Scudo Sports

Ne oluyor bu triatlon federasyonuna?

bravo murat seni iyi tanıyorum ismimi yazdıktan sonra sen ve başkalarınında tanıyacağına eminim Fırat Dizman 2004 yılından beri tüm ulusal ve birçok uluslarası düzeyde davetli ve açık olan yarışmalara katıldım ve devam ediyorum...Buyrun beyler gocunacak birşeyiniz yoksa yazın isminizide tanıyalım yoksa maskeli balodaki gibi korkularınızı maskenin arkasına saklamayın.Mert olun

• Beğen
Tepkiler: Murat YILMAZER
Scudo
Buraya yorum yazmak için faal sporcu ya da antrenör olunacak diye bir şey yok triathlonu seven ilgilenen herkes yorum yazabilir düşüncelerini açıklayabilir. Yani spor kimsenin tekelinde değil. Ha sen iyi bir sporcusundur senin düşüncelerin daha fazla dikkate alınır o okuyanın bileceği şey.
Ben daha önce kendimi açıklamıştım m.çalışkan geçen sene kızkalesi triatlonuna katıldım, kulübüm, antrenörüm, birlikte çalıştığım bir triathloncu yok, tamamen kendim hazırlanarak ilk yarışımı tamamladım.
Ama dediğim gibi antrenör veya sporcu olmaya gerek yok seven ve ilgilenen herkes görüşlerini açıklayabilir.
Şimdi sıra granocyte de açıklasın bakalım kim olduğunu?

@granocyte

O zaman ben size biraz bilgi vereyim.Yol bisikleti(siz de sanırım bu sporu yapıyorsunuz) mukavemet(dayanıklılık)sporudur.Doğru yerde doğru vites+kadans olarak özetleyebiliriz.Ve dönüş/yokuş çıkma tekniklerini de geliştirildiğinde yol bisikletçisi olursunuz.Kalanı vital kapasite artırma((alabileceğiniz enfazla havayı ciğerlerine çektikten sonra ve de bu havayı verdikten sonra kalan oksijen miktarını ifade eder kabaca)(içinde koşu olmadan
çok zordur)) ;ve kas yapısını geliştirme çalışmaları ile derece geliştirmeye yönelik antremanlardır.
Dağ bisikletciliği ise gerçekten de çok zevkli,(tehlikelerini peşinen kabul etmek kaydıyla) ferdi de yapılabilen.Dağ bisikletinde draft yoktur.Başkasının deryarine girmek te pek fazla kullanılmaz.Üstün sürüş teknikleri ve buna bağlı olarak bir hayli pahalı ve de high tech malzeme gerektiren,antreman sayısı çok fazla olan bir bisiklet dalıdır.Mesela dalgıçlık gibi BADI gerektirir.Malzemesinin üretiminde fonksiyon ve güvenlik hep diğer kriterlerden daha öndedir.
Bir kıyaslama yapmak gerekirse;çok ucuz veya çok pahalı bir yol bisikleti ile bir yarışa katılabilirsiniz ve bitirirsiniz.Dağ bisikletinde bu esnekliğe sahip değilsiniz ne yazık ki.Özellikle iniş ve dönüşlerde süspansiyon+fren+lastik kriterlerinin yanında size ve kullanma amacınıza en uygun boy ve geometri yapısında kadro ve donanım öne çıkmaktadır.
Hoplaması zıplaması olan bütün aktivitelerin seyircisi de boldur,yapmak isteyeni de.Bu da doğaldır.
Son söz:Çevrenize bir bakın.Yol ve dağ bisikletçileri ile de konuşun.Birçok dağ bisikletçisinin bir süre sonra yol bisikletine de başladığını ve büyük bir zevkle devam ettiğini göreceksiniz.İkisi birbirinin rakibi filan değil.ikisinin de yeri ayrı.

• Beğen
Tepkiler: Genar Batur
Yanlış anlaşılmak istemem benim lafım kimseye değil,amatör,profesyonel,antrenör veya triatlonla uğraşmayan biri olsun farketmez herkesin düşüncelerini açıklayıp yorum yapması çok doğal,hepimizin bilgi olarak birçok eksiğimiz olabilir,o eksikleri burada bilgi alışverişi yaparak tamamlamak güzel olan.

