Scudo Sports

Nasıl kondisyon yapabilirim ?

Tepki
14
2 Aydan beri Whistle 1164 D kullanıcısıyım.
Çeşitli turlara katıldım.
Kondisyon yapmak istiyorum.
Kışları bisiklet ile gezemeyeceğim için nasıl bir kondisyon programı yapmalıyım ?
Kondisyon bisikleti alsam faydası olur mu ? Yoksa boşuna para mı ?

Scudo
kışları çıkmamak bir hata olur bence eğer yağmur çamur olacak diye çıkmıyorsanız yağmurda çamurda bisiklet daha eğlencelidir kanımca..

kondisyon hakkında ise kaslarınızı her bisiklet sürüşünüzde bir öncekinden daha çok yorarak ve zorlayarak yapabilirsiniz bu şekilde her bindiğinizde atıyorum bir rampayı önceki çıkışınızdan daha rahat çıktığınızı farkedeceksiniz böyle böyle geliştirebilirsiniz

Kışın bisiklete binmeyecekseniz bisiklete verdiğiniz para boşa gider bence :) Yazdan yaza binmekle insanda kondisyon falan kalmaz.Bence kışın kuru havalarda kendinizi fazla zorlamayacak turlara çıkın derim çünkü kondisyon bisikletleri ter attırmakdan başka bir işe yaramıyor.İlla da diyorsanız yok ben kışın çıkmam diye o zaman internetten Roller alacaksınız kondisyon bisikletinden çok daha faydalı maliyeti 100-200 tl arası değişen ürünler bunlar.Hem kendi bisikletiniz üstünde olursunuz bisikletten soğumazsınız hemde kondisyon bisikletinden çok daha fazla faydasını görürsünüz.Ama söylemem lazım kalın lastiklerle bindiğinizde çok fazla ses çıkartıyor bu aletler ince lastik almak şart :)

• Beğen
Tepkiler: Tolga_907
Kışın bisiklet sürmemek bence de doğru değil.Ayrıca arkadaşında dediği gibi roller güzel bir fikir alışmanız uzun sürer ancak , kış uzun elbet başaracaksınız :)

Uzun mesafe koşuların ; dayanıklılığa bisiklet sporundan daha fazla katkısı olur . Tabii ki önce bir kaç km'den başlayıp 5-7 km'ye kadar çıkan koşular olabilir bunlar. Ayrıca ilkbahar ve yaz ayları için size temel oluşturmada yardımcı olur . İlla bisiklete bineceğim diyorsanız yine size trainer veya roller almayı tavsiye ediyorum . Az gürültü yapanı seçmeniz iyi olur . Haftada birgün Pazarları da yağmur çamur demeden bisiklete binmenizde fayda var . Ama sakın kondisyon bisikleti gibi bir alternatif düşünmeyin !

• Beğen
Tepkiler: Tolga_907
Ben kondisyonumu kışında dahil olmak üzere hava rüzgarsız ve kuru olursa işe bisiklet ile gidip gelerek yapıyorum. Arada da Beyazıt'a fakülteye gidiyorum. Kondisyonumun bayağı bir arttığını 1,5 ayda anladım.
Bisiklet mevsimlik değil bir ulaşım aracı olduğu için günlük kullanılmalıdır. Bakkala çakkala giderken, işe giderken, gezerken, alış verişe çıkarken, yani her yerde kullanılmalı
Bir de spor salonuna da gidip form tutabilirsiniz.
İyi günler.

Konu açamadığım için en uygun açılmış olan bu konudan yazayım.

2 konuda fikriniz lazım.

1. Bisikleti yeni aldım sayılır kondisyon 0.ama bisikleti bir alışkanlık haline getirmek istiyorum zamanla uzun turlar vs. Yaş 28.kondisyon nasıl sağlanır yani mesela şuan üsküdardan kadıköye bisikletle gitmek istesem gidemem. Nasıl başlamam lazım kondisyon işine.

2. Çok eski yorumlarda kışın bisiklet keyifli oluyor yazılmış. Üşüme işini nasıl çözcez ki çok çabuk ve fazla terleyen biriyim. Soğukta bisiklet imkansız geliyor bana.

2 konuda fikriniz lazım.

