Çok ilginç, bir spor dalının, federasyonundaki sorunlar nedeniyle bir ülkede gerçekleştirilememesi ne enteresan ve acı bir durum... Federasyon iyi çalışır, kötü çalışır ama kitlenmesi, web sayfasının kararması.. bunlar anlaşılacak şeyler değil. Burada söylendiği kadarıyla bir önceki genel kurul usulüne uygun yapılmamış. Peki web sayfasını da mahkeme mi kararttı? Hiç sanmıyorum, güncelleme durabilir onu anlarım. Fakat sayfaya kapkara neden yapılır?
İmkanı olanlar yurtdışındaki organizasyonlara katılmaya çalışacaklar, yurtdışından hiçbir sporcu ülkemize triatlon için 2009'da gelmeyecek... Şubat'ta takvim açıklansa bile çok geç...
Mesela benim Almanya'da 2 arkadaşım var. Onları Türkiye'de bir Triatlon'a ikna edebilirken şimdi ben Hamburg Triatlon'una gidiyorum.
Spor Bakanlığı'nın, şimdiki federasyonun kulağını çekmesi lazım
granocyte'in 'çizilmesi' herhalde bizim göremediğimiz, silinmiş bazı mesajları yüzünden oldu. Bu konu altında şu an görebildiğim yazılarda buna sebep göremiyorum çünkü. Biraz sert üslup olabilir, fakat herkes aynı tarafta gözüküyor, yanlış mı yorumluyorum bu konu başlığını?
Alınganlık göstermeyip ifade edilmek isteneni anlamaya gayret edersek bu tür tartışmalar daha az olur. Benim gibi yumurtadan yeni çıkmış bir triatlon 'heveslisi'ni Türkiye'deki durum hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Bu arada, lise mezunu olmayıp da iyi işler yapan çok insan var (tabi istisnai insanlar bunlar). Bir insanın lise mezunu olmayışı çoğunlukla onun suçu, özrü değildir. Acaba bu kanun özellikle başkandan kurtulmak için mi, yoksa faydasına inanıldığı için mi çıkartıldı?
Her neyse, hepimizin amacı Triatlon'un da diğer tüm sporlar gibi ülkemizde gelişmesi olmalıdır. Derecelerden önemlisi güzel ve cazip organizasyonlar yapmaktır. O zaman dereceler de arkasından gelir.
Belki yaşımdan olsa gerek, derece yapan 3-5 Türk Triatlon'cudan çok, zevk için de olsa triatlon yapan 400-500 sporcuya sahip olmanın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.