Mesela benim merak ettiğim bişey vardı,belki daha önceki konularda açıklanmış olabilir ama ben yine sorayım bilen biri çıkacaktır,triatlonda master lara geçiş yaşı kaçtır,yada şöyle sorayım bütün kategorilerin geçiş yaşlarını bilen varmı yani yıldız,genç,büyük,masterlar filan..?

@bikernomad

Triatlon dünyada çoğunlukla rekreasyon sporu olarak yapılır sen bir ürünü bir malı nasıl konumlandırırsan öyle alınır satılır.Sen triatlonu herkes yapamaz çok zor spordur dersen etrafına pazarlamasını öyle yaparsan öyle olur herkesde öyle anlar ama sen triathlonu 7'den 70'e herkes yapabilir diye konumlandırırsan triathlon öyle konumlandırılır ve öyle satın alınır.Ona göre de sonuçlar alınır.
Rekreayon sporcusu ile bilinlirlik arttırılır.İçlerinden performans spocuları çıkar ve triathlon gelişir.
Dünya da bu böyel ama Trükiye'de böyle değil.Niye çünkü bu işten anlamayan sporcuya değer vermeyen kendi yöneticilerine ve hakemlere değer veren bir yönetim var bu yüzden.
Bakın Eğirdir yarışı bence Trükiye'nin en iyi parkuruna sahip bir yarıştır.Siz bu işe o kadar emek harcadınız sizin motive edilmeniz teşvik edilmeniz gerekirken durum ortada siz bile daha fazla bir çaba harcamayacağım diyorsunuz.Size her konuda destek olan bir yönetim olsa idi böyle bir görüşe sahip olmazdınız.
Daha iyi bir yönetimin başa gelmesi için elimden geleniş fazlası ile yapıyorum yapmaya da devam edeceğim.

Bak ne güzel birbirimizi tanımaya başladık:)
Fırat bende düşünüyorum kırklareliden bu arkadaş kim diye,şimdi oldu.

Fırat demişsinya seçimler şubat sonunda olabilirmiş diye,peki faaliyet takvimini ne zaman yayınlarlar acaba,yada seçimler diyelimki gecikti ve nisanda oldu hiç yarış olmayacakmı o zamana kadar?

Birde 2009 faliyet programı taslağı açıklanmıştıya gördüyseniz ilk 2 yarış adana ve kütahya duatlonu var+avrupa duatlon şampiyonası görünüyo,böyle yurtdışı yarışlarına puanlamaya göremi götürüyorlar yada nasıl seçiyorlar gidecekleri(mesela ilk üçe girenleri filanmı götürüyorlar acaba..?

