Eğer para biriktirip yenisini alırım diyorsan mantıklı olur, ancak kenarda paran yok ve kenara para koymakta zorlanıyorsan(anladığım kadarıyla öyle) aşağıyı okuyuver;
Eğer yavaş ve uzun bir yola girmek istersen tavsiyelerim;
İlk iş kadro ve maşa, kendine uygun ama sağlam salcano-sedona vb çıkma kadrolardan temiz bir tane bul.(200-400TL arasında gayet sağlam kadrolar mevcut.) Masrafı düşürmek açısından, hem disk hem V-Brake uyumlu yine nispeten uygun ama F/P olan bir maşayı da aynı anda alman gerekecek. (Suntour'un güzel maşaları var XCR gibi)
Yukarıdaki iki seçeneği yaptığında aynı zamanda sele borusu, furç, gidon boğazı vb. parçaları da otomatik yenilemek durumundasın(eski kadrodakiler uyumsuz olacaktır)
Bunlar bittiğinde, fren sistemini göremiyorum ama sanıyorum kalitesiz ve epey sıradan birşey, eğer berbat diyebileceğin bir derecedeyse kesinlikle disk fren için para biriktirme, direkt güzel bir V-Fren al shimano acera fazlasıyla işini görür ucuzdur.
Fren önemliydi, fren sorununu çözdükten sonra altında artık kadrosu maşası ve frenleri sağlam bir bisiklet bulunuyor olacak, bundan sonrası sana kalmış, benim tavsiyem
1-göbekler
2-ruble-zincir
3-vites sistemi
4-jantlar(duruma göre fren sistemini disk fren sistemine upgrade edebilirsin, bunun için disk fren uyumlu jant alacaksın aynı şey ön ve arka göbekler için de geçerli.
Yanlışım olabilir ya da unuttuğum birşeyler olabilir.