Nasil Yapilir

Karakartal Platton

Forum Bağımlısı
Tepki
157
ARKADAŞLAR BEN tr.cx li bir internet sitesi yapmak istiyorum nasıl yapabilirim bilgisi olan buraya yazabilirmi? Bu arada duyduğuma göre com lu siteler paralıymış bu doğrumu acaba? :) :D :eek:

Scudo

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
.com uzantılı sitelerin domain adları InterNIC'den, bu işi yapılan ajanslar aracılığı ile satın alınır. InterNIC dünya üzerinde alan adlarının dağıtımını kontrol eden kuruluştur. Tabi ki de alan adları ücretlidir. Senin almayı düşündüğün gibi alan adları ise kimi firmalar tarafından bir takım reklamlar karışılığında ücretsiz olarak dağıtılır.
.com.tr uzantılı (daha doğrusu .tr eki olan tüm domain adları) adresler ise ODTÜ'den satın alınır. Türkiye'de bu isimleri dağıtmaya yetkili kuruluş ODTÜ'dür.

Nevzat KÖSEOĞLU

Forum Bağımlısı
Tepki
593
ARKADAŞLAR BEN tr.cx li bir internet sitesi yapmak istiyorum nasıl yapabilirim bilgisi olan buraya yazabilirmi? Bu arada duyduğuma göre com lu siteler paralıymış bu doğrumu acaba?

html kodlarıyla yapabilirsin siteni kendimden biliyorum:D
aşagıdaki linkten bulabilirsin;)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Karakartal Platton

Karakartal Platton

Forum Bağımlısı
Tepki
157
Ncok Ben O Sİteye Gİrdİm Ama HİÇ Bİr Şey Bulamadim Sen Bulup Bana Verİrmİsİn Bİr Zahmet???????

Nevzat KÖSEOĞLU

Forum Bağımlısı
Tepki
593
mesela bu kod sitende tam korumayı saglar yanı sag ve sol tık işe yaramaz hiç bir yazı kopyalayamazlar:D

<body oncontextmenu="return false" onselectstart="return false" ondragstart="return false">

msconfig

Forum Bağımlısı
Tepki
780
@ncok

evet script dogru ama sen sitende bu script'i neresiye yaziyorsun o onemli.
senin kaynak dosyayi yolla istersen zip yapip bir bakalim ;)

Tepki
17
arkadasim. geocities yada tripod gibi bir siteden oncelikle yazacagin metinleri falan hazirla. ve web de yayinla. bunu yarken zaten ne nereye geliyor biraz ogreniyorsun. bu siteler sana yetmediginde yani kendi domain adini almak istedigide (link) yada (link) gibi sitelrden domain simini satin aliyorsun. ardindan bir web sayfasi yazilimi programiyla ( dreamweaver ) kendi sayfani kendin olusturup web e yani kendi domainine ( cuteftp - smartftp ) programiyla yukluyorsun. ozelde direkt cevap verebilirim. tr uznatili domainler odtu tarafindan verilir. bildigim kadariyla prosedur biraz uzun.

Mustafa_Temizel

Daimi Üye
Tepki
70
Bisiklet
Salcano
acaba bunların fiyatları nedir.Biz kendi firmamız için yapmayı düşünüyoruzda sizlerden bir önbilgi alayım dedim.

Murat CER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.132
@Mustafa_Temizel

turkeyexpert2000'in verdiği lnkler sana yardımcı olacaktır fiyatlar konusunda..