merhaba dağcı bugün sorduğun takvimle ilgili sana net birşey söylersem yanlış olur.çünkü seçim sonrası kimin geleceği belli değil mutlaka tarafların bir program ve takvimi vardır.Ama işleve koymak yarış yapılacak yerlerle görüşüp olur almak zaman işi duahtlon olurmu yetişirmi onuda bilemem ama gene net olmadan aldığım duyumun gerçekliği kişiye ait olmak üzere seçim olmadan kütahyada mart gibi duahtlon yapılıp ardından seçim yapılaması gibi.Normalde seçim yapılıp yeni yönetim gelene kadar eskisinin hükmü devam eder ama arada bir mahkeme kararı var ve ben eski yönetimin şu an karar yetkisinin olup olmadığını bilmiyor.Hergün sürekli birilerini arayıp bilgi almaya çalışıyorum.ama beklemekten başka yapacak fazla birşey yok ne olursa olsun bu sene biraz kayıp ve hoş olmayan şeyler gebe gibi.Sayın mçalışkan 23 yorumla ilgili mesajım sen veya foruma mesaj yazan herhangi biri değildi genel yazmıştım .Seni kişi olarak hatırlamıyorum ama istatistik olarak tüm sonuçları kadettiğimden mersin yarışında yarıştığını biliyorum genede deşifre için teşekkürler:benim yorumla ilgili sıkıntım şu siteye üye olan herkesin herkonuda yorum yapmasını engelleyeck bir durum yok.bunu faal sporcu antrenör yönetici veya başarılı sprocu ilede yok.ben kendi adıma söyleyeyim zaten bu dalda önce coğrafya ve fizik kurallarına karşı kendinle yarışıp kendi dereceni geçmeye çalışıyorum.Bu yarışta kaybeden yok ama bir gerçek var her branşta olduğu gibi kazanan bir kişidir.Yorum işine gelince bu ülkede hiç basketbol oynamadan 1. lig de koçluk yapan teknik adam vardı belki hepsini toplasan 3 geçmezdir.Ama istisnalar kaideyi bozmaz.Türkiyede bir sürü adam spor yazarıyım diye ortaya fırlıyor hayatında o branşı televizyon dışında görmemiş bir ekonomi prof. biri magazinci vb.olur olamz yorumlar inanmıyorum emeğe saygı eğer bir teknik adamın yaptı çalışmada o çalışmayı kendş daha önce yapmayıp (yani geçmişinde bu spor dalı yoksa)sporcunu çektiğiacıyı bilmiyorsa sonuç hüsran olur.Bilimsel antenman yöntemlerinde herşeyin bir kuralı aralığı şekli vardır.Yani bilgi olamadan teknik açıdan yorumu doğru bulmuyorum bilgiden kasıt duyum , gazete makalesinden alınan veya maille gelen bilgi değil gerçek bilimsel araştırma sonuçları bilerek yorumlamak yoksa etik olarak doğru değil ama sosyal olsun yönetimsel olsun muhakkak yorumu herkes yapıyor.Örn :bazı sporcular ne güzel bisiklet aerodinamik açılar uzunluklarla ilgi görsel bilgiler sundu işte bunları bilmeden yorum yapmak yanlış diye düşünüyorum çünkü arkadaşlar bu işe yıllarını vermiş tecrübeden tutunda muhakkak temeli bilim.ama tabiki yazdıklarım beni bağlar bunun tekeli ne benim nede başka bir kimse herkesin istediği yorum hakkı kendinde saklı
saygılarımla

murat sorduğu son soruya cevap olarak o yazılan taslağı şu an pek dikkate alma yurt dışına gitmr işine gelince bu güne kadar yanlış hatırlamıyorsam (bilen varsa söylesin:)türkiyeden duathlona federasyon bazında yarışan olmadı.Ama dediğin gibi yapılacak derecelere göre kişi götürülmesi gerekiyor.Şu an bir gerçek varki geçen yıl bunuda konuştuk Türkiyede şu an aslında duahtlona daha çok eğilim verilmesi gerek buna en iyi örnek geçen yıl bir nedenden yapılan balkan şampiyonası duahtlona çevrilince yıldızlar 1. bizden geldi.Çünkü Türkiyede yüzme havuzu antrenör ve yaygınlığını yüzmedeki başarıyı baz alırsak geriye uygun bisiklet ve koşudan oluşan duahtlon kalıyor.Bu demek değil kitriehlonu bırakıp duahtlon yapalım ama kısa vadede duahtlon antrenman saha imkan ve şartlar daha uygun gibi duruyor. triahtlonda İYİ yüzme hiçbir zaman yarış kazandırmaz ama kötü yüzme yarışı kaybettirir.
saygılarımla

Sevgili granocyte ve mcaliskan23;

Seviyenizden ödün vermemenizi ve aranızdaki sorunu özel olarak tartışmanızı rica ediyorum. Konumuz Triathlon Federasyonu. İlgili olmayan mesajlar silinmiştir.

Şİmdi federasyon başkanını beğenmiyorsanız değiştirmeniz pek olası olamıyor . Neden??? çünki herkes kendi düzenini kurmuş durumda. Fasafisodan kurulan bir sürü klüp. Bu klüplere yapılan göstermelik yardımlar. Bu klüplerden seçilen triathlonun t sinden anlamayan milli takım antrenörleri :) Yine bu klüplerden seçilip yurt dışına temsilci olarak gönderilenler.

Bütün bunlar ne için ? Çok basit havadan sahte oylar :)

Ben triathlondan pek anlamıyorum açıkçası ne anlama geldiğinide bilmiyorum. Hiç yarışada katılmadım. Öyle havadan sudan konuşuyorum.

Adım Oksal soyadım da Özdöl.ozdol oksal diye Google da aratırsanız belki bişiyler bulabilirsiniz.

Şuan türkiyede triathlon yok. Mevcut bir federasyon yok takvim yok. Takvim olsa bile tamamen göstermelik hangi yarışların yapılacağı hangilerinin yapılmayacağı belli değil. Kısacası yok yok yok... Zaten triathlon sporcusuda yok .

