Nasıl tur planı yapılır?

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Ben tur yapmayı düşünüyorum fakat ailemin buna izin vereceğini pek sanmıyorum en azından türkiye içinden başlayıp gitmeme :D benim merak ettiğim şeyler var.ben örneğin baltık ve iskandinav ülkerini gezmek istiyorum.böyle büyük turlar için neler gereklidir, önceden nasıl bir plan yapılır, neylerle karşılaşabilir(en kötüsü dahil),acil durumlar vs...... bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.her iş öncesinde bi plan olması gerek bu yüzden nasıl bi yol izlemem gerektiğini merak ediyorum
 
Scudo
Kayıt
23 Eylül 2010
Mesaj
72
Tepki
48
Şehir
İstanbul
@Batuhan Keleş

Ooo iskandinav ülkeleri falan demişsin, bıraktım bisikleti bence ilk ve en büyük problemin vize olur. Yaşınız kaç bilmiyorum fakat türkiyeden bisikleti ile kalkacak birinin en azından türkiyede mülkü, sabit bir mesleği olmalı ki güven telkin edebilsin elin yabancılarına. Göçmen gözüyle bakıyorlar genellikle. Shengen vizesi alabilmek lazım öyle geniş geniş turlar için ve ilk olarak internetten shengen vizesi hakkında bilgi toplamanı isterim. Bisiklet, antreman, ekipmanlar, çantalar, aydınlatma, uygun kıyafet, tamir aletler, yedek lastikler falan... bunlar zaten forumda teker teker tartışılmış uzun turlar için. Araştırıp okumanı tavsiye ederim.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
öğrenciyim ve gelecek sene erasmusla isveçe gitme durumum var.19 yaşındayım
 
Kayıt
23 Eylül 2010
Mesaj
72
Tepki
48
Şehir
İstanbul
@Batuhan Keleş

Erasmusla gitme ihtimalin var ise altı ay boyunca orada çok güzel turlara çıkma ihtimalin var, fakat sanki türkiyeden çıkıp oralar gitmeyi düşünüyormuşsun gibi söylemişsin, işte o epey zor senin yaşında biri için fakat isveçe gideceksen orada gezip tozup fotoğraflar çekilip, burada paylaşman güzel olurdu. Daha önce turlara çıktın mı bilmiyorum fakat genellikle şöyle bir hesap yapman işe yarayabilir. Saatte 20- 25 km yol yapacağını düşün ve buna göre seçeceğin güzergahın mesafesine göre kaç saat sele üstünde kalacağını, nerelerde rampalar çıkacağını kestir. Hazırlık maaliyetini hesapla, mesafen geceyi çadırda, tulum da veya otelde geçirmeni gerektiriyor mu saatte 20km yol alacağında hesaplayarak kararlaştır. Tabi söylemesi düşünmesi kolay, uzun bir tur için bir sene bile hazırlanmam gerekebilir. İş biraz mesafeye, bisiklet seçimine, beslenmeye bakıyor.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
aslında türkiyeden çıkıp öylede bi tur yapmak istiyorum fakat dediğiniz benim yaşında biri için zor :( daha önce tur yapmadım.bisiklet konusunda ise şuanda evde bir bisikletimiz var fakat 16 inç olduğu için abim kullanıyor bana sezon açılınca 18 inçlik bişey alcaz.evdeki bisiklet : (link) Fakat belkide yeni bisikleti isveçden alırım şuanda kesin bişey yok. baltık ve iskandinav ülkelerinde biraz arkadaşım var onlarda davet etti beni.Artık bisikletle daha büyük şeyler yapmak istiyorum :D imkanın sınırlarını görmek için imkansızı denemek istiyorum :D :D
 

mustafa akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Ağustos 2010
Mesaj
2.361
Tepki
3.632
bence en lazım olan şey
turun herhangi bir yerinde
tüm ekipmanı bırakıp
uçağa binip memlekete dönecek bir paranın cepte kalmasıdır, arkana bakmadan
yelkenciler öyle yaparlar
gemi arızalanıp veya başlarına bişey geldiğinde
herşeyi bırakıp geri dönebilecek para, yedek akçe olarak kenarda durur

gerisini yapanlardan sormak lazım
 
  • Beğen
Tepkiler: cihan aksoy

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
sponsorum kyk :D her ay aksatmadan para veriyor :D bu aralar vizelerle boğuştuğum için pek araştırma fırsatım yok.örneğin litvanya ve norveçteki arkadaşlarım ülkelerinde tur yapmam için çağırdı.pasaportumu ve uçak biletlerimi alıp bisikletimide bavula koyup gidebilirmiyim?bir müh. öğrencisi olarak iyi bir plan yapma zorunluluğu hissediyorum.daha önce böyle turlar yapan arkadaşlar varsa neler yapmam gerektiği hakkında detaylı bilgi yazabilirler mi veya link verebilirler mi?
 