1. Bisikleti yeni aldım sayılır kondisyon 0.ama bisikleti bir alışkanlık haline getirmek istiyorum zamanla uzun turlar vs. Yaş 28.kondisyon nasıl sağlanır yani mesela şuan üsküdardan kadıköye bisikletle gitmek istesem gidemem. Nasıl başlamam lazım kondisyon işine.

2. Çok eski yorumlarda kışın bisiklet keyifli oluyor yazılmış. Üşüme işini nasıl çözcez ki çok çabuk ve fazla terleyen biriyim. Soğukta bisiklet imkansız geliyor bana.
1 için cok bısey demeyım. 3-5 günde bır ılk basta 5-10 km ıle baslasanız 1 aya 40-50 surersınız diye tahmın edıyorum.
2 ter tutmayan polyester içlik gıymek lazım. Pamuklu atlet felan giyersenız perısan eder :) terı emer ıslanır. Ben 10 derece için 1 içlik bırde rüzgar kesen içi kumaşlı bır sweat giyiyorum. Daha altınada içime ince bırseyler daha eklıyorum. Alt kısımada içlik. Eksı derecelerde surmedım hiç sürmemde

@Nurkank Kondisyon için önerim şu şekilde olabilir. Uzun tur dediğiniz için yol bisikleti ile başladığınızı ve amacımızın 100km'lik bir turu ortalama 25km/sa ile tamamlamak olduğunu varsayıyorum. Bu durumda yaklaşık 2 3 aylık bir süre gerekecektir. İlk hafta 3x3 (3 kilometre 3 sefer) ile başlayın. Sonraki haftaları aşağıya sıralıyorum. Tabi beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz de şart. Ben 38 yaşındayım ve 200km üstü turları çıkartabiliyorum. Bu yazdıklarım size bir fikir vermelidir, yani bir doktor ya da uzman tavsiyesi gibi düşünmeyin. Fakat şunu eklemeliyim herhangi bir spora başlarken hep bu yaklaşım izlenir. Haftalar arasında zorlanırsanız bir önceki haftayı tekrarlayabilirsiniz. Bu o mesafelere alışmanızı sağlayacaktır.

2 hafta 5x2 ve bir tane 10km
3. hafta 7x2 ve 15km
4. hafta 10x2 ve 20km
5. hafta 15x2 ve 30km
6. hafta 20x2 ve 40km
7. hafta 40x2 ve 50km
.
.
.
.
.

Kışın bisiklete binmek bence sizin bir sonraki sezondaki hedefiniz olmalı. O bambaşka bir dünya.

@Nurkank Kondisyon için önerim şu şekilde olabilir. Uzun tur dediğiniz için yol bisikleti ile başladığınızı ve amacımızın 100km'lik bir turu ortalama 25km/sa ile tamamlamak olduğunu varsayıyorum. Bu durumda yaklaşık 2 3 aylık bir süre gerekecektir. İlk hafta 3x3 (3 kilometre 3 sefer) ile başlayın. Sonraki haftaları aşağıya sıralıyorum. Tabi beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz de şart. Ben 38 yaşındayım ve 200km üstü turları çıkartabiliyorum. Bu yazdıklarım size bir fikir vermelidir, yani bir doktor ya da uzman tavsiyesi gibi düşünmeyin. Fakat şunu eklemeliyim herhangi bir spora başlarken hep bu yaklaşım izlenir. Haftalar arasında zorlanırsanız bir önceki haftayı tekrarlayabilirsiniz. Bu o mesafelere alışmanızı sağlayacaktır.

2 hafta 5x2 ve bir tane 10km
3. hafta 7x2 ve 15km
4. hafta 10x2 ve 20km
5. hafta 15x2 ve 30km
6. hafta 20x2 ve 40km
7. hafta 40x2 ve 50km
.
.
.
.
.

Kışın bisiklete binmek bence sizin bir sonraki sezondaki hedefiniz olmalı. O bambaşka bir dünya.