• Beğen
Tepkiler: granocyte
herkesin beklediği seçim tarihi belli oldu şubatın sonu şu an net tarihini bir aksilik olmasın diye söylemiyorum.buyrun herkes bağırıyor işte seçim kimi orada görmek istiyorsanız gösterin gücünüzü.Sonuçta :bikernomad ta söylemişti triahtlondan bukadar çok niye beklenti var ve kimseye zorla yaptırmıyorlar zor gelen yapmasın Türkiyede daha önce dedim tek başına yüzme -atletizm ve bisiklette ne varki üçü birarada ne olusun .Şu an Türkiye 1500m yüzme şampiyonu-En iyi 40km zaman karşı bisiklete binen sporcuyu ve 10 bin m koşucusu o adamlarla bayrak yarışı yaptırın gene geçemezler.Ne bekliyorsunuz ki.Bildiğim kadarı ile federsayon tarfın açılan kurslarda şu ana kadar sadece 1.kademe yrd antrenörlük belgesi verildi 1-2 kişide kendi imkanları ile yurt dışında bunu bir üstü için uğraşıyor.Çoğu spor gibi buda amatör ruh olarak değil gerçekten bundan para kazanma şansı yok o yüzden rekreatif veya hobi amaçlı yapılaıyor ya işten çıkan yada okulunun çıkış saatinden sonraki öğrenci bu sporu yapmaya çalışıyor.ne olurki böyle ama şartlar bu çoğu kişi ağlaşıyor.Arkadaşlar ülkenin sosyo -ekonomik ve kültürl düzeyi belli herkes ekmek peşinde bu sporu yapanlar ya paraları çok yada gerçekten çılgınlar herşeylerini bu işelere yatırıyor.Biz de zaten devletten bir yrd yok .Bırak ilgiyi federasyonları özerkleştirerek başından attı heryer sponsor kaynıyor ya sıralar federasyonlara sponsorluk için .birde geçen yıl %100den %70 düşürdüğü yardımı %40 mindirmişti .Bu yıl yardımın 000 lira olacağı söylendi ama gene %40 civarı bi,r yrd devam edecedk gibi e buşartlar altında ülkede külüpte olamaz-sporcuda-antrenörde.Oksalın dediği çıkar ilişkileri ile yürüyen sistemin yanlışlığına katılıyorum ama katılamdığım işleyen sistem veya çark benimle dönerken iyide bana karşı dönerken kötümü oluyor.Yani bir yerde bozukluk veya yanlşlık varsa biz bunu parçasıykende olumlu eleştirmizi yapıp sonucun takip etmeliyiz.Bir anlayamadığım konuda biz burada birbirimiz hakkında bilgi toplamıyoruz veya kimin ne yaptığıyla ilgilenmiyoruz.Biirde söylediği: google niye onunla bir araştırma yapıp niye hakkında bilgi sahibi olmamız gerektiği?bu konuya ne gibi bir faydas olacak
saygılarımla

@tria

Son zamanlarda triathlonla ilgili çok yorum okudum, dinledim ama bu sizinkisi en marjinal ve faydasızı.
Dünyada triatlon sporcusunun çok olduğu yerlerde sporcular kış antrenmanlarını tamamlamak için duathlon yarışlarına girerler.Özellikle triathlet sayısının çok olduğu Avrupa'da duathlon çok yaygındır fakat duathlon olimpik bir spor değildir.Yakın ve uzak gelecekte de olamayacaktır.
Türkiye'de triathlona değer vermeyen triathlon federasyonunun duathlon yarışlarını niye yaptığını herkes bilmektedir.Kütahya'da yapılan duathlon yarışı Kütahya'da kurulan 6 triathlon klübünün oy hakkı - toplamda baya çok oy - almasını sağlar.Ve seçim iptal olmasaydı bu çakma klüpler kılıçoğluna oy vereceklerdi.
Yıldızlarda 1 geldi çok güzel.Peki sonra ne olacak o çocuğa yüzme mi öğreticez?Ya da Triathlon Balkan şampiyonasını son anda duathlona tekrar dönmesini bekleyeceğiz?

