bir yere yönlendirmek istedi.
8) Sonuçta müşterinin sorununu çözmek istemeyen, garanti kapsamındaki 40 liralık parça için işi yokuşa süren bir firmayla karşılaştım.
9) Müşteriye saygı gösteren, kurumsal firmalardan ve bayilerden bisiklet ve bisiklet ürünlerini almanızı tavsiye ederim.

Servis kötü diye carrarodan mı geçelim ? Servis hatalarını markaya yansıtma. İlgili taraflara bu durumu izah et. Bu senin yazdığın şey "Neden Carraro değil" değil, neden Tandem Bisiklet--İleri Bisiklet değil ? olabilir. Saçmalamak için başka konu bul.

Geri