Teşekkür ederim bunu deneyebilirim. yol almadım başlangıç şehir bisikleti aldım. baktım yapabiliyorum o zaman daha prof. düşünücem. önce kondisyona odaklanıyım.

kış sürme olayını herkesin bu kadar övmesi merak cezbettiriyor :)

1 için cok bısey demeyım. 3-5 günde bır ılk basta 5-10 km ıle baslasanız 1 aya 40-50 surersınız diye tahmın edıyorum.
2 ter tutmayan polyester içlik gıymek lazım. Pamuklu atlet felan giyersenız perısan eder :) terı emer ıslanır. Ben 10 derece için 1 içlik bırde rüzgar kesen içi kumaşlı bır sweat giyiyorum. Daha altınada içime ince bırseyler daha eklıyorum. Alt kısımada içlik. Eksı derecelerde surmedım hiç sürmemde

polyester e mecburuz sanırım ter tutmaması için. bu düşündürücü. teşekkürler

2 konuda fikriniz lazım.

Foruma ve bisiklet sporuna hoş geldiniz :D
Forumumuz derya deniz, anahtar kelimeleri aratarak pek çok içeriğe ulaşabilirsiniz, çünkü bu soruları daha önce farklı başlıklarda defalarca kez, hatta detaylandıra detaylandıra konuştuk :harika:
Fakat giriş mahiyetinde bir ön bilgilendirme yapayım sorularınıza kendimce:
1- Kondisyon diyoruz ama bisiklet jargonunda buna "base" deniyor. Alt yapıyı inşa etmek şeklinde Türkçeleştirebiliriz. Bu, aslında ileriki bisiklet hayatınız için çook önemli.. Çünkü düşük nabız, kendinizi zorlamadan gideceksiniz. Bu sayede vücudunuz, daha önce hiç bu kadar uzun süre korumadığı tempoya (uzun süre bisiklet sürmek) alışacak. Kalbiniz güçlenecek, çünkü artık kalbinizi daha aktif kullanıyorsunuz! Daha hızlı çalışmaya zorluyorsunuz, o da tek pompada daha fazla kan pompalayabilmek, bu sayede daha verimli çalışabilmek için kaslarını geliştirecek! :harika: Aynı şey akciğerleriniz için de geçerli. Kesinlikle gelişecekler. Kılcal damarlarınıza kadar gelişeceksiniz, vücudunuz uzun süre tempoya alışık hale gelecek hiç korkmayın.
Bunu yaparken kendinizi zorlamamanız önemli. Sakin ve derinden gidin. Düşük nabız uzun sürüş antrenmanlarına odaklanın, hem de uzun bir süre (aylarca)

2- Kışın giyim derya deniz, kesinlikle forumda kapsamlı bir araştırma yapmalısınız :harika: İnce ve kat kat giyinmek, özellikle ayağı üşütmemek, terleyecek kadar kalın giyinmemek öneriliyor

Foruma ve bisiklet sporuna hoş geldiniz :D
Forumumuz derya deniz, anahtar kelimeleri aratarak pek çok içeriğe ulaşabilirsiniz, çünkü bu soruları daha önce farklı başlıklarda defalarca kez, hatta detaylandıra detaylandıra konuştuk :harika:
Fakat giriş mahiyetinde bir ön bilgilendirme yapayım sorularınıza kendimce:
1- Kondisyon diyoruz ama bisiklet jargonunda buna "base" deniyor. Alt yapıyı inşa etmek şeklinde Türkçeleştirebiliriz. Bu, aslında ileriki bisiklet hayatınız için çook önemli.. Çünkü düşük nabız, kendinizi zorlamadan gideceksiniz. Bu sayede vücudunuz, daha önce hiç bu kadar uzun süre korumadığı tempoya (uzun süre bisiklet sürmek) alışacak. Kalbiniz güçlenecek, çünkü artık kalbinizi daha aktif kullanıyorsunuz! Daha hızlı çalışmaya zorluyorsunuz, o da tek pompada daha fazla kan pompalayabilmek, bu sayede daha verimli çalışabilmek için kaslarını geliştirecek! :harika: Aynı şey akciğerleriniz için de geçerli. Kesinlikle gelişecekler. Kılcal damarlarınıza kadar gelişeceksiniz, vücudunuz uzun süre tempoya alışık hale gelecek hiç korkmayın.
Bunu yaparken kendinizi zorlamamanız önemli. Sakin ve derinden gidin. Düşük nabız uzun sürüş antrenmanlarına odaklanın, hem de uzun bir süre (aylarca)

2- Kışın giyim derya deniz, kesinlikle forumda kapsamlı bir araştırma yapmalısınız :harika: İnce ve kat kat giyinmek, özellikle ayağı üşütmemek, terleyecek kadar kalın giyinmemek öneriliyor