Türkiye'de triathlon son 3 yıldır zaten bitti.Daha öncede yazdım son Alanya yarışı en iyi erke 2:08
2000-2005 arası en iyi derece 1:53
Dereceler herşeyi anlatıyor.
Serpil Aras koşmuş 1999'da 2:31 varmı bayanlarda bu derecenin yanına yaklaşan???
O da yok o zaman demekki birileri yemiş bitirmiş triathlonu.

Projenizi çok güzel düşünmüşsünüz ama sonraki adımları planlamak imkansız.

Evet Yüzme Türkiye'de çok zor yapılan özellikle perifer illerde çoğu yerde havuz ve antrenör yok.
Ama yüzücü sayısı çok fazla bu yüzücü potansiyelini kullanmak kısa vadede triathlona çok daha fazla kazandırır.Örnekleri de Trükiye'de çoktur.
TDİ bunun en iyi örneğini yıllarca sergiledi.Ama şu anki federasyondan solayı devamını getiremedi.

Arkadaşlar triahlonun ne olacağı seçimden sonra netleşecek.Bence aynı yönetim kazanırsa Triathlon sporcusu kaybedecek.Triathlonu gezmek vakit geçirmek için kullanan yöneticiler-antrenörler-hakemler kazanacak.Triathlon federasyonunun kısıtlı imkanları ile yurtdışına amacı sadece gezmke olan geziler düzenlemeye devam edecek.Hiç bir yarış, eğitim programı, faaliyet planlı olmayacak.

Sevgilerimle

Birde bilen varsa yazsın benim puanım niye -152?:)
Mesajlarım silinince - puan mı yazılıyor???
yeni üyeden bir üst levela paraylamı geçiliyor?:)

@granocyte

Size eksi puan veren üyeleri ve sebeplerini kontrol panelinize bakarak gözden geçirebilirsiniz. Forum yönetimiyle ilgili şikâyetlerinizi "Forum Hakkında Genel Konular" bölümüne konu açarak veya yöneticilerle özelden görüşebilirsiniz.

yorumun güzel .Ama birşey soracağım.Triahtlon 2000 yılına kadar olimpik değildi ilk yunanistanda koşuldu gibi biliyorum(yanlışsa birisi doğrusunu yazssın)Şimdi duahtlon olimpik değil diye geliştirmiyelimmi.Çok iyi antrenman verdiği doğru .eski federasyonun ,dediğin gibi duahtlonla ilgili olabilir.Ama şimdi onlara puan olmasın diye duahtlon yarışımı yapmayalımmı .Ayrıca dediğin dereceler doğru ,sakın federasyon avukatlığı yaptığımı düşünme sadece objektif değerlendirme yapacağım.dediğin yıllardada bu yönetim vardı .tabi genel olarak çok değişiklik oldu ama şekil aynı.O yıllardaki başarıyı şuna bağlıyorum 3 tane çok sağlam kulüp vardı TDİ karagücü denizgücü eleman sorunu yoktu havuz desen bahçelerinde bisiklet harcırah hiçi sıkıntı yok çocuklar üst sınıflara gidip mezunlar olunca ve başlarındaki sorumlularda değişiklik ve anlayış değişikliği olunca bu rekabetin azalmasına neden oldu bir yerde rekabet varsa başarı gelir.Bu arada federasyonda yeterli çalışmadı en önemli harcılar da verilen sayı azalınca katılımda çok azalma oldu hele bir trabzon yarışı varki tam fiyasko.biliyorsundur.Ama açık söyliyeyim çünkü bunu herkesin yüzünede söyledim bu kulüplerde çalışltırcı olsun sporcu olsun çok tanıdığım var ben ortalıkta dört dönüp federasyona fax mail çekip dururken onlar federasyonun yanndaydı federasyondan yardımları alırken listeler kamplar yapılıken herşey iyiydi nezaman birileri çıkar işlişkilerinde sorun yaşadı herşey bitti iyi federasyon kötü oldu .Hep böyle değilmi zengin olanın yannından adam hiç eksik olamaz .Taki düşene kadar.şimdi yeni delege listesi nasıl olur bilmiyorum dedğin kütahya kulüplerine gsgm oy hakkı verirmi vermezmi bilmiyorum .Hayırlısı .Herkes her zaman iyi olsun diye uğraşmıyıor onu çıkarlarına kim ulaştıracaksa o yolu tercih ediyor.Şimdi kim olursa olsun başkanlar kim olursa olsun pek te hizmet aşkı için yanıp tutuştuğunu zannetmiyorum
saygılarımla

sayın site üyelerinden özür diliyorum bu aralar işlerim dolayıs ile biraz dalgınım sidney yerine yunanistan yazdım.Hata için kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: granocyte
@tria

Bu çıkar ilişkileri konusunda sana katılıyorum.