S.Emre DURMAZ

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Ekim 2009
Mesaj
412
Tepki
353
Yaş
43
Şehir
Acıbadem/İstanbul
İsim
S.Emre
Bisiklet
Cube
öncelikle biraz antrenman ve deneyim gerekiyor. Kondüsyonun çok önemli. İlk olarak bence çevre illere günübirlik olarak gidip gelmelisin, şehirlerarası yollara alışmalı, kondüsyonunu arttırmalısın. Sonrasında 2-3 günlük turlara ve biraz daha uzak şehirlere gidip gelmelisin. Bisiklet alacaksan ve uzun turlar yapmak istiyorsan öncelikle 28 inchlik bir tur bisikleti düşünmelisin. Bisikletin sağlam ve kaliteli olmalı. seni yolda bırakmamalı. Bisikletine uygun heybe, çanta, yedek lastikler, yama takımı almalısın. Giyecek, yiyecek içecek.. Bu ekipmanlar ayrıca taşıman gereken bir yük de demek oluyor aynı zamanda. Bisiklet tamirinden de az çok anlaman, bilmiyorsan temel bazı şeyleri öğrenmen gerekiyor. Örneğin lastiğe yama yapmak, fren-vites ayarlamak, fren-vites teli değiştirmek, vs.. Şehirlerarası yollarda veya yabancı bir ülkede olası bir arıza nedeniyle yolda kaldığında bisikletini tamir edebilmen gerekir. Ya da yanında bu işlerden anlayan bir veya birkaç arkadaşınla yola çıkmalısın. Unutmamalısın ki tek kişi çıkmak, eğer bu işlerde tecrübeliysen bile grup olarak çıkmaya nazaran daha risklidir. Allah korusun insanın başına her şey gelebilir. Bu gibi durumlarda grup olarak çıkıldığında insanlar aynı zamanda birbirlerine göz-kulak olacaklardır. Olası problemler de ayrıca daha çabuk çözümlenebilecektir. Henüz yaşın genç, için kıpır kıpır, fark ediyorum. Aynı düşünceleri 30 yaşımda olmama rağmen ben de paylaşıyorum seninle. Maddi durumdan dolayı çalışmak zorunda olmasam, atlayıp bisikletime tüm dünyayı gezip dolaşmak istiyorum :) Ama birdenbire olmuyor bunlar. Tabi amacım gözünü korkutmak değil, ufak ufak kısa turlardan uzun turlara doğru tecrübe kazanarak zaman içerisinde koşullar da uygun olduğu taktirde her şeyi başarabilirsin... Bakarsın ileride yollarımız uzak diyarlarda kesişiverir..

İçindeki gezgin ruhunun hep yaşaması ve bisiklet alevinin sönmemesi dileklerimle
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
teeşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için dediklerinizde haklısınız.zaten tur yapmak için sadece yaz tatili var önümde.eger böyle tur yapabilirsem yazın olacak fakat erasmus sınavını kazanırsam gelecek sene isveçde yapacağım.tur bisikletleri hakkında çok bir bilgim yok.ben mtb almayı düşünüyordum trek 4300 D filan düşündüm daha bisiklet konusunda bişey yok fakat önere bileceğiniz tur bisikleti varsa bu iş için bakabilirim.fakat benim korkum tur bisikleti bozuk ve stabilize yollarda nasıl, mtb ye göre?bu sebeple biraz temkinliyim tur bisikletine :( bu yaz baya bi antreman yapacağım ;) tek kişilik çıkılan turlarda benim için en önemli şey güvenlik meselesi yurtdışında nasıl bilmiyorum fakat türkiyede haberlerden gördüğüme göre biraz karamsarım malasef :(
 

Aziz Özkan

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Mart 2010
Mesaj
793
Tepki
474
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Corratec
en önemlisi de yanına anlaşabileceğin bir yol arkadaşı bulmak.

tabiki bu kadar büyük turları tek başına da yapabilirsin ama 2 veya 3 kişi olmanın tadı ayrıdır.

bunların yanında diğer konular yani konaklama yemek para vs. gibi şeylerin hepsini önceden ayarlamak işine gelir.

boyle buyuk turları gerçekleştiren üyeler var forumda onların yazdıklarını ve internetteki diğer bisiklet gezginlerinin bloglarını okursan bir sürü şey ogrenirsin
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
şuan için uzun ülkeler arası tur yapmak için zamanım yok :( uzun tur yapan arkadaşların bloglarını okuyacağım ;) zaten gitmeyi planladığım ülkerlede ordaki arkadaşlarıma birlikte turun bir bölümünü yapmayı düşünüyorum örneğin arkadaşımın şehrini onunla birlikte tamamlamak gibi.bu konuyu açmamın sebebi zihnimde kendime bir yol haritası çizmek bu turlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmak.bir öğrenci için böyle uzun bir tur için gerek maddiyat gerekse zaman şu an için kısıtlı.
 

M.Burak KARADAĞ

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
2.643
Tepki
1.894
Yaş
30
Şehir
İstanbul, tatil dönemlerinde Ankara
Bisiklet
Carraro
Gerektiği zaman çalıların içine yapmayı bilmen lazım :D
Taharet taşının kullanımını bilmen lazım :D
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@M.Burak KARADAĞ

dağcılıktan dolayı biliyorum o tür işleri :D
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
her hafta adanadan halep'e(suriye) tren seferi var.bildiğim kadarıyla vizede gerekmiyor.sizce halep ve suriye nasıl? daha önce o bölgelere giden arkdaşlar var mı? bisikletle veya bisikletsiz.