öncelikle müzik dinlemek bana göre başlıbaşına bir eylem. Pek müzik dinlerken ayrıca yaptığım iş yoktur(walkman ayrı bir konu). bilgisayarıma bağladığım eski model parametric equalizerli bir setim var. 200er wattlık bass ve tizden oluşan hoparlörlerimi ,hem karşısındaki koltuğa oturduğum zaman hem yatağıma yattığım zaman, onlardan en iyi verim alabilcek şekilde duvara monte ettim. 15 senelik alet olmasına rağmen ve sol bass hoparlörde ufak bir yırtığı olmasına rağman beni hala tatmin etmeyi başarıyor, her türlü soundu verebiliyor kerata.

mükemmel derinlikleri var, pink floyd dinlerken süper oluyor.Hatta bazen yırtık kabinden gelen ufak cızırtı bana daha çok keyif bile veriyor desem yalan olmaz. eskiyi canlandırmamda yardımcı oluyor.
müzik dinleme keyiflerimin arasında pazar sabahı kahvaltısından sonra evdeysem eğer genelde Ella Fitzgerald hanımefendiyi dinlemeden yapamam. Çayımı alır ve otururum karşısına,ama sonradan hatunun enerjisinden ayakta dinlemeye başlarım

..onun yanında duke ellington,glenn miller,doris day,shirley bassey,diana schuur, ray charles...vs 50lere geldiğimde yep yeni bir tarz rock'n roll; elvis,shakin stevens,gene vincent vs...60lara geliyoruz acid kendinden behsettirmeye başlıyor.beatles,pink floyd,deep purple,led zeppelin,doors,jethro tull,animals...... abilerimize zaten ne diyebilirim ki...iyi ki varolmuşlar..müzik tarihine adlarını kazımışlar. 2000'lerde onların sound'unu mumla arıyoruz.
Yeni çıkmaya başladı sanırım, daha doğrusu Türkiye'ye yeni gelmeye başladı, 5.1 destekli audio albümler var. Bütün enstrümanlar bölünmüş vaziyette. Bir kaç albüm gördüm öyle. Sistemde süper keyifli olabilir dinlemek.