çok faydalı yorumunuz için teşekkürler. bir kaç kez acemilikten kalbi fazla yormuştum. sıkıntı oluyor :D benim için bacak yorulması değil de nabız temposunu tutturmak mesele. onu da sakin ve uzun sürerek alıştırıcaz galiba :harika:

çok faydalı yorumunuz için teşekkürler. bir kaç kez acemilikten kalbi fazla yormuştum. sıkıntı oluyor :D benim için bacak yorulması değil de nabız temposunu tutturmak mesele. onu da sakin ve uzun sürerek alıştırıcaz galiba :harika:

Hayırlı, uğurlu olsun. Açıkçası, tırmanışlı rotalardan bir müddet uzak durun bence. En fazla hafif eğim, tırmanış olsun. Kalbi boğazda attırmaya gerek yok başlangıçta. :hihi: 😜

Zaten kondisyon arttıkça bacaklar, vücut istemeye başlıyor mesafeleri.. :)

Tırmanmak lazım. Kendini düz rotalardan uzak tut. Günlük 25 30 km eğimli yollarda zone 2/3 ile antrenmanı yap. 2 3 km zone 4 de kendini zorla biraz. Eve gelmeden ufak ayna kadans yaparak soğu. 1 ayda ciddi yol alırsın.

polyester e mecburuz sanırım ter tutmaması için. bu düşündürücü. teşekkürler
Benım bildiğim araştırdıgıma göre öyle. Islanınca sıkıntı olduğunu gördüm bende o yuzden decathlondan bı ıclık aldım iyide oldu. Bu arada ılk surusler baldırlarda ve totoda epey agrı olabilir. Uzun sure ara verıncede oluyor. O surecte bazen 1 hafta kadar bınemeyebılırsın normaldir genelde. Alışınca ıstersen hergun bın :)

Bu tarz konularda forumun efsanesi rahmetli @Bahadır Gürel i anmadan olmaz. Onun yazdıklarını, konularını okumak belkide bu forumdaki hepimiz için yeterli olabilir. Profil linkini alta bırakıyorum. Bunun dışında vefat yıl dönümünde forum olarak ailesini ziyaret etme amaçlı bir tur organize edilse çok güzel olur gibi...

Bahadır Gürel

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Dizlerini parçalamak isteyenler işe tırmanarak başlayabilir tabi :harika: Gelişmemiş quadriseps (dizin hemen üstündeki 4 kollu dev kas grubu) kasları sayesinde diz kıkırdağına binecek olan muazzam yükü, yokuş çıkarak daha da arttırabiliriz elbette:harika: Oturmamış, oluşmamış kadans alışkanlığından, hiç gelişmemiş ciğer kapasitesinden ve hatta henüz öğrenilememiş derin nefes alma alışkanlığının olmayışından hatta ve hatta burun deliklerimizi biraz daha açmaya yarayan kasları henüz kullanamıyor olmamızdan ve son olarak gelişmemiş sırt kaslarımız sebebiyle yaşayabileceğimiz sırt ağrılarından bahsetmemize gerek bile yok :D

Dizlerini parçalamak isteyenler işe tırmanarak başlayabilir tabi :harika: Gelişmemiş quadriseps (dizin hemen üstündeki 4 kollu dev kas grubu) kasları sayesinde diz kıkırdağına binecek olan muazzam yükü, yokuş çıkarak daha da arttırabiliriz elbette:harika: Oturmamış, oluşmamış kadans alışkanlığından, hiç gelişmemiş ciğer kapasitesinden ve hatta henüz öğrenilememiş derin nefes alma alışkanlığının olmayışından hatta ve hatta burun deliklerimizi biraz daha açmaya yarayan kasları henüz kullanamıyor olmamızdan ve son olarak gelişmemiş sırt kaslarımız sebebiyle yaşayabileceğimiz sırt ağrılarından bahsetmemize gerek bile yok :D
Ben bisiklete binmeyen klavye üstadları ile tartışmıyorum.yokuş çıkmaktan dizlere bişey olmaz. Yanlış kaL ve sele ayarından dizler zarar görür.
Ayrıca gazi üni.beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum. Senin kadar anlarım.

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Geri