Evet her başkan da dediğin gibi hizmet için yanmıyor doğru fakat alternatin varolandan daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bence duathlon triathlonun ayrılmaz bir parçasıdır.Mart Nisan aylarında mantıklı illerde yolu düzgün olan atletizm parkurunda koşulmayacak bir formatta yapılacak bir duathlon Küthayada yapılan duathlon'dan bin kat daha faydalı olacaktır.Bired yazın duathlon yapmak ne derece faydalıdır?Her hafta sonu yarışımız olsa ok fakat her hafta sonu yarışda olmadığı için bence yazın heleki İzmirde duathlon da mantıklı bir faaliyet değil.Bu arada Kütahya başkanın memleketi bilmeyen yoktur heralde.

Dediğin gibi hayırlısı.Herşeyi zaman gösterecek.

Saygılarımla

@Zuhâl

Ben özel mesaj yazıcam ama özel mesaj gönder'e basınca

"Bisikletforum.com da özel mesaj gönderebilmek için enaz 50 mesajınız olmalıdır.. Sizin şu andaki mesaj adediniz 16 dir."

yazıyor.Ne yapmam lazım?

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Bence en doğrusu diğer insanlara faydalı olabilmek için foruma yazmaktır, sırf birilerini kötülemek yada eleştirmek için değil. Eğer faydalı olmaya çalışırsanız mesajınız da puanınız da artar.

Çok ilginç, bir spor dalının, federasyonundaki sorunlar nedeniyle bir ülkede gerçekleştirilememesi ne enteresan ve acı bir durum... Federasyon iyi çalışır, kötü çalışır ama kitlenmesi, web sayfasının kararması.. bunlar anlaşılacak şeyler değil. Burada söylendiği kadarıyla bir önceki genel kurul usulüne uygun yapılmamış. Peki web sayfasını da mahkeme mi kararttı? Hiç sanmıyorum, güncelleme durabilir onu anlarım. Fakat sayfaya kapkara neden yapılır?

İmkanı olanlar yurtdışındaki organizasyonlara katılmaya çalışacaklar, yurtdışından hiçbir sporcu ülkemize triatlon için 2009'da gelmeyecek... Şubat'ta takvim açıklansa bile çok geç...

Mesela benim Almanya'da 2 arkadaşım var. Onları Türkiye'de bir Triatlon'a ikna edebilirken şimdi ben Hamburg Triatlon'una gidiyorum.

Spor Bakanlığı'nın, şimdiki federasyonun kulağını çekmesi lazım

granocyte'in 'çizilmesi' herhalde bizim göremediğimiz, silinmiş bazı mesajları yüzünden oldu. Bu konu altında şu an görebildiğim yazılarda buna sebep göremiyorum çünkü. Biraz sert üslup olabilir, fakat herkes aynı tarafta gözüküyor, yanlış mı yorumluyorum bu konu başlığını?

Alınganlık göstermeyip ifade edilmek isteneni anlamaya gayret edersek bu tür tartışmalar daha az olur. Benim gibi yumurtadan yeni çıkmış bir triatlon 'heveslisi'ni Türkiye'deki durum hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Bu arada, lise mezunu olmayıp da iyi işler yapan çok insan var (tabi istisnai insanlar bunlar). Bir insanın lise mezunu olmayışı çoğunlukla onun suçu, özrü değildir. Acaba bu kanun özellikle başkandan kurtulmak için mi, yoksa faydasına inanıldığı için mi çıkartıldı?

Her neyse, hepimizin amacı Triatlon'un da diğer tüm sporlar gibi ülkemizde gelişmesi olmalıdır. Derecelerden önemlisi güzel ve cazip organizasyonlar yapmaktır. O zaman dereceler de arkasından gelir.

Belki yaşımdan olsa gerek, derece yapan 3-5 Türk Triatlon'cudan çok, zevk için de olsa triatlon yapan 400-500 sporcuya sahip olmanın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Geri